ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έρευνα υποστηρίζει ότι οι πατεράδες με κόρες ζουν περισσότερο

Ισχύει, άραγε, το ίδιο και για της μητέρες;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Jagiellonian διεξήγαγαν μια εκτενή μελέτη που εμβαθύνει στις επιπτώσεις του τοκετού στη διάρκεια ζωής των πατέρων. Η μελέτη περιελάμβανε συλλογή και ανάλυση δημογραφικών δεδομένων από ένα σημαντικό μέγεθος δείγματος άνω των 4.310 ατόμων, που αποτελούνταν από 2.147 μητέρες και 2.163 πατέρες.

Η μελέτη εξέτασε τον αριθμό των παιδιών, διαφοροποιώντας τις κόρες και τους γιους, για να διακρίνει τυχόν επιπτώσεις στη μακροζωία των πατέρων. Είναι ενδιαφέρον ότι τα δεδομένα αποκάλυψαν ότι ο συνολικός αριθμός των παιδιών ή ο αριθμός των γιων δεν είχε καμία αισθητή επίδραση στη διάρκεια ζωής των πατέρων.

Ωστόσο, παρατηρήθηκε σημαντική συσχέτιση της πατρικής μακροζωίας με τις κόρες. Το βασικό εύρημα της μελέτης δείχνει ότι οι πατέρες με κόρες τείνουν να ζουν περισσότερο, με μια ενδιαφέρουσα τάση να εμφανίζεται, όσο περισσότερες κόρες έχει ένας πατέρας, τόσο περισσότερο είναι πιθανό να ζήσει.

Στην πραγματικότητα, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι για κάθε κόρη που γεννιέται, η διάρκεια ζωής ενός πατέρα εκτείνεται κατά μέσο όρο "74 εβδομάδες". Ενώ τα ευρήματα σχετικά με τους πατέρες παρουσιάζουν μια θετική προοπτική, η μελέτη παίρνει διαφορετική τροπή όταν εξετάζεται ο αντίκτυπος των παιδιών στις μητέρες.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Human Biology, τόσο οι κόρες όσο και οι γιοι έχουν επιζήμια επίδραση στην υγεία της μητέρας και μειώνουν τη συνολική διάρκεια ζωής της. Υπό το πρίσμα αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι το να μένεις ελεύθερος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έχει συνδεθεί πρόσφατα με αυξημένη ευτυχία μεταξύ των γυναικών.

Σε αντίθεση με τη συγκεκριμένη μελέτη που αναφέρθηκε παραπάνω, ένα άλλο ερευνητικό πρόγραμμα προτείνει ότι η απόκτηση παιδιού, ανεξαρτήτως φύλου, μπορεί να συμβάλει σε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και για τους δύο γονείς. Αυτή η εναλλακτική μελέτη, που διεξήχθη για 14 χρόνια, διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια με παιδιά είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν παρατεταμένη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με εκείνα που επιλέγουν να παραμείνουν χωρίς παιδιά.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

03 Δεκ 2023

Θεσσαλονίκη: Εφευρέθηκε το σάντουιτς με διπλό μελομακάρονο- ένα μέσα, ένα έξω

Τρία αδέρφια "τερμάτισαν" στον φούρνο τους την εμπειρία του μελομακάρονου.

Περισσότερα από

News

03 Δεκ 2023

Λετίσια: Η περίπτωση που θα χάσει τον τίτλο της βασίλισσας

Διέρρευσαν λεπτομέρειες από το προγαμιαίο συμβόλαιο που υπέγραψε η Λετίσια πριν παντρευτεί τον Φελίπε.

03 Δεκ 2023

Εύα Νάθενα: Συνέντευξη με τη σκηνοθέτιδα της "Φόνισσας"

Η έμπειρη σκηνογράφος κι ενδυματολόγος κάθεται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και διασκευάζει ένα από τα διασημότερα ελληνικά μυθιστορήματα.

03 Δεκ 2023

Ζούσε η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν το 1912; Οι θεωρίες συνωμοσίας

Το Tiktok είναι πεπεισμένο ότι η μεγαλύτερη αδερφή της οικογένειας Καρντάσιαν είναι "ταξιδιώτης του χρόνου"

03 Δεκ 2023

Ο Πάνος Μουζουράκης μάς δείχνει το παιδικό δωμάτιο της κόρης του

Μπαμπάς για πρώτη φορά έγινε φέτος ο Πάνος Μουζουράκης

03 Δεκ 2023

Με το "Άξιον Εστί" ο Βασίλης Βασιλικός έγινε, άθελά του ίσως, ένας συλλέκτης

Κατά κάποιον τρόπο ο Βασίλης Βασιλικός, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών, είχε καταφέρει να μπει στα σπίτια μας και να καθορίσει τη γενιά μας μ’ έναν λαθραίο τρόπο. Μέσα από την τηλεόραση.

02 Δεκ 2023

H σοκαριστική ερώτηση της Νταϊάνα στον σωματοφύλακα της αμέσως μετά τη δολοφονία του Tζιάνι Βερσάτσε

Μία ακόμα απόδειξη ότι η πριγκίπισσα φοβόταν ότι θα την δολοφονήσουν.

02 Δεκ 2023

"Πόση χαρά και αγάπη μοίρασε ένα μωρό, ποτέ μου δεν το είχα φανταστεί"

Γιούλικα Σκαφιδά: Η πρώτη και πολύ τρυφερή φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο της