ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Thomas 1971 Tavern: Κουζίνα που ξυπνά μνήμες στο Κουκάκι

Γεύσεις και αίσθηση από τις παλιές αστικές ταβέρνες, σε ένα προσεγμένο εστιατόριο που στρώνει τραπέζια σε μία προνομιακή γωνία της δημοφιλούς γειτονιάς.

Το Thomas 1971 Tavern αποτελεί την αναβίωση της εξευγενισμένης παραδοσιακής ταβέρνας της Αθήνας του 1950 και έπειτα. Τότε που η χώρα προσπαθούσε να επιστρέψει στα προπολεμικά επίπεδα και αγροτικά προϊόντα άρχισαν σιγά-σιγά να φτάνουν στην πρωτεύουσα από κάθε γωνιά: Αλεύρι, ελιές, λάδι, πατάτες, κρεμμύδια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μαζί με κρέατα, πουλερικά και πλήθος άλλων μεταμορφωνόντουσαν σε πιάτα παραδοσιακής φιλοσοφίας και ατόφιας γεύσης. Με τον τρόπο του, το Thomas 1971 Tavern, ξαναφέρνει στο τραπέζι αυτές ακριβώς τις γεύσεις αλλά και το πνεύμα της εποχής.

Υφάσματα στους τοίχους, ξύλινες κατασκευές με τις ατέλειες του χειροποίητου, θόλοι στα ταβάνια, φουρούσια για τα εξωτερικά φώτα και μαρμάρινες επιφάνειες αποτελούν -μεταξύ άλλων- βασικά στοιχεία της διακόσμησης. Για την τελευταία, φρόντισε ο σημαντικός σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς (γνωστός από δημοφιλείς τηλεοπτικές παραγωγές όπως "Το Νησί", οι "Άγριες Μέλισσες" και" Ο Παράδεισος των Κυριών") που αποτύπωσε στο απόλυτο την αισθητική της προαναφερθείσας εποχής, σε μία γοητευτική προσομοίωση της πιο εκλεπτυσμένης αστικής ταβέρνας. Για το αψεγάδιαστο οπτικό σύνολο συνεργάστηκε με την αρχιτεκτόνισσα Φωτεινή Διπλαράκου και μαζί δούλεψαν για μήνες με συνεργεία, ξυλουργούς, γλύπτες, φτιάχνοντας από το μηδέν ένα σαγηνευτικό χειροποίητο σκηνικό που μαγνητίζει το βλέμμα, βάζοντας τον επισκέπτη άμεσα και αβίαστα στο κλίμα.

Η γευστική απεικόνιση της περιόδου επιτυγχάνεται μέσω μιας καθαρά παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, σε ένα μενού που έχει επιμεληθεί ο Χρήστος Παπαθεοδώρου και εκτελεί εντός της open kitchen ο Δημήτρης Παναγιώτου. Διαλεχτές πρώτες ύλες και zero waste λογική, μαζί με εποχικές προσαρμογές, μεταφράζονται σε πιάτα που ξυπνούν μνήμες στο ελληνικό κοινό και κάνουν τον επισκέπτη από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη να μείνει με το στόμα ανοιχτό, ειδικά όταν αναλογίζεται τη σχέση ποιότητας-τιμής.

Το δικό τους φουρνιστό ψωμί από σπιτικό προζύμι, οι φροντισμένες αλοιφές και τα εξίσου φροντισμένα ορεκτικά και σαλάτες (σαν τα ντολμαδάκια γιαλαντζί ή τη σαλάτα 'Μποστάνι' με μαυρομάτικα φασόλια, χόρτα, σταφίδα και ξηρούς καρπούς), τα κυρίως-σουξέ όπως είναι τα σουτζουκάκια σε κόκκινη σάλτσα και πουρέ με ξινόγαλο, το μπριάμ με γαλένι, το φινετσάτο παστίτσιο και ο μουσακάς, το φιλέτο από ψάρι ημέρας αλλά και το ψάρι πλακί, το αρνί με άγρια χόρτα εποχής και αρωματικά βότανα και το ψητό καλαμάρι με πλιγούρι είναι μόνο μερικές από τις προτάσεις που επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω.

Στο πεδίο των γλυκών, οι επιλογές διαφοροποιούνται ανά περιόδους: Μπακλαβάς με υπομονετικά απλωμένα σεντονάκια φύλλου, καριόκα με φίνο καρυδάκι και μους σοκολάτας αλλά και homemade υποβρύχιο-βανίλια κάνουν αίσθηση. Στα αδιαμφισβήτητα plus η περιεκτική λίστα κρασιών με ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα αλλά και μία ευχάριστα δημιουργική κάρτα cocktails. To Thomas 1971 Tavern φροντίζει μάλιστα να σερβίρει από νωρίς ένα περιποιημένο ελληνικό πρωινό. Η καλή ημέρα άλλωστε, από το πρωί φαίνεται.

Info: Δημητρακοπούλου 18-22, Κουκάκι

Τηλ. 210 9249466

Καθημερινά από τις 08.00

www.thomas1971.gr

Read Next

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.