ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο ΣΥΡΙΖΑ "διαλύεται" σε live σύνδεση: Αποχωρήσεις, διαγραφές, κατηγορίες στα τηλεπαράθυρα και ο Κασσελάκης στη Νέα Υόρκη

Η ατμόσφαιρα στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει σε κάτι ανάμεσα σε τραγωδία και κωμωδία… Αν δεν αφορούσε την αξιωματική αντιπολίτευση.

κασσελακης

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια "ωραία ατμόσφαιρα" όπως έλεγαν σε μια παλιά ελληνική ταινία, αλλά η λύση του δράματος μάλλον θα είναι επεισοδιακή. Αυτό που συμβαίνει σε live μετάδοση στα τηλεπαράθυρα, με στελέχη του κόμματος να βγαίνουν και να κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι είναι ένας ουρανοκατέβατος δεξιός, που φύτεψαν κάποιοι παράγοντες για να διαλύσουν το κόμμα και τον κ. Κασσελάκη να απαντάει μέσω social media ή μέσω του Πολάκη που εκτοξεύει προσβολές εναντίον όποιου τολμάει να αμφισβητήσει τον πρόεδρο, ενώ την ίδια στιγμή ο ένας μετά τον άλλο διάφορα στελέχη αποχωρούν από το κόμμα, δεν έχει ξανασυμβεί. Ποτέ και σε κανέναν κόμμα.

Και σίγουρα δεν μπορεί να διαρκέσει αυτή η κατάσταση για πολύ. Επόμενος σταθμός θα είναι η Κεντρική Επιτροπή όπου θα είναι μια δοκιμασία για τον Στέφανο Κασσελάκη και την πρότασή του για αναβολή του συνεδρίου- στην Κουμουνδούρου ελπίζουν να έχει επιστρέψει επιτέλους από τις ΗΠΑ- αλλά πλέον τίθεται σε αμφιβολία αν το κόμμα υπό την παρούσα του μορφή θα αντέξει να φθάσει μέχρι τις ευρωεκλογές.

Είναι σαφές ότι μια ομάδα παλαιών αριστερών έχει αποφασίσει να φύγει και να ιδιωτεύσει ενδεχομένως- είναι η περίπτωση του Στέλιου Κούλογλου για παράδειγμα που ήδη ανεξαρτητοποιήθηκε από την ευρωομάδα- αρνούμενη να υποστεί το μαρτύριο της συγκατοίκησης με τον νέο Πρόεδρο, αλλά υπάρχει και μια άλλη ομάδα- η ομάδα της Εφης Αχτσιόγλου, ας την ονομάσουμε έτσι σχηματικά- που έχει αποφασίσει να παραμείνει και να μην παραδώσει το κόμμα στον Στέφανο Κασσελάκη και στους οπαδούς του, δηλαδή τα στελέχη της ομάδας Παππά και Πολάκη.

Αναμένοντας την πτώση του Κασσελάκη και την εκ νέου ανάληψη των ευθυνών της διοίκησης του κόμματος. Πιθανώς να κάνει υπομονή μέχρι και τις ευρωεκλογές.

Μένει να δούμε όμως ποια θα είναι η αντίδραση της ομάδας Κασσελάκη, που έχει δείξει τις προθέσεις της. Θέλει να διώξει από το κόμμα όσους αμφισβητούν τον πρόεδρο και ήδη δείχνει την πόρτα της εξόδου στους αμφισβητίες. Αυτή ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη στον Νίκο Φίλη που για μια ακόμα φορά αμφισβήτησε τον κ. Κασσελάκη: "Άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει", απάντησε ο Παύλος Πολάκης στον Νίκο Φίλη.

Η διαγραφή Τζουμάκα και η αποχώρηση Κούλογλου

Οι προθέσεις της νέας ηγεσίας να απαλλαγεί από όσους αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελάκη φάνηκαν με την υπόθεση Τζουμάκα. Μετά από μια ακόμα τηλεοπτική παρέμβαση όπου ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και πλέον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε υπονοούμενα ότι συμφέροντα έφεραν τον Κασσελάκη και τον ώθησαν να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να ελέγχουν τις εξελίξεις- "αυτός δεν ήρθε, τον φέρανε, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του", ήταν η φράση του κ. Τζουμάκα που άναψε τις φωτιές- ο Στέφανος Κασσελάκης από τις ΗΠΑ ανακοίνωσε τη διαγραφή του.

Η καλύτερα την παραπομπή του στην επιτροπή Δεοντολογίας, με φρασεολογία μάλιστα που παρέπεμπε στον Ανδρέα Παπανδρέου: Ο Στέφανος Τζουμάκας έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος, διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μένει να δούμε τώρα αν η διαγραφή θα περάσει και θα εγκριθεί, αφού όπως σημειώνουν οι αντι- Κασσελακικοί, "με δεδομένο ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να επιβάλει ποινή μόνο με αυξημένη πλειοψηφία σε μέλος της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας, τα πράγματα προβλέπονται πολύ δύσκολα για την πλευρά Κασσελάκη". Αλλωστε την τελική απόφαση θα πάρει η ΚΕ και όχι η επιτροπή δεοντολογίας και όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρελιάς:

"Ο ουρανοκατέβατος Κασσελάκης θέλει να διαγράψει τον Τζουμάκα. Μεγίστη ύβρις. Μένει να δούμε αν θα βρεθούν δουλοπρεπείς (στον αρχηγό) επιτροποδεοντολόγοι να του κάνουν τη χάρη. Ή θα του τρίψουν στη μούρη το "όχι" λέγοντάς του: "Κάτσε στην καρέκλα σου, Στέφανε Κασσελάκη. Ό,τι κι αν σου είπε ο άλλος Στέφανος, δεν μπορείς να τον διαγράψεις. Διότι η ιστορία του Τζουμάκα δεν διαγράφεται".

Φεύγει ο Κούλογλου, να δούμε ποιος θα πάρει σειρά τώρα

Δεν είχε κοπάσει ο θόρυβος από τη "διαγραφή Τζουμάκα" και νέα βόμβα έσκασε στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΕφΣυν δημοσίευσε παλαιά άρθρα του κ. Κασσελάκη, από τον καιρό που αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα, και στα οποία υποστήριζε τις πολιτικές του μνημονίου, επιχειρηματολογώντας υπέρ των μειώσεων των μισθών των εργαζομένων, υπέρ των απολύσεων των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Διάβασε περισσότερα στο thetoc.gr

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι