ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παρίσι: Οι κοριοί "αμαύρωσαν" την Εβδομάδα Μόδας

Τα έντομα "ταξιδευτές" τρόμαξαν τους influencers από όλον τον κόσμο που βρέθηκαν στο Παρίσι. Η πόλη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού για τους κοριούς.

Όταν οι influencers από τις ΗΠΑ βρέθηκαν στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας διαπίστωσαν τι σημαίνει "ξέσπασμα επιδημίας κοριών στο Παρίσι".

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην μόδα αλλά και επισκέπτες, κατά πάσα πιθανότητα διέμειναν σε κάποιες από τις μολυσμένες από κοριούς κατοικίες. Κάποιοι από αυτούς έδειχναν τα σημάδια τους στα κοινωνικά δίκτυα και ιδιαίτερα στο TikTok, ενώ πλέον η κουβέντα έχει ανοίξει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικά εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Πολλοί κατηγόρησαν αλυσίδες σινεμά, άλλοι τα ξενοδοχεία τους και τα Airbnb.

Οι Παριζιάνοι πλέον πετάνε τα στρώματά τους και είναι σχεδόν αδιόρατη η διαφορά από το πέσει ένας τουρίστας θύμα των κοριών ή απλά να ξύνεται ως νευρική αντίδραση από τα βίντεο και το buzz γύρω από το ζήτημα.

Που εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα

Το πρόβλημα εντοπίζεται από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -όπου ντόπιοι και τουρίστες στέκονται όρθιοι- μέχρι τους χώρους φιλοξενίας και τα σινεμά. Πλέον όλοι πλένουν τα ρούχα τους πριν φύγουν από το Παρίσι, όμως οι πιο αποδοτικοί τρόποι είναι η φωτιά και η ψύξη. Σίγουρα ακατάλληλοι τρόποι για ρούχα υψηλής ραπτικής.

Οι ειδικοί απεντομώσεων είναι από τα πιο δημοφιλή επαγγέλματα στο Παρίσι αυτή την στιγμή.

Τι κι αν μένει κάτι λιγότερο από έναν χρόνο για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων; Το Παρίσι βρίσκεται αντιμέτωπο με εξάπλωση κοριών.

Το πρόβλημα φαίνεται να είναι τόσο μεγάλο που, σύμφωνα με το AFP, η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε σήμερα να "αναλάβει δράση" για να καταπολεμήσει άμεσα το ζήτημα που έχει προκύψει με τους κοριούς, την ώρα που η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Μεταφορών, Κλεμάν Μπον, "θα έχω συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με φορείς συγκοινωνιών για να ενημερώσω για τις ενέργειες που θα γίνουν και την περαιτέρω δράση για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Για καθησυχασμό και για προστασία".

Χθες η δημαρχία του Παρισιού ζήτησε από την κυβέρνηση "ένα σχέδιο δράσης" κατά των κοριών, εκφράζοντας την ανησυχία της για τη "σημαντική επανεμφάνιση" αυτού του παράσιτου.

Σημειώνεται πως οι κοριοί, μετά την εξαφάνισή τους τη δεκαετία του 1950, επανήλθαν τα τελευταία 30 χρόνια σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες λόγω του ολοένα και πιο νομαδικού τρόπου ζωής, της κατανάλωσης που ευνοεί τις αγορές μεταχειρισμένων καθώς και της αυξανόμενης αντίστασης των παρασίτων σε εντομοκτόνα.

Συγκεκριμένα "το πρόβλημα με τους κοριούς υπήρχε ανέκαθεν", όπως εξήγησε ο Γιώργος Λάμπρου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Απεντομώσεων Μυοκτονιών Ελλάδος (ΣΕΑΜΕ) μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ "Συνδέσεις".

Παρίσι: Οι κοριοί "αμαύρωσαν" την Εβδομάδα Μόδας

"Ουσιαστικά μιλάμε για ένα έντομο – ταξιδευτή, δηλαδή θα μπορέσει να εισέλθει εύκολα σε αποσκευές και με τον τρόπο αυτό να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, οπουδήποτε. Επίσης μπορεί να βρεθεί και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δηλαδή σε πλοία, αεροπλάνα ή και σε λεωφορεία. Ο κοριός θα ψάξει να βρει ένα χώρο σε σημεία τα οποία είναι δυσπρόσιτα για να κάνει φωλιά, οπότε σε αρκετές περιπτώσεις καταλαβαίνουμε την εκτεταμένη προσβολή από τα τσιμπήματα, τα οποία θα μπορούσε να χαρακτηρίσουμε σαν γάζωμα" εξήγησε ο κ. Λάμπρου.

"Θα τους δούμε σε ξενοδοχεία, σε στρατόπεδα, σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ακόμα και σε διαμερίσματα. Δηλαδή είναι κλασική η αναφορά από διαμέρισμα όπου βρέθηκε κοριός μετά από κάποιο ταξίδι ή αφού επέστρεψε κάποιος στρατεύσιμος από τη θητεία του" σημείωσε.

"Δεν πρέπει πάντως να μας πιάνει πανικός. Είναι κάτι το οποίο λύνεται. Υπάρχουν ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης. Δεν πρέπει να προχωράμε σε ακραία μέτρα και σίγουρα να εκθέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου είδαμε να γίνεται αλόγιστη χρήση χημικών από ιδιώτες σε επιφάνειες που θα ακουμπήσει δέρμα, δηλαδή σε καναπέδες, σε στρώματα, σε καρέκλες κτλ. Έχουμε δει ακόμα να γίνονται ψεκασμοί. Κατά τη γνώμη μου αδικαιολόγητο" τόνισε.

Read Next

21 Μαϊ 2024

Έλενα Μαυρίδου: "Η συνεργασία μου με τον Δημήτρη Λάλο ήταν ένα μοίρασμα"

Η ηθοποιός έκανε αίσθηση με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο "Σώσε με",το αστυνομικό θρίλερ που προβάλλεται μέσα από το συνδρομητικό κανάλι του ΑΝΤ1. Το Woman Toc συνομιλεί μαζί της.

21 Μαϊ 2024

Μαρί Σαντάλ - Παύλος: Στο εσωτερικό του σπιτιού τους - Τα πορτραίτα του Παύλου και της Φρειδερίκης

Με μία τρυφερή ανάρτηση ευχήθηκε η Μαρί Σαντάλ για τα γενέθλια του συζύγου της Παύλου.

Περισσότερα από

News

21 Μαϊ 2024

Βάνα Μπάρμπα: "Όταν πήγα στα Όσκαρ έβαλα κραγιόν για πρώτη φορά στη ζωή μου"

Άκρως αποκαλυπτική για διάφορες πτυχές της ζωής της ήταν η Βάνα Μπάρμπα.

21 Μαϊ 2024
21 Μαϊ 2024

Εφιάλτης για 27χρονη στον Ασπρόπυργο: 46χρονος τη βίασε μέσα στο λεωφορείο που τη μετέφερε στη δουλειά της

Ο 46χρονος δράστης οδήγησε το θύμα με το λεωφορείο της εταιρείας σε ερημική περιοχή του Ασπροπύργου και την κακοποίησε σεξουαλικά - 'Ηταν η πρώτη της μέρα στη δουλειά - Συνελήφθη ο οδηγός αλλά δεν είναι στη λίστα της εταιρείας.

21 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Έκανε η Κέιτ Μπλάνσετ δήλωση υπέρ της Παλαιστίνης με το φόρεμά της;

Στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης ήταν το φόρεμα που επέλεξε χτες η Κέιτ Μπλάνσετ στο κόκκινο χαλί, στο Φεστιβάλ των Καννών.

21 Μαϊ 2024

Τζέσικα Μπίελ: Πώς μίλησε στον 9χρονο γιο της για την περίοδο

"Οι γυναίκες κουβαλάμε ακόμα μια ντροπή για την περίοδό μας". Η Τζέσικα Μπίελ απενοχοποιεί την περίοδο μέσα από το νέο της βιβλίο.

21 Μαϊ 2024

Νίκος Δένδιας: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση του υπουργού με την γυναίκα του

Σε νέα δημόσια εμφάνιση απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός τον Νίκο Δένδια με τη σύζυγό του, Δάφνη Λάλα.

21 Μαϊ 2024

"Κι αν ξαναέδινα τώρα Πανελλήνιες; 10 πράγματα που μπορώ να... φωνάξω με σιγουριά 20+ χρόνια μετά τις δικές μου Πανελλαδικές"

Όλα όσα έμαθα από τη δική μου... κακή εμπειρία και θα ήθελα να πω σε κάθε παιδί πριν πάει να δώσει εξετάσεις.

21 Μαϊ 2024

Τα ηλεκτρονικά τοπία του Κ. Βήτα θα πρωταγωνιστήσουν στον Κήπο του Μεγάρου για μια μόνο μαγική βραδιά

Είστε έτοιμοι να ακούσετε τη νέα μουσική του αφήγηση για την αγάπη, την ελευθερία και τη σύγχρονη ζωή;

21 Μαϊ 2024

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: "Σιχαίνομαι το γεγονός ότι είμαι αδύνατη"

"Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρω βάρος"