ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι και γένους θηλυκού

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την πιο σύγχρονη ελάχιστα επεμβατική λύση στη γυναικεία τριχόπτωση.

Μπορεί οι περισσότερες διαφημίσεις και η θεματογραφία που αφορούν στις θεραπείες και τις επεμβάσεις κατά της τριχόπτωσης να απευθύνονται σε άνδρες, όμως υπάρχουν πολλοί σοβαροί λόγοι που καθιστούν την μεταμόσχευση μαλλιών απαραίτητη και για πολλές γυναίκες. Σίγουρα, η εικόνα μιας κλασικής ανδρικής φαλάκρας πολύ σπάνια θα εμφανιστεί σε μια νέα και υγιή γυναίκα. Αλλά τι γίνεται στις περιπτώσεις εκείνες (και είναι πολλές), που τα πυκνά, μακριά και μοιραία μαλλιά αρχίζουν να εμφανίζουν ορατά σημάδια μόνιμης απώλειας τριχών; Πού οφείλεται το πρόβλημα; Και πώς θεραπεύεται οριστικά;

Η απάντηση έρχεται από τη Seneca, η οποία παρέχει την πιο εξελιγμένη και προσωποποιημένη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών που απευθύνεται σε γυναίκες.

Ποιες είναι οι αιτίες εμφάνισης τριχόπτωσης στις γυναίκες;

Μπορεί μια ραγδαία ή σταδιακή αλλαγή στην πυκνότητα των μαλλιών να έχει φαινομενικά έναν σοβαρό αντίκτυπο στην αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας, όμως το πιο κρίσιμο ζήτημα είναι ότι αρκετές φορές η έντονη τριχόπτωση υποδηλώνει την ύπαρξη προβλημάτων υγείας τα οποία χρήζουν θεραπείας. Το διαρκές και επίμονο άγχος, ο ακατάστατος τρόπος ζωής, η ελλιπής διατροφή, η κληρονομικότητα, η ηλικία και το περιβάλλον ανήκουν στους βασικότερους παράγοντες δημιουργίας τριχόπτωσης τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, ωστόσο, ειδικά για τις γυναίκες, οι ορμονικές αλλαγές είναι ένας εντελώς αποκλειστικός λόγος για την απώλεια μαλλιών (για παράδειγμα, ένα ποσοστό 40% των γυναικών παρατηρούν αραίωση των μαλλιών τους μετά την εμμηνόπαυση).

Δεν υπάρχει ένα είδος τριχόπτωσης, αλλά πολλά

Σε κάθε περίπτωση αιτίας εμφάνισης τριχόπτωσης, μιλάμε για αλωπεκίες (ο επιστημονικός όρος), οι οποίες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις ουλωτικές και τις μη ουλωτικές. Η ουλωτική αλωπεκία αφορά στην απώλεια τριχών, η οποία συνοδεύεται από δημιουργία ουλώδους ιστού. Κυριότερα παραδείγματα αυτής της κατηγορίας είναι νοσήματα και διαταραχές όπως ο Λειχήνας, ο Ερυθηματώδης Λύκος, Νεοπλασίες, τραύμα, τριχοτιλλομανία κ.α. Στην μη ουλωτική αλωπεκία η απώλεια της τρίχας δεν οδηγεί σε δημιουργία ουλής. Μερικά παραδείγματα αυτής της κατηγορίας είναι η Ανδρογενετικού τύπου Αλωπεκία, η Διάχυτη Αλωπεκία (που μπορεί να προκληθεί από φάρμακα, ενδοκρινοπάθειες κλπ.), η Γυροειδής Αλωπεκία (αυτοάνοσο νόσημα) κ.α.

Πώς αντιστρέφεται το πρόβλημα με τις ειδικές θεραπείες και τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Όπως ακριβώς πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα σε κάθε σχεδόν κατάσταση που αφορά την υγεία και την ομορφιά της, έτσι και στην περίπτωση της τριχόπτωσης, η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση έναρξη της θεραπείας είναι θεμελιώδεις, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω απώλεια και να ενισχυθεί η επανέκφυση των τριχών. Ανάλογα με την περίπτωση και το είδος γυναικείας αλωπεκίας, η θεραπεία μπορεί να λαμβάνεται από το στόμα (αντιανδρογόνα και βιταμίνες) ή να περιλαμβάνει ηπιότερες συντηρητικές μεθόδους (τοπικές λοσιόν, ειδικά σαμπουάν και μεσοθεραπείες μαλλιών). Πάντως, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι καμία από τις παραπάνω θεραπείες δεν πρόκειται να επαναφέρει όλες τις τρίχες που έχουν χαθεί –απλά, καθυστερούν την τριχόπτωση ως ένα βαθμό. Η οριστική λύση γι’ αυτό παραμένει η μεταμόσχευση μαλλιών η οποία δεν αναιρεί, ούτε επηρεάζει την όποια άλλη θεραπεία.

Ποια είναι σήμερα η πιο αποτελεσματική επιλογή μεταμόσχευσης μαλλιών για μια γυναίκα;

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των μηχανημάτων, αλλά και τη συνεχή πληροφόρηση και γνώση γύρω από το θέμα της μεταμόσχευσης μαλλιών, όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν τη μεταμόσχευση μαλλιών τόσο για να λύσουν οριστικά το πρόβλημα απώλειας του τριχωτού της κεφαλής, όσο και για καθαρά αισθητικούς λόγους -όπως το "κατέβασμα" της μετωπιαίας γραμμής.

Στις κλινικές της Seneca Medical Group, οι οποίες εξειδικεύονται στη μεταμόσχευση μαλλιών και για γυναίκες, οι ενδιαφερόμενες έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους καταρτισμένους συμβούλους, να πραγματοποιήσουν διαγνωστικό έλεγχο, να αποκτήσουν ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας και να λάβουν την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα, ώστε να επιτύχουν και να διατηρήσουν ένα 100% φυσικό αποτέλεσμα.

