ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι και γένους θηλυκού

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πιο σύγχρονη ελάχιστα επεμβατική λύση στη γυναικεία τριχόπτωση.

Μπορεί οι περισσότερες διαφημίσεις και η θεματογραφία που αφορούν στις θεραπείες και τις επεμβάσεις κατά της τριχόπτωσης να απευθύνονται σε άνδρες, όμως υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι που καθιστούν την μεταμόσχευση μαλλιών απαραίτητη και για πολλές γυναίκες. Σίγουρα, η εικόνα μιας κλασικής ανδρικής φαλάκρας πολύ σπάνια θα εμφανιστεί σε μια νέα και υγιή γυναίκα. Αλλά τι γίνεται στις περιπτώσεις εκείνες (και είναι πολλές), που τα πυκνά, μακριά και μοιραία μαλλιά αρχίζουν να εμφανίζουν ορατά σημάδια μόνιμης απώλειας τριχών; Πού οφείλεται το πρόβλημα; Και πώς θεραπεύεται οριστικά;

Η απάντηση έρχεται από τη Seneca, η οποία παρέχει την πιο εξελιγμένη και προσωποποιημένη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών που απευθύνεται σε γυναίκες.

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης τριχόπτωσης στις γυναίκες;

Μπορεί μια ραγδαία ή σταδιακή αλλαγή στην πυκνότητα των μαλλιών να έχει φαινομενικά έναν σοβαρό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας, όμως το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι ότι αρκετές φορές η έντονη τριχόπτωση υποδηλώνει την ύπαρξη προβλημάτων υγείας τα οποία χρήζουν θεραπείας. Το διαρκές και επίμονο άγχος, ο ακατάστατος τρόπος ζωής, η ελλιπής διατροφή, η κληρονομικότητα, η ηλικία και το περιβάλλον ανήκουν στους βασικότερους παράγοντες δημιουργίας τριχόπτωσης τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, ωστόσο, ειδικά για τις γυναίκες, οι ορμονικές αλλαγές είναι ένας εντελώς αποκλειστικός λόγος για την απώλεια μαλλιών (για παράδειγμα, ένα ποσοστό 40% των γυναικών παρατηρούν αραίωση των μαλλιών τους μετά την εμμηνόπαυση).

Δεν υπάρχει ένα είδος τριχόπτωσης, αλλά πολλά

Σε κάθε περίπτωση αιτίας εμφάνισης τριχόπτωσης, μιλάμε για αλωπεκίες (ο επιστημονικός όρος), οι οποίες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις ουλωτικές και τις μη ουλωτικές. Η ουλωτική αλωπεκία αφορά στην απώλεια τριχών, η οποία συνοδεύεται από δημιουργία ουλώδους ιστού. Κυριότερα παραδείγματα αυτής της κατηγορίας είναι νοσήματα και διαταραχές όπως ο Λειχήνας, ο Ερυθηματώδης Λύκος, Νεοπλασίες, τραύμα, τριχοτιλλομανία κ.α. Στην μη ουλωτική αλωπεκία η απώλεια της τρίχας δεν οδηγεί σε δημιουργία ουλής. Μερικά παραδείγματα αυτής της κατηγορίας είναι η Ανδρογενετικού τύπου Αλωπεκία, η Διάχυτη Αλωπεκία (που μπορεί να προκληθεί από φάρμακα, ενδοκρινοπάθειες κλπ.), η Γυροειδής Αλωπεκία (αυτοάνοσο νόσημα) κ.α.

Πώς αντιστρέφεται το πρόβλημα με τις ειδικές θεραπείες και τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Όπως ακριβώς πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα σε κάθε σχεδόν κατάσταση που αφορά την υγεία και την ομορφιά της, έτσι και στην περίπτωση της τριχόπτωσης, η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση έναρξη της θεραπείας είναι θεμελιώδεις, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω απώλεια και να ενισχυθεί η επανέκφυση των τριχών. Ανάλογα με την περίπτωση και το είδος γυναικείας αλωπεκίας, η θεραπεία μπορεί να λαμβάνεται από το στόμα (αντιανδρογόνα και βιταμίνες) ή να περιλαμβάνει ηπιότερες συντηρητικές μεθόδους (τοπικές λοσιόν, ειδικά σαμπουάν και μεσοθεραπείες μαλλιών). Πάντως, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι καμία από τις παραπάνω θεραπείες δεν πρόκειται να επαναφέρει όλες τις τρίχες που έχουν χαθεί –απλά, καθυστερούν την τριχόπτωση ως ένα βαθμό. Η οριστική λύση γι’ αυτό παραμένει η μεταμόσχευση μαλλιών η οποία δεν αναιρεί, ούτε επηρεάζει την όποια άλλη θεραπεία.

Ποια είναι σήμερα η πιο αποτελεσματική επιλογή μεταμόσχευσης μαλλιών για μια γυναίκα;

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των μηχανημάτων, αλλά και τη συνεχή πληροφόρηση και γνώση γύρω από το θέμα της μεταμόσχευσης μαλλιών, όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν τη μεταμόσχευση μαλλιών τόσο για να λύσουν οριστικά το πρόβλημα απώλειας του τριχωτού της κεφαλής, όσο και για καθαρά αισθητικούς λόγους -όπως το "κατέβασμα" της μετωπιαίας γραμμής.

