ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φεστιβάλ Βενετίας: "Genius! We love you! Yorgos!" φώναζε το πλήθος στον Λάνθιμο μετά την προβολή του Poor Things

Οκτώ λεπτά χειροκρότησε όρθιο το κοινό τον Γιώργο Λάνθιμο και το παράδοξο Poor Things.

poor things

Το "Poor Things", η πιο παράξενη ταινία που έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, απέσπασε το μεγαλύτερο standing ovation μέχρι στιγμής. Το βράδυ της Παρασκευής, το δράμα του Γιώργου Λάνθιμου, με πρωταγωνίστρια την Emma Stone στο ρόλο μιας γυναίκας που βρίσκει το δρόμο της στην ευρωπαϊκή κοινωνία μετά από μια σειρά τραγικών γεγονότων (και μια επιστημονική παρέμβαση), απέσπασε οκτάλεπτο standing ovation στην παγκόσμια πρεμιέρα του.

"Genius! Σε αγαπάμε! Γιώργος!" φώναζε το πλήθος στον δημιουργό σκηνοθέτη πίσω από τα "The Favourite", "o Αστακός", ο Κυνόδοντας κ.ά. Ο Λάνθιμος απολάμβανε την αγάπη και την προσοχή, καθώς περπατούσε στο μπαλκόνι του θεάτρου Sala Grande, σφίγγοντας τα χέρια με τους θαυμαστές του και υπογράφοντας αυτόγραφα.

Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι το χειροκρότημα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο αν η Έμα Στόουν, πρωταγωνίστρια της ταινίας, είχε παρευρεθεί. Κανένας από τους ηθοποιούς της ταινίας "Poor Things" δεν κατάφερε να έρθει στη Βενετία λόγω της απεργίας της SAG-AFTRA. Ο Λάθυμος περπάτησε μόνος του στο χαλί στην αρχή της βραδιάς, καθώς η Βενετία ήταν πιο ήσυχη φέτος χωρίς τόσο μεγάλη λάμψη από την Α-list.

Ο σκηνοθέτης χειροκροτήθηκε πριν καν ξεκινήσει η ταινία. Όμως δεν άρεσε σε όλους το "Poor Things". Ένα ρεύμα θεατών έτρεξε προς την έξοδο κατά τη διάρκεια ορισμένων από τις πιο ρατσιστικές σκηνές. Η ταινία περιλαμβάνει δύσκολες σκηνές σεξ που αφορά τον χαρακτήρα της Στόουν, την Μπέλα, που γίνεται πόρνη στο Παρίσι.

Ο Λάνθιμος είχε προϊδεάσει το κοινό της Βενετίας για τις σεξουαλικές σκηνές της ταινίας νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του "Poor Things", όπου είπε στους δημοσιογράφους ότι η Στόουν δεν δίστασε να τα δώσει όλα στις σκηνές.

"Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να μην κάνω μια ταινία που θα ήταν σεμνότυφη, γιατί αυτό θα ήταν σαν να πρόδιδα εντελώς τον κεντρικό χαρακτήρα", είπε ο Λάνθιμος. "Έπρεπε να είμαστε σίγουροι ότι η Έμα δεν έπρεπε να αισθάνεται ντροπή για το σώμα της, το γυμνό, να συμμετέχει σε αυτές τις σκηνές και το κατάλαβε αμέσως".

Και πρόσθεσε: "Μόλις άρχιζα να λέω κάτι για το σεξ, εκείνη έλεγε: "ναι", φυσικά, είναι η Μπέλα. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε'".

Η ταινία απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τη Βενετία, με τον κριτικό κινηματογράφου του Variety Guy Lodge να τη χαρακτηρίζει ως μια "νόστιμη ιστορία ενηλικίωσης που δεν μοιάζει με καμία άλλη". Ο ίδιος αποκάλεσε την ερμηνεία της Στόουν "εκπληκτική".

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Alasdair Gray, το "Poor Things" είναι μια παραλλαγή της κλασικής ιστορίας του Φρανκενστάιν. Η Στόουν πρωταγωνιστεί στο ρόλο μιας γυναίκας που επανέρχετασι στη ζωή από έναν επιστήμονα (Willem Dafoe) μέσω της χρήσης του εγκεφάλου ενός παιδιού. Η αφελής Μπέλα ενηλικιώνεται ξανά, μια διαδικασία που περιπλέκεται όταν το σκάει με έναν αχαλίνωτο δικηγόρο (Mark Ruffalo).

Το "Poor Things", το οποίο έκανε ντεμπούτο στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας, σηματοδοτεί την επανασύνδεση του Λάνθιμου και του Στόουν μετά το "The Favourite", το οποίο έκανε επίσης παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και κέρδισε το Κύπελλο Βόλπι καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν.

Η Κόλμαν είχε κερδίσει τότε το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στην ταινία του Λάνθμου. Η Στόουν ήταν υποψήφια για β' γυναικείου ρόλου, μία από τις 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ που έλαβε το "The Favourite". Ο συν-σεναριογράφος του "The Favourite" Tony McNamara έγραψε το "Poor Things".

Πηγή: Variety

Read Next

21 Μαϊ 2024

Έλενα Μαυρίδου: "Η συνεργασία μου με τον Δημήτρη Λάλο ήταν ένα μοίρασμα"

Η ηθοποιός έκανε αίσθηση με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο "Σώσε με",το αστυνομικό θρίλερ που προβάλλεται μέσα από το συνδρομητικό κανάλι του ΑΝΤ1. Το Woman Toc συνομιλεί μαζί της.

21 Μαϊ 2024

Μαρί Σαντάλ - Παύλος: Στο εσωτερικό του σπιτιού τους - Τα πορτραίτα του Παύλου και της Φρειδερίκης

Με μία τρυφερή ανάρτηση ευχήθηκε η Μαρί Σαντάλ για τα γενέθλια του συζύγου της Παύλου.

Περισσότερα από

News

21 Μαϊ 2024

Βάνα Μπάρμπα: "Όταν πήγα στα Όσκαρ έβαλα κραγιόν για πρώτη φορά στη ζωή μου"

Άκρως αποκαλυπτική για διάφορες πτυχές της ζωής της ήταν η Βάνα Μπάρμπα.

21 Μαϊ 2024
21 Μαϊ 2024

Εφιάλτης για 27χρονη στον Ασπρόπυργο: 46χρονος τη βίασε μέσα στο λεωφορείο που τη μετέφερε στη δουλειά της

Ο 46χρονος δράστης οδήγησε το θύμα με το λεωφορείο της εταιρείας σε ερημική περιοχή του Ασπροπύργου και την κακοποίησε σεξουαλικά - 'Ηταν η πρώτη της μέρα στη δουλειά - Συνελήφθη ο οδηγός αλλά δεν είναι στη λίστα της εταιρείας.

21 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Έκανε η Κέιτ Μπλάνσετ δήλωση υπέρ της Παλαιστίνης με το φόρεμά της;

Στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης ήταν το φόρεμα που επέλεξε χτες η Κέιτ Μπλάνσετ στο κόκκινο χαλί, στο Φεστιβάλ των Καννών.

21 Μαϊ 2024

Τζέσικα Μπίελ: Πώς μίλησε στον 9χρονο γιο της για την περίοδο

"Οι γυναίκες κουβαλάμε ακόμα μια ντροπή για την περίοδό μας". Η Τζέσικα Μπίελ απενοχοποιεί την περίοδο μέσα από το νέο της βιβλίο.

21 Μαϊ 2024

Νίκος Δένδιας: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση του υπουργού με την γυναίκα του

Σε νέα δημόσια εμφάνιση απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός τον Νίκο Δένδια με τη σύζυγό του, Δάφνη Λάλα.

21 Μαϊ 2024

"Κι αν ξαναέδινα τώρα Πανελλήνιες; 10 πράγματα που μπορώ να... φωνάξω με σιγουριά 20+ χρόνια μετά τις δικές μου Πανελλαδικές"

Όλα όσα έμαθα από τη δική μου... κακή εμπειρία και θα ήθελα να πω σε κάθε παιδί πριν πάει να δώσει εξετάσεις.

21 Μαϊ 2024

Τα ηλεκτρονικά τοπία του Κ. Βήτα θα πρωταγωνιστήσουν στον Κήπο του Μεγάρου για μια μόνο μαγική βραδιά

Είστε έτοιμοι να ακούσετε τη νέα μουσική του αφήγηση για την αγάπη, την ελευθερία και τη σύγχρονη ζωή;

21 Μαϊ 2024

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: "Σιχαίνομαι το γεγονός ότι είμαι αδύνατη"

"Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρω βάρος"