ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έμμα Μακέι: Η νέα λέαινα του Χόλιγουντ

Η "Μέιβ" του Sex Education βραβεύτηκε ως ανερχόμενο αστέρι στα BAFTA και έγινε επίσης η λέαινα του Burberry's.

Η Μέιβ κέντρισε το ενδιαφέρον των θεατών από την πρώτη στιγμή. Το γκόθικ κορίτσι, με τα διχτυωτά καλσόν, το θυμωμένο βλέμμα και τη δύναμη να πείσει τον Ότις, το καλό παιδί του σχολείου, να ανοίξουν μια μυστική κλινική για τα σεξουαλικά προβλήματα των συμμαθητών τους κερδίζοντας χρήματα, ήταν το μεγάλο διαβατήριο της 'Εμμα Μακέι για το Χόλιγουντ. Η Μακέι ενσάρκωσε ιδανικά το βασανισμένο κορίτσι, που χρειάστηκε να μεγαλώσει μόνη της τον εαυτό της, καθώς η μητέρα της ήταν τοξικομανής και που κατόρθωσε παρά τις όσες δυσκολίες να κυνηγήσει το όνειρό της και να γίνει συγγραφέας.

Η Μακέι συμπρωταγωνίστησε και στην ταινία "Έγκλημα στον Νείλο" δίπλα στον Κένεθ Μπράνα και πλειάδα κορυφαίων ηθοποιών, ενώ πρόκειται επίσης να υποδυθεί την Έμιλι Μπροντέ σε ταινία εποχής. Πρόσφατα, στα βραβεία BAFTA, κέρδισε επίσης και το Βραβείο της πλέον ανερχόμενης ηθοποιού.

Ποια είναι η Μακέι

Η Έμμα μεγάλωσε κυρίως στην περιοχή Pays de la Loire της Γαλλίας, με μητέρα Αγγλίδα και πατέρα Γάλλο. Μετακόμισε στην Αγγλία στα 17 της χρόνια, για να σπουδάσει αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λιντς. "Το αγαπημένο μου μάθημα ήταν ο Μπέκετ, ο Κέιν και ο Πίντερ. Το έκανα στο τελευταίο εξάμηνο και είπα, ναι, το θέατρο είναι για μένα" είπε η ηθοποιός.

Μετακόμισε στο Λονδίνο, βρήκε έναν ατζέντη και μέσω ενός κάστινγκ κέρδισε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, το Sex Education. Σειρά που ξεκίνησε μόλις το 2019, αλλά λόγω της απήχησης που είχε φαίνεται σαν να έχει περάσει πολύς καιρός. Ένα σίριαλ για τις πραγματικές σεξουαλικές ανησυχίες, τις σχέσεις, τη συμπερίληψη, τις σχέσεις και τη γονεϊκότητα που να μιλάει τόσο ειλικρινά, σχεδόν ωμά, με υπέροχο χιούμορ. "Από εκεί πηγάζει το συναίσθημα. Αυτή η σειρά έχει θέσει τον πήχη ψηλά, όσον αφορά τη συμπερίληψη, τις ιστορίες και τους γυναικείους χαρακτήρες που απεικονίζουμε. Έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στους ανθρώπους όλων των γενεών. Και έχει ανοίξει συζητήσεις: ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεστε για τη σειρά, θα σας βάλει σε σκέψεις. Ανεξάρτητα από το την άποψη του καθενός για την υποκριτική, το ύφος, τη μουσική, οτιδήποτε, δεν έχει σημασία, επειδή είμαστε κατά κάποιο τρόπο πρωτοπόροι, ως προς την ειλικρίνεια και το πόσο ανοιχτά μιλήσαμε για αυτά τα θέματα. Αυτό είναι πραγματικά ξεχωριστό".

Μοιάζει κι εκείνη να είναι σοβαρή, όπως και η Μέιβ, αλλά πολύ πιο ήρεμη και χαλαρή. Πώς επιλέγει τις δουλειές της; "Έκανα στον εαυτό μου την ερώτηση: "Θα γίνω καλύτερος άνθρωπος αν κάνω αυτή τη δουλειά, θα με εξελίζξει;". Και τώρα, νομίζω ρωτάω κάτι ακόμα: "Αν κάνω αυτή την ταινία, είναι απαραίτητη, έχει θέση στην εποχή μας; Γιατί δεν μου αρέσει να νιώθω ότι χάνω τον χρόνο μου ή ότι δεν κάνω κάτι που θα ωφελήσει με κάποιον τρόπο τους άλλους ανθρώπους".

