ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

"Περιμένω να πεθάνω. Έχω κάνει πολλά σε αυτή τη ζωή. Είμαι πάνω από 70 ετών και ποτέ δεν περίμενα να ξεπεράσω τα 40"

Η ιστορία της μούσας των Rolling Stones Ανίτα Πάλενμπεργκ γίνεται ντοκιμαντέρ.

Την ιστορία της Ανίτα Πάλενμπεργκ, του μοντέλου και ηθοποιού που έγινε γνωστή τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 μετά από μια τυχαία συνάντηση με τους Rolling Stones αφηγείται το ντοκιμαντέρ "Catching Fire: The Story of Anita Pallenberg". Συγκεκριμένα, η Magnolia Pictures απέκτησε τα δικαιώματα το ντοκιμαντέρ που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η Αλέξις Μπλουμ και η Σβετλάνα Ζιλ σκηνοθέτησαν την ταινία παραγωγής της SK Global Entertainment, στην οποία ακούγεται η φωνή της Σκάρλετ Τζοχάνσον ως, Ανίτα Πάλενμπεργκ βασισμένη στα γραπτά των αδημοσίευτων απομνημονευμάτων της.

Η Πάλενμπεργκ αφηγείται τα πρώτα της χρόνια στη Ρώμη και τα σχολικά χρόνια της στη Γερμανία, σε μια καλλιτεχνική αλλά παραδόξως αυστηρή οικογένεια. Η Πάλενμπεργκ επαναστάτησε και σε ηλικία 19 ετών πήγε στη Νέα Υόρκη, γνωρίζοντας πολύ λίγα αγγλικά.

Η σκανδιναβική της εμφάνιση της χάρισε την είσοδο της στο χώρο του μόντελινγκ και η καριέρα της απογειώθηκε όταν μπήκε στους κύκλους του Άντι Γουόρχολ.

H γνωριμία της με τα μέλη του συγκροτήματος προέκυψε κατά τη διάρκεια ταξιδιού της στο Μόναχο το '65, όπου παρακολούθησε συναυλία των Rolling Stones και γνώρισε τον Μπράιαν Τζόουνς. Πολύ γρήγορα έγιναν ζευγάρι.

Ωστόσο, η ταραχώδης σχέση της με τον Κιθ Ρίτσαρντς από το 1967 έως το 1980 ήταν αυτή που έχει παραμείνει ζωντανή στην μνήμη των φαν.

Μάλιστα, σημειώνεται πως ο Κιθ Ρίτσαρντς και τα παιδιά του με την ηθοποιό, Μάρλον και Άντζελα, εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ.

H ιστορία του it girl των 6o's

Η Πάλενμπεργκ γεννήθηκε στη Ρώμη, κατά τη γερμανική κατοχή, τον Ιανουάριο του 1944. Ο πατέρας της ήταν Ιταλός ταξιδιωτικός πράκτορας και καλλιτέχνης και η μητέρα της Γερμανίδα γραμματέας. Μετά την αποβολή της από το γερμανικό οικοτροφείο στο οποίο φοιτούσε, σε ηλικία 16 ετών, ξεκίνησε το modelling, πρώτα στην Ιταλία και αργότερα στη Νέα Υόρκη -όπου και μπήκε στον κύκλο του Factory του Andy Warhol.

Το 1965 η Πάλενμπεργκ πήγε σε μια συναυλία των Rolling Stones και κατάφερε να μπει στα παρασκήνια, όπου και γνώρισε το συγκρότημα. Έτσι ξεκίνησε η σχέση της με τον κιθαρίστα της μπάντας, Brian Jones, ο οποίος όμως σύντομα έγινε βίαιος απέναντί της, σύμφωνα με δικές της δηλώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν η Anita να αφήσει τον Jones για τον Keith Richards. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε σε ένα σπίτι στο Λονδίνο και απέκτησαν τρία παιδιά μαζί, τον Marlon, την Angela και τον Tara, ο οποίος όμως πέθανε σε νηπιακή ηλικία το 1976. Χώρισαν το 1980, έχοντας προηγουμένως αντιμετωπίσει διάφορα προβλήματα λόγω συστηματικής κατάχρησης ναρκωτικών.

Οι Πάλενμπεργκ και Ρίτσαρντς αγωνίστηκαν με τον εθισμό στην ηρωίνη και απέφυγαν παρά λίγο τη φυλακή αφού βρέθηκαν στην κατοχή τους ναρκωτικά κατά τη διάρκεια επεισοδίου στο Τορόντο. Αν και το ζευγάρι τελικά χώρισε, διατήρησε στενές σχέσεις.

"Ήταν δύσκολο", δήλωσε ο Ρίτσαρντς το 2010 αναφερόμενος στον χωρισμό. "Παράλληλα, υπάρχει μια υποβόσκουσα αγάπη που ξεπερνά όλα τα άλλα πράγματα. Μπορώ να πω "Σ ‘αγαπώ, απλά δεν θα ζήσω μαζί σου ". Και τώρα είμαστε υπερήφανοι παππούδες, κάτι που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί ότι θα γίνει".


Μέσα στα 12 χρόνια της σχέσης της με τον Richards, η Πάλενμπεργκ έγινε η μούσα των Rolling Stones, κάνοντας μεταξύ άλλων φωνητικά για το "Sympathy for the Devil", ενώ το 1970 έπαιξε μαζί με τον Mick Jagger στο αστυνομικό δράμα "Performance" του Nicolas Roeg. Λέγεται μάλιστα ότι ο Jagger είχε ρεμιξάρει κομμάτια του άλμπουμ του συγκροτήματος "Beggars Banquet", έπειτα από δική της παρέμβαση.

Η Πάλενμπεργκ έπαιξε σε αρκετές ταινίες στην πορεία της καριέρας της, όπως στο "Barbarella" και το "Candy" του 1968, δίπλα στον Marlon Brando και τον Richard Burton.

Μεγαλώνοντας, η Πάλενμπεργκ ακολούθησε καριέρα στο χώρο της μόδας, λαμβάνοντας μάλιστα σχετικό πτυχίο από το Central Saint Martins, έπειτα από τετραετή φοίτησή της εκεί, το 1994.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει στιγμιότυπα που δεν έχουν προβληθεί ξανά και οικογενειακές φωτογραφίες, από τον ρόλο της στην ταινία "Barbarella" και τη ζωή της στην Ελβετία, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο. Η Ανίτα Πάλενμπεργκ "είχε βαθιά επίδραση στον πολιτισμό και τα ήθη της γενιάς της" ανέφεραν, σύμφωνα με το Variety οι Έιμον Μπόουλς και Ντόρι Μπέγκλεϊ, CEO της Magnolia Pictures. Η Magnolia σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το "Catching Fire" την ερχόμενη άνοιξη.

To 2016 είχε πει σε μια τελευταία συνέντευξή της: "Περιμένω να πεθάνω. Έχω κάνει τόσα πολλά πράγματα σε αυτή τη ζωή. Είμαι πάνω από 70 ετών και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν περίμενα να ξεπεράσω τα 40". Αυτή η μέρα ήρθε 10 μήνες μετά.

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.