ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Christina O’: Η αληθινή (και λαμπερή) ιστορία της πολυτελούς θαλαμηγού του Ωνάση

Η Αντζελίνα Τζολί είχε εκφράσει την επιθυμία της να φιλοξενηθεί στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση, "Christina O", προκειμένου να είναι κοντά στο πνεύμα της Κάλλας.

Στις καμπίνες και τα σαλόνια της φιλοξενήθηκαν μερικές από τις γοητευτικότερες και ισχυρότερες προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ. Η υπερπολυτελής θαλαμηγός που αγόρασε το Αριστοτέλος Ωνάσης από το πολεμικό ναυτικό του Καναδά, μετατρέποντας τη σε ένα από τα εντυπωσιακότερα γιοτ του κόσμου, πουέχει πλέον το όνομα Christina O, φιλοξενεί το συνεργείο την ταινίας "Maria”με πρωταγωνίστρια την Ατζελίνα Τζολί που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Η επιλογή του θρυλικού πλοίου δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς εκεί η σπουδαία ερμηνεύτρια Μαρία Κάλλας είχε ζήσει μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της, στο πλευρό του Αριστοτέλη Ωνάση, με τον οποίο είχε μια παθιασμένη σχέση. Χαρακτηριστικές είναι οι αφηγήσεις για τις ερμηνείες που χάριζε στον αγαπημένο της μέσα στη θαλαμηγό, στην οποία από χθες φιλοξενούνται προσωπικά της αντικείμενα, όπως ένα πορτρέτο, ένας χρυσός δίσκος, ερωτικές επιστολές και πολλά άλλα.

Το ποσό των 700.000 ευρώ την εβδομάδα απαιτείται για την ενοικίαση του θρυλικού σκάφους που αυτές τις ημέρες βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Κατάκολου για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας "Maria"

Η ταινία επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής της Κάλλας, τις τελευταίες της μέρες στο Παρίσι τη δεκαετία του 1970, πριν από τον θάνατό της από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 53 ετών και βασίζεται σε "αληθινές αφηγήσεις" της ζωής της σοπράνο.

Τα γυρίσματα που θα διαρκέσουν οκτώ εβδομάδες γίνονται στο Παρίσι, τη Βουδαπέστη, το Μιλάνο και την Ελλάδα με ένα μέρος των σκηνών να πραγματοποιείται στην θαλαμηγό του Ωνάση. Η Χολιγουντιανή σταρ είχε εκφράσει την επιθυμία της να φιλοξενηθεί στη θρυλική Christina O’, για να είναι κοντά στο πνεύμα της Κάλλας καθώς εκεί η Ντίβα, είχε ζήσει μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της, στο πλευρό του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η ιστορία της Christina O’

Την δεκαετία του ’40 συμμετείχε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού του Καναδά και το 1950 πέρασε στα χέρια του Aριστοτέλη Ωνάση με αντίτιμο 35.000 δολαρίων.

Λέγεται πως ξοδεύτηκε το υπέρογκο ποσό των 3,5 εκατ. δολαρίων για να την ανακατασκευή της θαλαμηγού και ο Ελληνας μεγιστάνας την ονόμασε Christina δίνοντας της το όνομα της μονάκριβης κόρης του.

Αρχηγοί κρατών, βασιλιάδες, άνθρωποι της Τέχνης φιλοξενήθηκαν στα σαλόνια της ιστορικής πλέον θαλαμηγού, ανάμεσά τους οι, Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο πρίγκιπας Ρενιέ με την πριγκίπισσα Γκρέις, ο βασιλιάς Φαρούκ της Αιγύπτου, η Μέριλιν Μονρόε, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον, οι Ροκφέλερ, οι Ρότσιλντ, ο Πολ Γκετί, αλλά και οι γυναίκες της ζωής του Ελληνα μεγιστάνα, η Τίνα Λιβανού, η Μαρία Κάλλας και η Τζάκι Κένεντι Ωνάση.


Σήμερα η θαλαμηγός ανήκει στον Ιρλανδό Αϊβορ Φιτζπάτρικ και ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο. "Οταν οι άνθρωποι μπαίνουν στο πλοίο Christina O έχουν συνήθως μια συναισθηματική αντίδραση", λέει ο Tim Morley, του οποίου η εταιρεία Morley Yachts, ναυλώνει το σκάφος. "Ο κόσμος το λατρεύει – και επηρεάζει σχεδόν όλους με αυτόν τον τρόπο, νέους και ηλικιωμένους".

Με ατμομηχανές που έδιναν μέγιστη ταχύτητα 21 κόμβων, το σκάφος ήταν εξοπλισμένο με πέντε ταχύπλοα σκάφη, ένα σκάφος με γυάλινο πυθμένα για υποβρύχια παρατήρηση, μια μικρή λέμβο, δύο καγιάκ, ένα Fiat 500 και ένα πενταθέσιο υδροπλάνο Piaggio P.136L-2.

Ακόμη υπάρχουν διάφοροι χώροι, τόσο εξωτερικοί, όσο και εσωτερικοί, για διασκέδαση, χαλάρωση και απομόνωση, όπως το εντυπωσιακό κατάστρωμα με την πισίνα με μωσαϊκό, τα τραπέζια και την αναδιπλούμενη οροφή, το κατάστρωμα με τζακούζι και κυκλικό μπαρ, καθίσματα και ομπρέλες, μια κομψή βεράντα τραπεζαρίας και το ανοιχτό κατάστρωμα με άνετες ξαπλώστρες.

Το λαμπερό σκηνικό για τη φιλοξενία μερικών από τους πιο διάσημους πολιτικούς, καλλιτέχνες και καλεσμένους υψηλού προφίλ στον κόσμο, έχει μεταφερθεί άψογα στη σύγχρονη εποχή, χωρίς να χάσει κανένα από τα αρχικά του χαρακτηριστικά. Διαθέτει πολλά σαλόνια, τραπεζαρίες, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, σπα με δύο θεραπευτές πλήρους απασχόλησης για μασάζ και θεραπείες, καθώς και αίθουσα κινηματογράφου και τρία πιάνα στο πλοίο για ψυχαγωγία. Υπάρχει μια εντυπωσιακή κυκλική σκάλα που συνδέει όλα τα καταστρώματα αλλά και ανελκυστήρας.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το εσωτερικό της διάσημης θαλαμηγού:

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!