Στις κλινικές της Seneca Medical Group, οι οποίες εξειδικεύονται στη μεταμόσχευση μαλλιών και για γυναίκες, οι ενδιαφερόμενες έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους καταρτισμένους συμβούλους, να πραγματοποιήσουν διαγνωστικό έλεγχο, να αποκτήσουν ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας και να λάβουν την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα, ώστε να επιτύχουν και να διατηρήσουν ένα 100% φυσικό αποτέλεσμα.

> Η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών Direct Fue που έχει αναπτύξει η Seneca μετά από 35 χρόνια εμπειρίας, διαρκεί 4-6 ώρες, γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι πρακτικά ανώδυνη και πραγματοποιείται μόνο από πιστοποιημένους γιατρούς, οι οποίοι τηρούν αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα ποιότητας.

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών Direct Fue

Τα τριχοθυλάκια επιλέγονται και εξάγονται ένα προς ένα από τη δότρια περιοχή, με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων. Στη συνέχεια τα τριχοθυλάκια διατηρούνται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και σε ειδικό διάλυμα Hypothermosol®, που θα ενισχύσει την ανάπτυξή τους μετά την τοποθέτηση. Για να επιτευχθεί το μέγιστο ποσοστό φύτρωσης, τα τριχοθυλάκια δεν διαχωρίζονται, δεν κόβονται και γενικά δεν υπόκεινται σε κανενός είδους επεξεργασία. Τέλος, τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται ένα προς ένα απευθείας στην πάσχουσα περιοχή, χωρίς δημιουργία οπών ή σχισμών. Μετά την τοποθέτησή τους, τα τριχοθυλάκια ακολουθούν την κανονική πορεία ζωής τους και αναπτύσσονται φυσικά.

> Το 99% των ασθενών δεν παρουσιάζει καμία επιπλοκή. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστεί κεφαλαλγία, οίδημα, κνησμός ή ευαισθησία στην περιοχή που έγινε η εμφύτευση, τα οποία υποχωρούν σε διάστημα μερικών ωρών ή λίγων ημερών. Μέσα σε δύο μόνο μήνες από τη μεταμόσχευση, η ασθενής μπορεί να αρχίσει να βλέπει την ανάπτυξη των μαλλιών της, ενώ σε 10-12 μήνες θα έχει το τελικό, φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Read Next

03 Δεκ 2023

Θεσσαλονίκη: Εφευρέθηκε το σάντουιτς με διπλό μελομακάρονο- ένα μέσα, ένα έξω

Τρία αδέρφια "τερμάτισαν" στον φούρνο τους την εμπειρία του μελομακάρονου.

Περισσότερα από

News

03 Δεκ 2023

Λετίσια: Η περίπτωση που θα χάσει τον τίτλο της βασίλισσας

Διέρρευσαν λεπτομέρειες από το προγαμιαίο συμβόλαιο που υπέγραψε η Λετίσια πριν παντρευτεί τον Φελίπε.

03 Δεκ 2023

Εύα Νάθενα: Συνέντευξη με τη σκηνοθέτιδα της "Φόνισσας"

Η έμπειρη σκηνογράφος κι ενδυματολόγος κάθεται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και διασκευάζει ένα από τα διασημότερα ελληνικά μυθιστορήματα.

03 Δεκ 2023

Ζούσε η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν το 1912; Οι θεωρίες συνωμοσίας

Το Tiktok είναι πεπεισμένο ότι η μεγαλύτερη αδερφή της οικογένειας Καρντάσιαν είναι "ταξιδιώτης του χρόνου"

03 Δεκ 2023

Ο Πάνος Μουζουράκης μάς δείχνει το παιδικό δωμάτιο της κόρης του

Μπαμπάς για πρώτη φορά έγινε φέτος ο Πάνος Μουζουράκης

03 Δεκ 2023

Με το "Άξιον Εστί" ο Βασίλης Βασιλικός έγινε, άθελά του ίσως, ένας συλλέκτης

Κατά κάποιον τρόπο ο Βασίλης Βασιλικός, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών, είχε καταφέρει να μπει στα σπίτια μας και να καθορίσει τη γενιά μας μ’ έναν λαθραίο τρόπο. Μέσα από την τηλεόραση.

02 Δεκ 2023

H σοκαριστική ερώτηση της Νταϊάνα στον σωματοφύλακα της αμέσως μετά τη δολοφονία του Tζιάνι Βερσάτσε

Μία ακόμα απόδειξη ότι η πριγκίπισσα φοβόταν ότι θα την δολοφονήσουν.

02 Δεκ 2023

"Πόση χαρά και αγάπη μοίρασε ένα μωρό, ποτέ μου δεν το είχα φανταστεί"

Γιούλικα Σκαφιδά: Η πρώτη και πολύ τρυφερή φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο της