ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πέντε διάσημοι που ήρθαν αντιμέτωποι με τους τρομακτικούς stalkers τους

Οι πιο φρικιαστικές ιστορίες stalking.

Αν υπάρχει ένα επικίνδυνο φαινόμενο που έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις μετά την είσοδο των social media στη ζωή μας, αυτό είναι το stalking και οι δράστες που στην ουσία το πραγματοποιούν, οι stalkers.

Ως stalking ορίζουμε ένα μοτίβο ανεπιθύμητης συμπεριφοράς που περιλαμβάνει παρακολούθηση, παρενόχληση, επανειλημμένη επαφή ή παρακολούθηση άλλου ατόμου. Μια συμπεριφορά που προκαλεί σε ένα άτομο τρόμο, απειλή ή εκφοβισμό. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε καταδιωχθεί αρκετοί από εμάς, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας από stalker, είτε το γνωρίζουμε, είτε αυτό γίνεται εν αγνοία μας. Ωστόσο, κάποιοι από τους celebrity του εξωτερικού, έχουν βρεθεί αντιμέτωποι σε τόσο ακραίες καταστάσεις με stalker, όπου κινδύνευσε η ίδια τους η ζωή.

Τέιλορ Σουίφτ

Πρώτη πρώτη φυσικά, είναι η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η οποία τα τελευταία χρόνια καταδιώκεται κυριολεκτικά από εμμονικούς θαυμαστές και έχει βρεθεί αντιμέτωπη μαζί τους, τόσο στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, όσο και στο Λος Άντζελες. Ο Χανκς Τζόνσον, όπως είναι το όνομα του 52χρονου δράστη, συνελήφθη από αστυνομικούς το 2021, έπειτα από κλήση στον αριθμό 911, που ειδοποιούσε για εισβολή στο κτίριο χωρίς άδεια. Φαίνεται πως η Τέιλορ Σουίφτ δε βρισκόταν στο διαμέρισμά της την ώρα του περιστατικού.

Το 2018, η Τέιλορ Σουίφτ επέβαλε ασφαλιστικά μέτρα έναντι ενός άνδρα (Τζούλιους Σάντροκ, 38 ετών) που οδήγησε από το Κολοράντο στο σπίτι της Τέιλορ στο Beverly Hills. Φορούσε μάσκα και είχε μαζί του ένα μαχαίρι. Ένας άλλος άνδρας έστελνε στην τραγουδίστρια γράμματα, στα οποία την απειλούσε πως θα τη βιάσει και θα τη σκοτώσει.

Το 2019, ένας τρίτος άνδρας καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλακή, αφότου εισέβαλε στο διαμέρισμά της στη Νέα Υόρκη, έκανε ντους και στη συνέχεια αποκοιμήθηκε. Έκτοτε, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η Τέιλορ Σουίφτ κυκλοφορεί συνέχεια με στρατιωτικό εξοπλισμό αντιμετώπισης τραυματισμών, φοβούμενη για κάποια επίθεση.

"Όταν έχεις αρκετούς stalker που προσπαθούν να μπουν στο σπίτι σου τότε ξεκινάς να προετοιμάζεσαι για άσχημες εξελίξεις" έγραφε σε στήλη σε περιοδικό.

Η πιο πρόσφατη ιστορία, είναι εκείνη με τον Μίτσελ Τίμπελ, όπως είναι το όνομά του, όπου συνελήφθη από τις αρχές, όταν άρχισε να απειλεί πως θα ανατινάξει με βόμβα το σπίτι της διάσημης ποπ σταρ, αν δεν του επιτρεπόταν να συναντήσει "την αδελφή ψυχή του", όπως την αποκάλεσε. Οι απειλές του Τίμπελ δεν στρέφονταν μόνο κατά της Σουίφτ, αλλά και κατά των μελών της οικογένειάς της και των πιο κοντινών της ανθρώπων. Για κακή του τύχη, η ασφάλεια τον εντόπισε και τον εμπόδισε να εισέλθει στην ιδιοκτησία της σταρ.

