ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

H Σέλμα Μπλερ δημιούργησε μια νέα συλλογή για γυναίκες με αναπηρίες

H Σέλμα Μπλερ και σχεδιαστής Ισάακ Μιζράχι δημιούργησαν μια νέα συλλογή για γυναίκες με αναπηρίες

Η Σέλμα Μπλερ με τον φίλο της και σχεδιαστή Isaac Mizrahi δημιούργησαν μια νέα συλλογή για γυναίκες με αναπηρίες. Η σειρά ονομάζεται Isaac Mizrahi Live! x Selma Blair και πρόκειται για ένα παλιό όνειρο της 51χρονης ηθοποιού, από το 2018, που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας και συνειδητοποίησε πόσο επίπονες είναι για μια γυναίκα με κινητικές δυσκολίες ακόμα και καθημερινές δραστηριότητες όπως το κομψό ντύσιμο.

"Συνάντησα τυχαία τον σχεδιαστή σε ένα εστιατόριο στη Νέα Υόρκη μετά τη διάγνωσή μου και θυμάμαι τότε να του λέω, ελπίζω μια μέρα να συνεργαστούμε σε κάτι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες και χωρίς αναπηρίες. Κι εκείνος μου απάντησε, θα ήταν τέλειο. Να το ψάξουμε. Να ‘μαστε λοιπόν" είπε η ηθοποιός στο περιοδικό People.

H φιλία τους άλλωστε μετρά δεκαετίες, από τότε που την έντυνε για τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί. "Στα βραβεία CFDA Awards το 2004 μου έκανε αυτό το απίστευτο κόκκινο, ροζ και πορτοκαλί φόρεμα, που αποτέλεσε την έμπνευσή μας για αυτή τη νέα σειρά".

Ο 61χρονος σχεδιαστής είπε, με τη σειρά του, ότι εμπνεύστηκε από την επιμονή που έδειξε η φίλη του Σέλμα μπροστά στη μάχη με τη σκλήρυνση κατά πλάκας. "Νιώθω τυχερός που έχω την ευκαιρία να βοηθήσω με κάθε τρόπο. Με ενδιαφέρει να εκδημοκρατίζω τα πράγματα, να τα κάνω προσβάσιμα. Ήδη ενσωματώνω κάποια χαρακτηριστικά προσβασιμότητας σε όλα τα γυναικεία ρούχα που δημιουργώ, όπως ότι πλένονται εύκολα και έχουν πολύ μαλακά υφάσματα, οπότε προϋπήρχε μια καλή βάση".

Η σειρά, που διατίθεται από το brand QVC και σχεδιάστηκε σε συνεργασία με οργανώσεις ατόμων με αναπηρίες, έχει λεπτομέρειες που διευκολύνουν το ντύσιμο, όπως ανοιχτές λαιμοκόψεις, μαγνητικά κουμπώματα, υφάσματα με μεγάλη ελαστικότητα. Περιλαμβάνει πουκάμισα, πουλόβερ, τζάκετ, παντελόνια και αξεσουάρ σε τιμές από 49 έως 129 δολάρια. Τα αγαπημένα κομμάτια της Blair, πάντως, είναι τα μεταξωτά τοπ και τα τζάκετ.

Μια ακόμα πρόκληση ήταν ο σχεδιασμός ρούχων για γυναίκες σε αναπηρικό αμαξίδιο. "Δεν έχω εμπειρία από αυτό" είπε η Blair, "αλλά έμαθα ότι κάποια πράγματα όπως το λευκό χρώμα δεν είναι ιδανικά για τη χρήστρια γιατί μπορεί ο τροχός του αμαξιδίου να αφήσει λεκέ. Επίσης συγκεκριμένα υφάσματα και πατρόν μπορεί να είναι άβολα. Έτσι, κάποια πράγματα τα μαθαίνεις μιλώντας με κόσμο. Δεν υπάρχει εγχειρίδιο χρήσης, μόνο μια χούφτα εταιρείες που φτιάχνουν παντελόνια για χρήστες αμαξιδίων ή που σχεδιάζουν με μεγαλύτερη ευαισθησία".

"Έμαθα ότι κάποια πράγματα όπως το λευκό χρώμα δεν είναι ιδανικά για τη χρήστρια γιατί μπορεί ο τροχός του αμαξιδίου να αφήσει λεκέ. Επίσης συγκεκριμένα υφάσματα και πατρόν μπορεί να είναι άβολα".

Σέλμα Μπλερ η αγωνίστρια

Η γνωστή ηθοποιός και ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία Σέλμα Μπλέρ παραβρέθηκε πριν από λίγες ημέρες μαζί με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο για μια εκδήλωση εορτασμού του "Νόμου για τους Αμερικανούς με αναπηρία".

Η Μπλερ δήλωσε: "Παρόλο που είχα συμπτώματα από την ηλικία των 7 ετών, χρειάστηκε μια ολόκληρη ζωή για να οδηγηθώ τελικά στη διάγνωση σε ηλικία 46 ετών, αφού έζησα το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου μέσα στον πόνο και την αμφισβήτηση".

Ο Μπάιντεν με αφορμή τον αγώνα των ακτιβιστών τόνισε πως "η ιστορία δείχνει ότι συχνά δεν είναι οι άνθρωποι στην εξουσία αλλά η δύναμη του λαού που κινεί τη χώρα προς τα εμπρός".

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.