ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Άγιος Κυπριανός: Ο Άγιος που λύνει τα μάγια και η ιστορία αγάπης με την Ιουστίνα

Είναι ο Άγιος ο οποίος συνδέεται πολύ με τη μαγεία και τη προστασία από αυτή ενώ το όνομα του αναφέρεται συχνά και στους εξορκισμούς.

Οι Άγιοι Κυπριανός και Ιουστίνα είναι μάρτυρες της χριστιανικής εκκλησίας, που έζησαν τον 3ο αιώνα. Η μνήμη τους τιμάται στις 2 Οκτωβρίου.

Ο Άγιος Κυπριανός είναι ένας Άγιος που μπορεί μεν να μην είναι ιδιαίτερα γνωστός ή δημοφιλής, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με το όνομα του, αλλά είναι ο πρώτος στον οποίο θα προσευχηθεί κάποιος ο οποίος αισθάνεται ότι τον έχει πιάσει το κακό μάτι ή ότι έχει πέσει θύμα κάποιας άσχημης μορφής μαγείας από κάποιον που θέλει το κακό του. Με άλλα λόγια, ο Άγιος Κυπριανός είναι ένας Άγιος ο οποίος συνδέεται πολύ με τη μαγεία και τη προστασία από αυτή ενώ το όνομα του αναφέρεται συχνά και στους εξορκισμούς και πολλοί από αυτούς λαμβάνουν χώρα σε εκκλησίες και παρεκκλήσια αφιερωμένα σε αυτόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θρησκεία μας παραδέχεται τόσο την ύπαρξη της μαγείας και τον δαιμονισμών όσο και του κακού ματιού και αποδίδει όλα τα παραπάνω στους δαίμονες και άλλες σκοτεινά πλάσματα που υπηρετούν τον Σατανά τα οποία είτε μέσω κάποιας επίκλησης – άμεσης ή έμμεσης – είτε μετά από τον κλονισμό της πίστης στον Θεό και την Προστασία του, βρίσκουν ευκαιρία να "προσβάλουν" τους ανθρώπους.

Ο βίος του και η Αγία Ιουστίνη

Η ζωή του Αγίου Κυπριανού συνδέεται άρρηκτα με αυτήν της Αγίας Ιουστίνης, αφού η συνάντηση του μαζί της του άλλαξε τη ζωή ενώ οι δύο Άγιοι μαρτύρησαν και μαζί. Ο Άγιος Κυπριανός έζησε τον 3ο Αιώνα μΧ και δεν ξέρουμε πολλά για τη ζωή του πέρα από το γεγονός ότι στην αρχή ήταν ειδωλολάτρης κι εξασκούσε το "επάγγελμα" του μάγου. Λέγεται πως ο Κυπριανός δεν ήταν κάποιος ταχυδακτυλουργός ή τσαρλατάνος που εκμεταλλευόταν τον κόσμο αλλά ότι μπορούσε να κάνει μάγια και άλλα παραφυσικά πράγματα με την βοήθεια δαιμόνων ή ακόμη και του ίδιου του Σατανά καθώς βρισκόταν συνέχεια σε επαφή με σκοτεινές δυνάμεις και γνώριζε πολλά για τον αποκρυφισμό και τις σκοτεινές τέχνες.

Κάποια στιγμή, ένας Ρωμαίος αξιωματούχος ζήτησε από τον Κυπριανό να κάνει την όμορφη Ιουστίνα να τον ερωτευτεί τρελά αφού δεν ήθελε να τον παντρευτεί. Κάτι τέτοιο έπρεπε να είναι παιχνιδάκι για τον πανίσχυρο μάγο Κυπριανό αλλά όλες του οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό. Ο ίδιος μίλησε με την Ιουστίνα και αυτή του αποκάλυψε ότι είναι Χριστιανή κι έχει την προστασία του Θεού, οπότε τα μάγια του είναι ανίσχυρα πάνω της. Τότε λέγεται πως ο Κυπριανός ζήτησε από τον ίδιο τον Σατανά να κάνει μάγια στην Ιουστίνα, αλλά του απάντησε ότι αυτό είναι αδύνατον γιατί η προστασία της ήταν πολύ ισχυρή. Ο Κυπριανός τότε κατάλαβε την παντοδυναμία του Κυρίου, παράτησε τη μαγεία, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό κι έγινε ιερέας.

Ο Κυπριανός αναδείχθηκε σ’ έναν από τους σπουδαιότερους εκκλησιαστικούς συγγραφείς της αρχαίας εκκλησίας και πολέμησε με το έργο και τη δράση του τις αιρέσεις της εποχής του. Κατά τη διάρκεια της ποιμαντικής του δράσης χειροτόνησε ως διακόνισσα την Ιούστα, η οποία είχε μετονομασθεί σε Ιουστίνα και μαζί ξεκίνησαν προσπάθειες εκχριστιανισμού των ειδωλολατρών. Όταν ανέβηκε στον Αυτοκρατορικό θρόνο ο Διοκλητιανός όμως, ξεκίνησε σκληρούς διωγμούς κατά των Χριστιανών, στα πλαίσιο των ο οποίων ο Κυπριανός και η Ιουστίνη συνελήφθησαν μαζί, βασανίστηκαν και αποκεφαλίστηκαν.

Προσευχή Αγίου Κυπριανού – Γλωσσοφαγιά, Μάγια , Εξορκισμοί

Εξαιτίας της ανάμειξης του με την μαγεία και τις σκοτεινές δυνάμεις κι επειδή ο Κυπριανός ήξερε πολλά για τους δαίμονες και τις αδύναμίες του αφού ερχόταν συχνά σε επαφή μαζί τους, θεωρείται ο προστάτης όσων η ζωή επηρεάζεται από τον Διάβολο και του υπηρέτες του. Η παρακάτω προσευχή λοιπόν, μπορεί αν βοηθήσει όσους έχουν τέτοια προβλήματα:

Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός ημών ο κρατών καί κυβερνών τά πάντα, Άγιος καί δεδοξασμένος υπάρχεις. Διό Βασιλεύ τών Βασιλευόντων καί Κύριε τών Κυριευόντων δόξα σοί. Ο καθήμενος εν τώ φωτί τώ απείρω καί απροσίτω βροτοίς, όπερ είδον δυνάμεις χιλιάδες καί μυριάδες Αγίων Αγγέλων καί Αρχαγγέλων. Σύ γιγνώσκεις τά κρύφια του ταπεινού δούλου σου Κυπριανού. Ότι ουκ εγίγνωσκον πρότερoν τά σά θαυμάσια Κύριε παντοδύναμε. Σύ ει μόνος Κύριος Ιησούς Χριστός ο Θεός ημών.

Ο ευδοκήσας εξ αναξίου γενέσθαι μέ άξιον καί συζησάμενος τώ εν σοί πόθω καί αγάπη πρός ακοήν τών Αγίων σου Αποστόλων καί Ιερομαρτύρων καί πάντων σου τών Α

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.