> Η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών Direct Fue που έχει αναπτύξει η Seneca μετά από 35 χρόνια εμπειρίας, διαρκεί 4-6 ώρες, γίνεται με τοπική αναισθησία, είναι πρακτικά ανώδυνη και πραγματοποιείται μόνο από πιστοποιημένους γιατρούς, οι οποίοι τηρούν αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα ποιότητας.

Πώς εφαρμόζεται η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών Direct Fue

Τα τριχοθυλάκια επιλέγονται και εξάγονται ένα προς ένα από τη δότρια περιοχή, με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων. Στη συνέχεια τα τριχοθυλάκια διατηρούνται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και σε ειδικό διάλυμα Hypothermosol®, που θα ενισχύσει την ανάπτυξή τους μετά την τοποθέτηση. Για να επιτευχθεί το μέγιστο ποσοστό φύτρωσης, τα τριχοθυλάκια δεν διαχωρίζονται, δεν κόβονται και γενικά δεν υπόκεινται σε κανενός είδους επεξεργασία. Τέλος, τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται ένα προς ένα απευθείας στην πάσχουσα περιοχή, χωρίς δημιουργία οπών ή σχισμών. Μετά την τοποθέτησή τους, τα τριχοθυλάκια ακολουθούν την κανονική πορεία ζωής τους και αναπτύσσονται φυσικά.

> Το 99% των ασθενών δεν παρουσιάζει καμία επιπλοκή. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιαστεί κεφαλαλγία, οίδημα, κνησμός ή ευαισθησία στην περιοχή που έγινε η εμφύτευση, τα οποία υποχωρούν σε διάστημα μερικών ωρών ή λίγων ημερών. Μέσα σε δύο μόνο μήνες από τη μεταμόσχευση, η ασθενής μπορεί να αρχίσει να βλέπει την ανάπτυξη των μαλλιών της, ενώ σε 10-12 μήνες θα έχει το τελικό, φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Read Next

17 Μαϊ 2024

Σούρι Κρουζ: Άλλαξε το επίθετό της κόβοντας κάθε σχέση με τον αδιάφορο πατέρα της

Σκυθρωπή στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση η κόρη του Τομ Κρουζ μετά την αλλαγή του ονόματός της

17 Μαϊ 2024

Μαρία Τζομπανάκη: Η σπάνια εικόνα από τη ζωή της στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της

Τα τελευταία χρόνια η Μαρία Τζομπανάκη μοιράζεται τη ζωή της μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής.

Περισσότερα από

News

17 Μαϊ 2024

Θανάσης Μπάφας: Έφυγε ο θρύλος των ειδικών δυνάμεων - Έζησε τη φρίκη του πολέμου

Η τελευταία συνέντευξη του Θανάση Μπάφα, που διηγείται ιστορίες από επικίνδυνες αποστολές στον πόλεμο.

17 Μαϊ 2024

"Megalopolis": Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποκαλύπτει την πρώτη σκηνή της νέας (και προφανώς συγκλονιστικής) ταινίας του

40 χρόνια και 300 σενάρια, χρειάστηκε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μέχρι να τελειοποιήσει το Megalopolis. Και το πρώτο τρέιλερ της νέας του ταινίας, είναι επιτέλους εδώ.

16 Μαϊ 2024

Η κίνηση του William για να μη διαταραχτεί η ιδιωτικότητα της Kate που συνεχίζει τις θεραπείες της

H απόφαση του διαδόχου του θρόνου με σκοπό να προστατεύσει τη σύζυγό του

16 Μαϊ 2024

"Ο Διάβολος φοράει Prada": 10 πράγματα που δεν ήξερες για την κωμωδία

Η αμοιβή της Στριπ, σε ποιον βάσισε την ερμηνεία της, οι σχεδιαστές που δεν έδιναν από φόβο ρούχα τους και πολλά, πολλά ακόμη!

16 Μαϊ 2024

Διαζύγιο για την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Μπεν Άφλεκ; "Απλά δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει"

Πηγή κοντά στο ζευγάρι αποκάλυψε ότι πρακτικά έχουν ήδη χωρίσει.

16 Μαϊ 2024

Piano City Athens: Το πρώτο φεστιβάλ ¨δρόμου" που συμβαίνει κυριολεκτικά σε όλη την πόλη.

Mετά το πρώτο φεστιβάλ τον Μάιο 2023, το αγαπημένο φεστιβάλ δρόμου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά!16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 Μαΐου όλη η Αθήνα θα γεμίσει μουσική.

16 Μαϊ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι drag queen που θα κρατήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα

"Είναι σημαντικό για όλο τον κόσμο να δει ότι στη Γαλλία μπορείς να είσαι drag queen και να μεταφέρεις την Ολυμπιακή Φλόγα" δήλωσε η drag queen, Miss Martini.

16 Μαϊ 2024

Λένα Μαντά: "Ο πατέρας μου πέθανε με άνοια. Καθόλου δεν με ένοιαξε"

Η Λένα Μαντά μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της αλλά και τη δύσκολη σχέση με τους γονείς της.

16 Μαϊ 2024

Το καλοκαίρι της Ελένης Μενεγάκη | Τα ωραιότερα beach looks της

Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το καλοκαίρι της, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ιδιωτικά μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

16 Μαϊ 2024

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μεταφέρει στο Μπρόντγουεϊ την επιτυχία του "Good Night, and Good Luck"

"Είναι τιμή μου, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, να επιστρέφω στη σκηνή, και ειδικά στο Μπρόντγουεϊ", ανέφερε ο Κλούνεϊ σε δήλωσή του.