Η σειρά της χάρισε 5 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram. "Ναι, είναι αρκετά σοκαριστικό!Είναι εξαιρετικό. Αρκετά σοκαριστικός αριθμός οπαδών", γελάει. Αλλά σπάνια κάνει αναρτήσεις σε αυτό. "Δεν έχω πραγματικά καλή σχέση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν έχω Twitter, δεν έχω Facebook, ούτε τέτοια πράγματα". Θα διαβάσει μηνύματα από φίλους στο Instagram, "αλλά δεν θα έβλεπα ποτέ τα σχόλια, γιατί δεν βλέπω το νόημα. Ίσως αυτό να είναι αρκετά απαισιόδοξο, αλλά εγώ το βλέπω κάπως έτσι: μόνο επιζήμιο μπορεί να είναι για το μυαλό μου και την αυτοπεποίθησή μου. Γι' αυτό και δεν το κάνω. Δεν είναι η δουλειά μου να είμαι Instagrammer, οπότε δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να περνάω τις ώρες μου κάνοντας scrolling σε μια εφαρμογή, της οποίας είμαι προϊόν".

Ωστόσο η αλματώδης εξέλιξη της, αλλά ίσως και οι ακόλουθοι στο Insta, της εξασφάλισαν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε καμπάνια αρώματος του Burberry, όπου εκεί υποδύεται τη λέαινα.

Οι φιλοδοξίες για το μέλλον

Η μεγάλη της φιλοδοξία όμως δεν είναι μπροστά, αλλά πίσω από τις κάμερες. Θέλει να γράψει και να σκηνοθετήσει: "Νομίζω ότι είμαι μάλλον περισσότερο σκηνοθέτης παρά ηθοποιός" λέει. Στα γυρίσματα πάντα παρατηρρεί όλα όσα συμβαίνουν πίσω από την κάμερα. "Πιθανώς θα μου άρεσε αρκετά να σκηνοθετώ, γιατί θα ακολουθούσα το έργο μέχρι τέλους, σε αντίθεση με το να πετάγομαι για δύο μήνες, να κάνω λίγη υποκριτική", σφυρίζει, "και μετά, πουφ, δεν είναι πια δικό μου. Σκέφτομαι λοιπόν να σκηνοθετήσω, απλώς όχι τώρα. Ούτε έχω γράψει ποτέ κάτι. Αλλά έχω ιδέες. Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα γίνουν, και θα εμπιστευτώ αυτό, νομίζω".

Προς το παρόν, υπάρχει όμως το Έγκλημα στο Νείλο, αλλά και το Eiffel, που αναμένεται αργότερα φέτος. Είναι κι αυτό γαλλόφωνο; "Ναι, πλήρως γαλλικό. Η πιο γαλλική ταινία", γελάει. "Ένα ρομάντζο για τον Πύργο του Άιφελ; Εντελώς... εγώ".

Τον Μάιο ανακοινώθηκε ότι θα υποδυθεί την Έμιλι Μπροντέ στην ταινία Emily, για το ταξίδι της συγγραφέως προς τη γυναικεία φύση, τα γυρίσματα της οποίας θα ξεκινήσουν το επόμενο έτος. Πόσο καλή είναι η προφορά της στο Γιορκσάιρ; "Αρκετά καλή", λέει. "Είναι η Έμιλι Μπροντέ, σπούδασα αγγλικά στο Λιντς, γυρίζουμε στο Λιντς, οπότε νιώθω σαν μια στιγμή που κλείνει τον κύκλο μου". Ακούγεται ενθουσιασμένη: "Η δωδεκάχρονη Έμμα θα είχε φρικάρει αυτή τη στιγμή".

Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.

02 Μαϊ 2024

Δεκάχρονος παρίστανε τον "νεκρό" για να μην τον σκοτώσει η μητέρα του

Σε ηλικία μόλις 10 ετών το αγοράκι παρίστανε τον πεθαμένο προκειμένου να ξεφύγει από την αδίστακτη μητέρα του.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

"Πήρες Ozempic;" Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι πήρε την καλύτερη "πληρωμένη" απάντηση από την ηθοποιό

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η απάντηση της ηθοποιού όμως κέρδισε τις εντυπώσεις.

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.