ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ρέθυμνο: Ιδρύεται το 1ο Κέντρο στην Ελλάδα για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων

Στόχος είναι η επιστημονική και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για την ανάπτυξη και την εφαρμογή δεικτών καλής μεταχείρισης και παρακολούθησης της ευζωίας των υδρόβιων οργανισμών.

Ιδρύεται το 1ο Ενωσιακό Κέντρο Αναφοράς στην Ελλάδα για την Ευζωία των Υδρόβιων Ζώων με έδρα την Κρήτη μετά από σχετική επιλογή του Πανεπιστημίου Κρήτης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η ανάθεση του υπουργείο προς το Πανεπιστήμιο μετά και την ανταγωνιστική αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων, αφορά το προχώρημα των διαδικασιών για την ίδρυση του Ενωσιακού Κέντρου Αναφοράς για την ευζωία των υδρόβιων ζώων το οποίο θα έχει έδρα στην Κρήτη και θα είναι το πρώτο εξειδικευμένο για τα θέματα υδρόβιων ζώων.

Η δημιουργία του Κέντρου Αναφοράς στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη έχει, όπως επισημαίνεται από την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Κρήτης, πολλαπλά οφέλη για τις αρμόδιες εθνικές αρχές, τους παραγωγούς ιχθυοκαλλιέργειας, την ερευνητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Θα δοθεί, όπως τονίζεται, επιστημονική και τεχνική εμπειρογνωμοσύνη για την ανάπτυξη και την εφαρμογή δεικτών καλής μεταχείρισης και παρακολούθησης της ευζωίας των υδρόβιων οργανισμών, θα διεξαχθούν επιστημονικές και τεχνικές μελέτες, θα καταρτιστεί και θα εκπαιδευτεί το προσωπικό των εμπλεκομένων φορέων σε θέματα σχετικά με την ευζωία ενώ ταυτόχρονα θα διαδοθούν τα αποτελέσματα της έρευνας και οι τεχνικές καινοτομίες.

Συντονιστής της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με επιστημονικά υπεύθυνο τον αντιπρύτανη ‘Ερευνας και Ανάπτυξης, καθηγητή Μιχάλη Παυλίδη. Στη σύμπραξη των εταίρων του έργου συμμετέχουν το Κέντρο Βιολογίας της Τσέχικης Ακαδημίας και το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. "Για την επιτυχία αυτή συνέβαλλαν, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του Μιχάλη Παυλίδη, τα στελέχη Μονάδας Υποστήριξης Ερευνας συμμετέχοντας ενεργά στην προετοιμασία της κοινής πρότασης μαζί με τις ερευνητικές ομάδες των συνεργαζόμενων φορέων. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και τα στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών για την πολύτιμη συμβολή τους και τη στήριξή τους στο σημαντικό εγχείρημα για τη Δημιουργία του Κέντρου Αναφοράς", αναφέρει η πρυτανική αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ

Read Next

13 Δεκ 2025

Ράνια της Ιορδανίας | Αγκαλιά με την εγγονή της, πριγκίπισσα Iman, στη χριστουγεννιάτικη κάρτα της βασιλικής οικογένειας

Η οικογενειακή φωτογραφία που συνόδευσε τις ευχές της βασιλικής οικογένειας της Ιορδανίας.

13 Δεκ 2025

Σοφία Καρβέλα | Το super θρεπτικό πρωινό που απολαμβάνει μετά το γυμναστήριο

Η Σοφία Καρβέλα μοιράστηκε μία φωτογραφία με το πρωινό της.

Περισσότερα από

News

13 Δεκ 2025

Ελισάβετ Τσάκου | Η κόρη της Σίλιας Κριθαριώτη μεγάλωσε - Η σπάνια φωτογραφία της

Η Σίλια Κριθαριώτη μοιράστηκε μία σπάνια φωτογραφία της κόρης της, Ελισάβετ Τσάκου.

13 Δεκ 2025

Dasha Zhukova - Σταύρος Νιάρχος | Σπάνια βραδινή εμφάνιση σε gala στη Νέα Υόρκη

Η συλλέκτρια έργων τέχνης και ο γόνος της οικογένειας Νιάρχου έδωσαν το παρών στο Art & Artists Gala του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

13 Δεκ 2025

Χρυσή Βαρδινογιάννη | Με τη Μαριάννα Γουλανδρή Λαιμού και καλή της φίλη σε ένα ξεχωριστό Christmas lunch

Η κόρη της Αγάπης Πολίτη και του Γιώργου Βαρδινογιάννη ποζάρει χαμογελαστή στον φακό με αγαπημένα της πρόσωπα.

13 Δεκ 2025

Girls night out για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή | Η βραδινή έξοδος σε νυχτερινό κέντρο με τις φίλες της

Μία βραδιά με τις φίλες της θέλησε να περάσει η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

13 Δεκ 2025

Nina Flohr | Έγινε νονά της κόρης της πριγκίπισσας Βεατρίκης που έλαβε ελληνικό όνομα - Η privé τελετή στο Λονδίνο

Ποιοι έδωσαν το παρών στην ιδιωτική τελετή στη βρετανική μητρόπολη – Την επιχειρηματία συνόδευσε ο σύζυγός της, Φίλιππος Ντε Γκρες.

13 Δεκ 2025

Ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε μία σημαντική εξέλιξη στη μάχη του με τον καρκίνο

Η εμφάνιση του Βρετανού μονάρχη στην εκπομπή Stand Up To Cancer, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο.

13 Δεκ 2025

Βάσια Γκολφινοπούλου | Η τηλεοπτική "Σάντρα" μάς δείχνει το πανέμορφο γιορτινό σαλόνι της

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό έχει στο σαλόνι της η Βάσια Γκολφινοπούλου.

12 Δεκ 2025

Cher | Παντρεύεται με τον 39χρονο σύντροφό της την ημέρα των 80ών γενεθλίων της;

Όσα αναφέρει πρόσωπο από το περιβάλλον της ντίβας της μουσικής σκηνής.

12 Δεκ 2025

Ελένη Βουλγαράκη | Με υπέροχο βραδινό σύνολο σε χριστουγεννιάτικο δείπνο

Η Ελένη Βουλγαράκη σε μία glamorous κοσμική εμφάνιση.

12 Δεκ 2025

Ο Βασιλιάς Κάρολος θα μιλήσει για την εμπειρία του με τον καρκίνο

Το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Βρετανού μονάρχη.