ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ντάνιελ Ντέι-Λιούις: Είχε δει όντως το φάντασμα του πατέρα του όταν έπαιζε τον Άμλετ;

Ο ηθοποιός έφυγε από τη σκηνή κατά τη διάρκεια της παράστασης και δεν έπαιξε ξανά στο θέατρο για χρόνια.

Ήταν το 1989 όταν ο χαρισματικός τότε νεαρός ηθοποιός, Ντάνιελ Ντέι Λούις, ερμήνευσε έναν ρόλο- σταθμό: τον Άμλετ του Σαίξπηρ. Τον Άμλετ που βασανίζεται από όσα τεκταίνονται στο βασίλειο του πατέρα του, που δολοφονήθηκε από τον θείο του για τον θρόνο. Ως γνωστό, στο έργο του Σαίξπηρ ο νεαρός Άμλετ μαθαίνει την αλήθεια από το φάντασμα του πατέρα του που τού ζητά να εκδικηθεί για τον θάνατό του.

Ντάνιελ Ντέι-Λιούις: Είχε δει όντως το φάντασμα του πατέρα του όταν έπαιζε τον Άμλετ;
Ο ηθοποιός ως Άμλετ- από το Instagram του National Theatre

@National Theatre- Instagram

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις, είναι γιος του διάσημου ποιητή Σεσίλ Ντέι Λούις και της δεύτερης συζύγου του, της ηθοποιού Τζιλ Μπάλκον. Ένα παιδί που μεγάλωσε σε ένα αστικό περιβάλλον με καλλιεργημένους ανθρώπους, εκπροσώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων. Η σχέση του Ντάνιελ με τον πατέρα του μάλλον δύσκολη μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς ο ίδιος, όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του, θυμάται πως ήταν απόμακρος και απορροφημένος στις δικές του σκέψεις και ασχολίες. Ο Σεσίλ έφυγε από τη ζωή όταν ο Ντάνιελ ήταν μόλις 15 ετών, τραυματίζοντας προφανώς την ψυχή του εφήβου.

Έτσι, η αναμέτρηση με τον ρόλο του Άμλετ δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τον ηθοποιό, ο οποίος ανέκαθεν έκανε σκληρή δουλειά για να προετοιμαστεί για την ερμηνεία των ρόλων του. Έτσι, ενώ η παράσταση είχε ανέβει κανονικά στο National Theatre του Λονδίνου, ο Ντέι Λούις αποχώρησε μια βραδιά από τη σκηνή, όσο παιζόταν ακόμα η παράσταση.

Ερωτηθείς τότε για το τι συνέβη επί σκηνής, ο ηθοποιός απάντησε πως είχε δει το φάντασμα του δικού του πατέρα, την ώρα που υποδυόταν τον Άμλετ. Όμως αργότερα εξήγησε πως έκανε αυτή τη δήλωση μεταφορικά, εννοώντας πως το έργο έγινε πολύ προσωπικό για εκείνον. "Μπορεί να είπα πολλά πράγματα αμέσως μετά (από το γεγονός)", είχε πει τότε στο περιοδικό Time, "και σε κάποιο βαθμό πιθανόν να έβλεπα το φάντασμα του πατέρα μου κάθε βράδυ, γιατί φυσικά αν δουλεύεις σε ένα έργο όπως ο Άμλετ εξερευνάς τα πάντα μέσα από την ίδια σου την εμπειρία".

Και συνέχισε: Συνέχισε: "Η επικοινωνία μεταξύ πατέρα και γιου, ή του γιου και του πατέρα που δεν ζει πια, έπαιξε τεράστιο ρόλο σε αυτή την εμπειρία. Οπότε ναι, φυσικά, ήταν επικοινωνία με τον δικό μου νεκρό πατέρα, αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει κανένα φάντασμα του πατέρα μου εκείνη τη φοβερή νύχτα!".

Φεύγοντας από τη σκηνή εκείνο το βράδυ πήγε στο καμαρίνι του, όπου κατέρρευσε. Τον ρόλο ανέλαβε ο συνάδελφός του Τζέρεμι Νόρθαμ και ο Ντάνιελ δεν έπαιξε στο θέατρο για χρόνια μετά το συμβάν.

Πολλά χρόνια αργότερα, σε μια συνέντευξη του στην εφημερίδα The Guardian είχε πει για εκείνο το βράδυ: "ήταν ένα πολύ ζωντανό στιγμιότυπο σαν ψευδαίσθηση στην οποία συνομιλούσα με τον πατέρα μου, όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος που έφυγα από τη σκηνή. Έπρεπε να φύγω γιατί ένιωσα σαν άδειο δοχείο. Δεν είχα τίποτα μέσα μου, τίποτα να πω, τίποτα να δώσω".

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις συνέχισε βέβαια στον κινηματογράφο όπου απέδειξε περίτρανα το απίστευτο ταλέντο του κερδίζοντας 3 Όσκαρ για τις θρυλικές ερμηνείες του. Σήμερα, έχει συνταξιοδοτηθεί και ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας ως χόμπι την ξυλουργική. Μια τέχνη που είχε ερωτευτεί από μικρός, όταν ήταν εσωτερικός σε σχολείο της Αγγλίας. Κι ο λόγος που έγινε τελικά ηθοποιός ήταν γιατί ο καλύτερος ξυλουργός της εποχής δεν είχε θέση μαθητευόμενου για εκείνον όταν αποφοίτησε και έτσι αποφάσισε να πάει σε σχολή υποκριτικής.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.