ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζέιν Φόντα: "Η κλιματική κρίση είναι υπερβολικά επείγον θέμα"

Η ηθοποιός έκανε αναφορά και στις φωτιές της Ελλάδας, λίγο πριν την "Εβδομάδα Κλίματος" στη Νέα Υόρκη.

Η Τζέιν Φόντα στα 82 της γίνεται εξώφυλλο στη βρετανική Vogue και νικάει τον χρόνο μια για πάντα

Παρατηρώντας κανείς, τις φωτιές που έχουν κάψει τεράστιες εκτάσεις παγκοσμίως, τους μεγάλους σεισμούς, τους καύσωνες και τις πλημμύρες, καταλαβαίνει ότι είμαστε στην κορυφή της κλιματικής κρίσης και ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα κάποια μέτρα.

Τα υψηλότερα νούμερα, όσον αφορά τη συνολική καμένη έκταση, καταγράφει φέτος η Ελλάδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με νέα στοιχεία, που ανέλυσε το Meteo. Καταγράφοντας 1.610.080 στρέμματα καμένων εκτάσεων έως 30.08.2023, η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών. Ο Έβρος, η Αττική, η Ρόδος, η Κέρκυρα, η Μαγνησία, η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Κορινθία πέρασαν μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις.

Δεύτερη έρχεται η Ισπανία με 843.150 στρέμματα και τρίτη η Ιταλία με 630.610 στρέμματα. Αύξηση των καμένων εκτάσεων καταγράφουν επίσης η Γαλλία (+68%) και το Μαρόκο (+43%), ενώ μείωση καταγράφεται στις υπόλοιπες χώρες. Περίπου 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ (4,43 δισεκατομμύρια δολάρια) είναι το κόστος των ζημιών από τις πυρκαγιές που θα κληθεί να πληρώσει η Ευρώπη μέχρι στιγμής φέτος.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η Νέα Υόρκη προχωρά στην "Εβδομάδα Κλίματος" όπου απαιτεί από τις κυβερνήσεις να σταματήσουν την παραγωγή ορυκτών καυσίμων, πετρελαίου, αερίου και κάρβουνου - πηγές που αποτελούν βασικούς παράγοντες επιβάρυνσης της κλιματικής αλλαγής.

Στην "Εβδομάδα Κλίματος" συμμετέχουν αρκετοί celebrities και ανάμεσα σε αυτούς και η Αμερικανίδα ηθοποιός, βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, Τζέιν Φόντα. Η διάσημη ηθοποιός, λίγο πριν κλείσει την βαλίτσα της για τη Νέα Υόρκη,για να παρευρεθεί στη μεγάλη εκδήλωση για τον πλανήτη, αναφέρθηκε στις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές, ανάμεσα στις οποίες και εκείνες της Ελλάδας.

"Οι καταστροφικές φωτιές στην Χαβάη, στον Καναδά, στην Ελλάδα και οι πλημμύρες στο Βερμόντ - μέχρι και η Καλιφόρνια δέχτηκε για πρώτη φορά προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα- δεν μας αφήνουν άλλα πλαίσια. (Η κλιματική κρίση) είναι υπερβολικά επείγον θέμα".

Η διάσημη ηθοποιός και ακτιβίστρια, θέλοντας να προσκαλέσει ακόμη περισσότερο κόσμο να δώσει το παρών στις διαμαρτυρίες της "Εβδομάδας Κλίματος", έδειξε και τον τρόπο που πακετάρει τη βαλίτσα της.

Αφού πήρε μαζί την αγαπημένη της μπλούζα σε κόκκινο χρώμα, πρόσθεσε και το ανακυκλώσιμο μπουκάλι νερού της. "Έρχεστε;" πρόσθεσε στο τέλος η Τζέιν Φόντα και έφυγε για Νέα Υόρκη, όπου θα συνομιλήσει με παγκόσμιους ηγέτες για την σκέψη της σχετικά με τις δράσεις για ένα βιώσιμο μέλλον.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.