ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έγινε viral! Βέλγος ποδηλάτης έσπρωξε 5χρονη και τώρα μηνύει τον πατέρα της

Ο 62χρονος ποδηλάτης επέστρεψε στα δικαστήρια και ζητάει αποζημίωση από την οικογένεια της 5χρονης.

Ένας Βέλγος ποδηλάτης έγινε viral, αφού βιντεοσκοπήθηκε να κλωτσάει ένα κοριτσάκι και να το πετάει στο έδαφος, καθώς περνούσε από δίπλα της. Το βίντεο τράβηξε ο πατέρας της 5χρονης και το διέρρευσε στο διαδίκτυο. Ο ποδηλάτης, ένα χρόνο μετά, όχι απλά του έκανε μήνυση, αλλά κέρδισε τη δικαστική υπόθεση εναντίον του πατέρα.

Ένα δικαστήριο θα καθορίσει τον Απρίλιο του επόμενου έτους πόση αποζημίωση δικαιούται ο Βέλγος ποδηλάτης, αφού υποστήριξε επιτυχώς ότι δυσφημίστηκε. Το βίντεο γυρίστηκε από τον πατέρα της πεντάχρονης Neia, Patrick Mpasa, κατά τη διάρκεια της οικογενειακής τους βόλτας σε ένα φυσικό καταφύγιο στο Baraque Michel, στην επαρχία της Λιέγης, την ημέρα των Χριστουγέννων του 2020.

Αρχικά, ο ποδηλάτης οδηγήθηκε στο δικαστήριο για να του επιβληθεί ποινή με αναστολή και διατάχθηκε να πληρώσει στην οικογένεια του κοριτσιού το αξιοθρήνητο ποσό του 1 ευρώ ως αποζημίωση. Το viral βίντεο τον δείχνει ξεκαθαρά να χτυπάει το παιδί με το πόδι του, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει. Όμως ο 62χρονος ποδηλάτης - ο οποίος δεν κατονομάστηκε δημοσίως - μήνυσε τον μπαμπά του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στο viral βίντεο φαίνεται η 5χρονη να περπατάει αμέριμνη μαζί με την μητέρα της στο χιονισμένο τοπίο, ενώ από πίσω τους αχνοφαίνεται ο ποδηλάτης. Καθώς φτάνει δίπλα από το κορίτσι, ο 62χρονος επεκτείνει προς τα έξω το γόνατό του, χυπάει το κορίτσι - το οποίο σωριάζεται στο έδαφος- και συνεχίσει την διαδρομή του.

Η οικογένεια του κοριτσιού πιστεύει ότι δεν ήταν ατύχημα, αφού ο ποδηλάτης δεν σταμάτησε να δει εάν είναι καλά και συνέχισε την βόλτα του. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι ο 62χρονος είχε υποστεί αρκετό διαδικτυακό μπούλινγκ και τον άφησε ελεύθερο.

Η απίθανη ιστορία δεν τελειώνει εκεί! Ένα χρόνο μετά το ατύχημα, ο ποδηλάτης επέστρεψε στα δικαστήρια, αλλά αυτή την φορά για να μηνύσει ο ίδιος τον πατέρα του κοριτσιού. Στην αναφορά του, ο 62χρονος υποστηρίζει ότι ήταν τόσο έντονη η αντίδραση του κόσμου εξαιτίας του βίντεο που ένιωθε απειλή και φοβόταν να βγει από το σπίτι του.

Ο δικηγόρος του πατέρα της 5χρονης είπε ως απάντηση στη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση: "Έχουμε το δικαίωμα να εκφραζόμαστε. Έχουμε το δικαίωμα να δημοσιεύουμε ή να έχουμε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο διαδίκτυο. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ελέγξουμε αν έχουμε υπερβεί τα όρια αυτής της ελευθερίας έκφρασης ". Η γραμμή υπεράσπισής του δεν έπεισε το δικαστήριο, χάνοντας την υπόθεση και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο ο πελάτης του να πληρώσει αποζημίωση στον ποδηλάτη.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

08 Μαϊ 2024

Χίλαρι Νταφ: Γέννησε το 4ο μωρό της στο σπίτι - Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από την γέννα στο νερό

Το 4ο παιδί της έφερε στον κόσμo η τραγουδίστρια και ηθοποιός, Hilary Duff.

08 Μαϊ 2024

Δίκη στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση να πέσουν στα "μαλακά" οι κατηγορούμενοι

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή, γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί.

Περισσότερα από

News

08 Μαϊ 2024

Met Gala: Το "γυμνό φόρεμα" νίκησε και πάλι- αλλά μήπως τελικά έχει καταντήσει βαρετό;

Το λέει και ο λαός: "Το πολύ το "Κύριε Ελέησον" το βαριέται και ο παπάς".

08 Μαϊ 2024

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης χθες στη Ράφα, πήρε τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης και έκλεισε τα δυο κυριότερα σημεία εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας εξαγριώνοντας τη διεθνή κοινότητα.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: H Eλένη Φουρέιρα σε μια εκρηκτική performance

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα, ξεκίνησε ο Α’ ημιτελικός της φετινής Eurovision.

08 Μαϊ 2024

Dove Cameron - Damiano David: Ναι, ήταν το ωραιότερο ζευγάρι στο Met Gala 2024

Αγνώριστος ο Damiano David, frontman των Måneskin, αλλά πολύ ερωτευμένος με την Ντοβ Κάμερον είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

08 Μαϊ 2024

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου εκπέμπει "silver alert"- Σπάνιο κλικ με τον αδερφό του

"Δύο αδέλφια, κοτσονάτοι οδοιπόροι και εξερευνητές χάθηκαν στα δάση του Ανατολικού Πηλίου" γράφει στην ανάρτηση του ο μουσικός!

08 Μαϊ 2024

"Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" της Άλκης Ζέη για πρώτη φορά στο θέατρο

Από τις 9 Μαΐου στο θέατρο "Μεταξουργείο" για 15 παραστάσεις.

08 Μαϊ 2024

Θεϊκή εμφάνιση έκανε η Σάλμα Χάγιεκ στο παλάτι των Ηλυσίων στο Παρίσι

Η ηθοποιός επισκίασε με την παρουσία της, τις δύο Πρώτες Κυρίες της Γαλλίας και της Κίνας.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Το BBC αποθεώνει την Μαρίνα Σάττι

Και χαρακτηρίζει το Zari "avant-garde κολάζ ήχου".

08 Μαϊ 2024

Η Έλενα Παπαρίζου αποθέωσε την Ελένη Φουρέιρα στην εμφάνιση του ημιτελικού της Eurovision

Εκρηκτική και εντυπωσιακή η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στον Α' Ημιτελικό της Eurovision.