ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ρόμι Σνάιντερ δεν συγχώρεσε ποτέ τη μητέρα της που υπήρξε ερωμένη του Χίτλερ

Η μητέρα της Μάγκντα ήταν Γερμανίδα ηθοποιός και μάλιστα η αγαπημένη του Χίτλερ.

Η Ρόμι Σνάιντερ μπορεί να είναι το λαμπερό, πανέμορφο αστέρι που όλοι θυμόμαστε να πρωταγωνιστεί στην "Πριγκίπισσα Σίσσυ" σε ηλικία μόλις 16 ετών. Λίγοι ίσως γνωρίζουμε πως πίσω από το πανέμορφο κορίτσι βρισκόταν μια μητέρα δύσκολη που την καταδυνάστευε, της ασκούσε ασφυκτική πίεση και τη μεταχειριζόταν σαν μαριονέτα.

Ίσως ακόμη λιγότεροι να ξέρουμε πως η μητέρα της και ο πατέρας της ήταν φίλα προσκείμενοι προς τους Ναζί. Η Ρόμι Σνάιντερ βασανιζόταν για χρόνια από ενοχές, πόσο μάλλον από το σκοτεινό μυστικό που κρατούσε κρυφό επί χρόνια: το γεγονός πως η μητέρα της υπήρξε ερωμένη του Χίτλερ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε σε μια εκρηκτική συνέντευξη που παραχώρησε στη Γερμανίδα δημοσιογράφο Alice Schwarzer. Ένα ολόκληρο βράδυ διήρκησε η συνέντευξή τους (σ.σ: πρόσφατα το ντοκιμαντέρ για τη συνέντευξη μετέδωσε το Κανάλι της Βουλής) με τη Σνάιντερ το 1976. Η ηθοποιός ήταν πια αποφασισμένη να "λυτρωθεί" μιλώντας ελεύθερα για τα πάντα.

Έτσι, σύμφωνα με τη διήγησή της Ρόμι η μητέρα της Μάγκντα, επίσης ηθοποιός, είχε κοιμηθεί με τον Χίτλερ. Το καταφύγιο του άλλωστε στις αυστριακές Άλπεις βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο οικογενειακό τους σπίτι, ενώ κάποτε ο ίδιος είχε δηλώσει πως η μητέρα της ήταν η αγαπημένη της ηθοποιός.

Μάλιστα, υπάρχει και ένα σύντομο βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η επίσκεψη της Μάγκντα στο εξοχικό του Χίτλερ, στο πλαίσιο κάποιας κοινωνικής εκδήλωσης, όπου παρευρισκόντουσαν και παιδάκια- ανάμεσά τους και η Ρόμι. Εκ των υστέρων η ηθοποιός συνειδητοποίησε πως η μητέρα της είχε κοιμηθεί με τον δικτάτορα. Οι γονείς της είχαν χωρίσει το 1943, και πήραν επίσημα διαζύγιο το 1945.

Μετά τον πόλεμο, είχαν διαδοθεί φήμες για τη σχέση της Μάγκντα με τον Χίτλερ, φήμες που την εμπόδιζαν να μπει και πάλι στον χώρο του θεάματος. Τι καλύτερο από το να προσφέρει λοιπόν στη σόου μπιζ "θυσία" ένα άσπιλλο, πανέμορφο κορίτσι προκειμένου να ξεπλύνει το δικό της όνομα; Ήταν λοιπόν η Μάγκντα που πίεσε τη Ρόμι να αποδεχθεί τον ρόλο της Σίσσυ σε τόσο τρυφερή ηλικία και που ήλεγχε από τότε κάθε κίνησή της προς δικό της όφελος. Στη χειμαρρώδη συνέντευξή της ακούμε την ένταση της φωνής της όταν μιλάει για τη μητέρα της, σε κάποιο σημείο ξεσπάει και κλαίει. Μόνο προστατευμένη δεν πρέπει να ένιωσε ως παιδί.

Στην ίδια συνέντευξη η Ρόμι ισχυρίστηκε πως ο δεύτερος σύζυγος της μητέρας της ο εστιάτορας Hans Herbert Blatzheim, την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά πολλές φορές και είχε προσπαθήσει να κάνει σεξ μαζί της. Ωστόσο η Ρόμι ήταν αναγκασμένη στα φώτα της δημοσιότητας να χορεύει μαζί του και να δείχνει ευτυχισμένη.

"Δεν μίλησα γι' αυτό για δεκαετίες, επειδή σεβάστηκα την επιθυμία της. Αλλά για να καταλάβει κανείς την απελπισία της, τον πόνο της, την υπερευαισθησία της, πρέπει να γνωρίζει και αυτό. Και είναι καλό να το πω τώρα", εξήγησε η δημοσιογράφος Alice Schwarzer, εξηγώντας τον λόγο που δεκαετίες μετά αποκάλυψε τη σχέση της Μάγκντα με τον Χίτλερ. Πίστεψε πως ήταν ένα πολύ σημαντικό τραύμα στον ψυχισμό της ηθοποιού, όπως άλλωστε συνολικά η σχέση της με τη μητέρα της. Ίσως για αυτό να ήταν τόσο αντιφατική η προσωπικότητά της και η ίδια να μην μπορούσε να βρει εσωτερική γαλήνη.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"