ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ρέθυμνο: Ιδρύεται το 1ο Κέντρο στην Ελλάδα για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων

Στόχος είναι η επιστημονική και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για την ανάπτυξη και την εφαρμογή δεικτών καλής μεταχείρισης και παρακολούθησης της ευζωίας των υδρόβιων οργανισμών.

Ιδρύεται το 1ο Ενωσιακό Κέντρο Αναφοράς στην Ελλάδα για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων με έδρα την Κρήτη μετά από σχετική επιλογή του Πανεπιστημίου Κρήτης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η ανάθεση του υπουργείο προς το Πανεπιστήμιο μετά και την ανταγωνιστική αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, αφορά το προχώρημα των διαδικασιών για την ίδρυση του Ενωσιακού Κέντρου Αναφοράς για την ευζωία των υδρόβιων ζώων το οποίο θα έχει έδρα στην Κρήτη και θα είναι το πρώτο εξειδικευμένο για τα θέματα υδρόβιων ζώων.

Η δημιουργία του Κέντρου Αναφοράς στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη έχει, όπως επισημαίνεται από την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, πολλαπλά οφέλη για τις αρμόδιες εθνικές αρχές, τους παραγωγούς ιχθυοκαλλιέργειας, την ερευνητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Θα δοθεί, όπως τονίζεται, επιστημονική και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για την ανάπτυξη και την εφαρμογή δεικτών καλής μεταχείρισης και παρακολούθησης της ευζωίας των υδρόβιων οργανισμών, θα διεξαχθούν επιστημονικές και τεχνικές μελέτες, θα καταρτιστεί και θα εκπαιδευτεί το προσωπικό των εμπλεκομένων φορέων σε θέματα σχετικά με την ευζωία ενώ ταυτόχρονα θα διαδοθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και οι τεχνικές καινοτομίες.

Συντονιστής της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με επιστημονικά υπεύθυνο τον αντιπρύτανη ‘Ερευνας και Ανάπτυξης, καθηγητή Μιχάλη Παυλίδη. Στη σύμπραξη των εταίρων του έργου συμμετέχουν το Κέντρο Βιολογίας της Τσέχικης Ακαδημίας και το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. "Για την επιτυχία αυτή συνέβαλλαν, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του Μιχάλη Παυλίδη, τα στελέχη Μονάδας Υποστήριξης Ερευνας συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία της κοινής πρότασης μαζί με τις ερευνητικές ομάδες των συνεργαζόμενων φορέων. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών για την πολύτιμη συμβολή τους και τη στήριξή τους στο σημαντικό εγχείρημα για τη Δημιουργία του Κέντρου Αναφοράς", αναφέρει η πρυτανική αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Read Next

04 Δεκ 2023

Τζεφ Μπρίτζες: "Γύριζα σκηνές δράσης χωρίς να ξέρω ότι είχα έναν όγκο 30×23 εκατοστά στο σώμα μου"

Στα 73 ο ηθοποιός πάλεψε με τον καρκίνο. Σήμερα μπαίνει υγιής στα 74

04 Δεκ 2023

To γκαλά του Μουσείου της Ακαδημίας 2023 τίμησε τη Μέριλ Στριπ, την Όπρα Γουίνφρεϊ, τη Σοφία Κόπολα και τον Μάικλ Τζόρνταν

Στο γκαλά παρευρέθηκαν διάσημοι για να τιμήσουν τα μεγάλα αστέρια της βραδιάς.

Περισσότερα από

News

04 Δεκ 2023

Δήμητρα Ματσούκα: "Είμαι πολύ ευτυχισμένη"

"Ήταν όλα πολύ απλά, πολύ φιλικά. Έτσι απλά το ήθελα κι έτσι απλά έγινε" δήλωσε η ηθοποιός.

04 Δεκ 2023

Στο πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας οι ευχές ταξιδεύουν εν πλω

Στη Δράμα αναβίωσε το έθιμο με τα "καραβάκια των ευχών".

04 Δεκ 2023

It's a wrap: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας "Ο Σκαθαροζούμης 2", του σίκουελ της cult επιτυχίας των '80's

O Τιμ Μπάρτον γνωστοποίησε πως ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της μαύρης κωμωδίας που όλοι περιμένουμε.

04 Δεκ 2023

Η Βιολέτα του Γράμμου- Η μοναδική γυναίκα μέσα στην "αποικία" των κτηνοτρόφων

Αντιμέτωπη με το χιόνι, τις αρκούδες, τους λύκους και την άγρια φύση του βουνού.

04 Δεκ 2023

Το άλλο πρόσωπο της Σάνα Μάριν, πρώην πρωθυπουργού της Φινλανδίας -ανέμελη και σέξι στο instagram

Η Μάριν ανέβασε η ίδια φωτογραφίες από πρόσφατα ταξίδια της, μεταξύ των οποίων και μια εικόνα στην οποία φοράει brazilian μαγιό.

04 Δεκ 2023

Λονδίνο: Το ανατρεπτικό χριστουγεννιάτικο δέντρο που είναι παράλληλα και βιβλιοθήκη

Ο πολύβουος σιδηροδρομικός σταθμός St. Pancras του Λονδίνου πάντα επιφυλάσσει μια χριστουγεννιάτικη έκπληξη για τα εκατομμύρια επιβατών που διέρχονται από αυτόν.

03 Δεκ 2023

Σάνεν Ντόχερτι: Τη στιγμή που ο καρκίνος εξαπλώνεται στα οστά της, η ίδια δεν θέλει να σταματήσει να ζει και να δημιουργεί

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της δημοφιλούς ηθοποιού των 90s για την μάχη της με τον μεταστατικό καρκίνο τέταρτου βαθμού.