ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κέιτ Μος: Εκτός από όμορφη πόσο πλούσια είσαι Κέιτ;

Η εμβληματική Βρετανίδα που άλλαξε τις πασαρέλες των 90s είναι ένα κορίτσι που δεν μπήκε ποτέ σε καλούπια και παρόλ' αυτά είναι σήμερα εκατομμυριούχος.

Είναι το πανέμορφο αλλά και τόσο "διαφορετικό" κορίτσι που έλαμψε στις πασαρέλες της δεκαετίας του 90. Και κατά πάσα πιθανότητα καμία άλλη διάσημη γυναίκα της γενιάς της δεν υπήρξε περίσσοτερο λαμπερή γκρούπι από την ίδια. Το πανέμορφο, γυναικείο είδωλο που λάτρεψε τους ροκ σταρ, έκανε πολλές αυτοκαταστροφικές σχέσεις, αμέτρητες καταχρήσεις και απέδειξε πως στον γκλάμορους χώρο της μόδας μπορείς αν είσαι και αλητάκι και θεά των σαλονιών ταυτόχρονα.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί για την Κέιτ Μος στηρίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν μπήκε σε καλούπια, ούτε στις αρχές της καριέρας της αλλά ούτε και σήμερα που είναι πλέον 49 ετών.

Η Βρετανίδα στοχοποιήθηκε κατά καιρούς για τις μεθυσμένες εμφανίσεις της και κυνηγήθηκε από τους παπαράτσι εξαιτίας της θυελλώδης της σχέσης με τον Τζόνι Ντεπ. Ό,τι όμως κι αν έκανε η Κέιτ Μος, κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει ότι οι γυναίκες την αντέγραφαν και όλοι οι άντρες του πλανήτη την αποθέωναν.

Παρά όμως τον "άσωτο" βίο της το 2007 το περιοδικό "TIME" την ανακήρυξε ως έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Η ιστορία της ξεκινά το 1988 όταν την αποκάλυψε η ιδρύτρια του πρακτορείου, "Storm Management" Σάρα Δούκας την είδε να περπατάει στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης μετά από οικογενειακές διακοπές στις Μπαχάμες. Στην ηλικία των 14 ετών έκανε το ντεμπούτο της στην πασαρέλα και όλοι πλέον μιλούσαν γι’ αυτήν. Η Κέιτ έγινε διάσημη στα μέσα της δεκαετίας του 1990, με μια γυμνόστηθη διαφήμιση τζιν του οίκου Calvin Klein, όταν ήταν μόλις 16 ετών. Έγινε συνώνυμη με την "heroin chic", αισθητική της δεκαετίας λόγω του αδύνατου κορμιού της και του ανοιχτόχρωμου δέρματός της, αλλά η ίδια χαρακτήρισε τον όρο απαίσιο.


Με ύψος 1.71, μπορεί τυπικά να μην ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές ενός top model, όμως αυτό της το "μειονέκτημα" αποδείχτηκε ελάχιστο μπροστά στο εκτόπισμα της προσωπικότητάς της.

Η Κέιτ έχει ζήσει τα πάθη της, έχει αναγνωρίσει τα λάθη της και ξέρει πολύ καλά ότι έχει τη δύναμη και το επιχειρηματικό μυαλό να πάει τα πράγματα παρακάτω. Με τα χρόνια έγινε η ίδια μάνατζερ του εαυτού της, δημιούργησε το πρακτορείο της "Kate Moss Agency" και μέσα από μια σειρά κοινών φωτογραφήσεων με την κόρη της σε εξώφυλλα περιοδικών μεγάλης κυκλοφορίας στρώνει τον δρόμο της Λίλα Μος στις διεθνείς πασαρέλες.

Μια περιουσία της αρκετών εκατομμυρίων λιρών

Σήμερα, η Κέιτ Μος παραμένει ένα από τα δυνατά ονόματα της μόδας και εξακολουθεί να είναι περιζήτητη ενώ ταυτόχρονα έχει το δικό της πρακτορείο μοντέλων με την επωνυμία "Kate Moss Agency Limited" . Ωστόσο προφανώς και δεν ανησυχεί για το μέλλον της, αφού η περιουσία της αγγίζει τα 70 εκατομμύρια δολάρια. Τον Ιούλιο αποκαλύφθηκε ότι έχει, σχεδόν, τριπλασιάσει το εισόδημα των πελατών της που έχουν υπογράψει στο πρακτορείο της. Στους πελάτες της περιλαμβάνονται η κόρη της Λίλα Γκρέις, η τραγουδίστρια Ρίτα Όρα και πολλοί άλλοι διαφορετικού αστέρες. Όπως υπήρξε κι εκείνη στην αρχή της καριέρας της.

"Δεν θέλω μονάχα όμορφους ανθρώπους, θέλω ανθρώπους που επιθυμούν να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν κωμωδία. Θέλω να αναδείξω αστέρες", είχε δηλώσει το πρώην μοντέλο στην αρχή τις απόφασης αυτής.

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.