Σάντρα Μπούλοκ

Σειρά έχει η 59χρονη ηθοποιός, Σάντρα Μπούλοκ, η οποία μέσα στην ατυχία της, να ζήσει μία τρομακτική εμπειρία της με έναν stalker, είχε την τύχη να λείπει ο γιος της από το σπίτι, το ίδιο βράδυ. Συγκεκριμένα, το 2014, η Σάντρα ήταν μόνη στο σπίτι της στο Μπελ Έαρ, όταν κάποιος έκανε διάρρηξη. Έτρεξε στην ντουλάπα και τηλεφωνούσε τρομοκρατημένη το 911. "Ήταν το ένα βράδυ που ο Λούις δεν ήταν μαζί μου", είπε, αναφερόμενη στον γιο της, ο οποίος ήταν 4 ετών εκείνη την εποχή.

"Ήταν το ένα βράδυ που η νταντά μας είπε, ''Αφήστε με να τον πάω στο διαμέρισμά μου που είναι δίπλα γιατί θα γυρίσετε αργά!''". Ο άνδρας κρατούσε ένα τετράδιο με κομμένες φωτογραφίες της από περιοδικά και η σταρ του Χόλιγουντ τον είδε ξαφνικά μπροστά της έξω από το υπνοδωμάτιό της. Ο 42χρονος Τζόσουα Κόρμπετ, το 2018, πέθανε μετά από διαμάχη με την αστυνομία στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Ντρου Μπάριμορ

Ακόμη ένα πρόσφατο συνταρακτικό γεγονός, ήταν η σύλληψη ενός άντρα, ο οποίος κατηγορήθηκε για καταδίωξη της Ντρου Μπάριμορ, αφού βρέθηκε να ψάχνει για το σπίτι της στο Λονγκ Άιλαντ, μέρες αφότου εισήλθε απροσκάλεστος στο πάνελ, όπου παρουσίαζε στο Μανχάταν.

Ο Τσαντ Μάικλ Μπούστο, 43 ετών, από την Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε ότι ανέβαινε με ποδήλατο σε ιδιωτικούς δρόμους και δήλωνε στους κατοίκους της περιοχής, ότι αναζητούσε την κατοικία της Ντρου Μπάριμορ. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν το τμήμα των ντετέκτιβ, το οποίο διεξήγαγε έρευνα, όπου οδήγησε σε γεγονότα που τεκμηρίωσαν μια κατηγορία για καταδίωξη και σε ένα καταζητούμενο φυλλάδιο, το οποίο διανεμήθηκε σε γειτονικές υπηρεσίες. Ο 43χρονος κατηγορήθηκε για καταδίωξη τέταρτου βαθμού και πλημμέλημα κατηγορίας Β.

Κίρα Νάιτλι

Μία από τις πιο φρικιαστικές στιγμές έχει βιώσει η Κίρα Νάιτλι, αφού ο stalker της κυριολεκτικά νιαούριζε μέσα από το γραμματοκιβώτιο του σπιτιού της στο Λονδίνο και της σχεδίαζε με κιμωλίες βέλη, προς την είσοδο του σπιτιού της. Κάποια στιγμή βρήκε στο σπίτι της, ένα USB με μουσική με θέμα τη γάτα και της είχε γράψει και ένα σημείωμα που έλεγε "Άκου τη μουσική μου".

Το 2016, η Κίρα είπε: "Εφόσον κατήγγειλα το περιστατικό στην αστυνομία, αφού νιαούρισε μέσα από το γραμματοκιβώτιό μου και τσακώθηκε με τον σύζυγό μου στο κατώφλι μου, τώρα ψάχνουμε να μετακομίσουμε σε σπίτι έξω από αυτόν τον δήμο".

Το 2017 τελικά ο Μαρκ συνελήφθη και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική.

Ρόμπερτ Πάτινσον

Και ενώ όλοι καταδιώκονται από το αίσθημα του φόβου και του τρόμου, όταν έρχονται αντιμέτωποι με έναν stalker, ο Ρόμπερτ Πάτινσον αλλάζει τελείως το παιχνίδι και παίρνει τον έλεγχο, με έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο.

Όπως είχε αναφέρει, ενώ γύριζε μια ταινία στην Ισπανία, είπε ότι υπήρχε μια γυναίκα που στεκόταν έξω από το διαμέρισμά του "κάθε μέρα” για εβδομάδες. Τότε, εκείνος βγήκε και την κάλεσε σε δείπνο. Συγκεκριμένα είπε στο GQ το 2019: ''Βαριόμουν τόσο πολύ και ήμουν τόσο μόνος που βγήκα έξω και την κάλεσα σε δείπνο''. ''Απλώς παραπονιόμουν για τα πάντα στη ζωή μου και δεν επέστρεψε ποτέ''.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.