ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φεστιβάλ Βενετίας: Λάνθιμος με "Poor things" και πολλές ακόμα ποιοτικές παραγωγές

Το 80ο Φεστιβάλ Βενετίας, σηκώνει απόψε το βράδυ αυλαία της στο νησί Λίντο σημαίνοντας έτσι την έναρξη ενός πολλά υποσχόμενου κινηματογραφικού 10ημέρου

Το Φεστιβάλ Βενετίας σηκώνει αυλαία, με την παγκόσμια πρεμιέρα της ιταλικής, πολεμικού περιεχομένου ταινίας "Commandante" του Εντουάρντο Ντε Αντζελις στην οποία πρωταγωνιστεί ο Πιερφρανσέσκο Φαβίνο.

Λόγω του επετειακού της χαρακτήρα, η φετινή κινηματογραφική Μόστρα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει διάσημα πρόσωπα και πολλά υποσχόμενες ταινίες που κινούν αμέσως το ενδιαφέρον. Ανάμεσά τους εντός συναγωνισμού, οι βιογραφίες "Ferrari" του Μάικλ Μαν για τον Ενζο Φεράρι (Ανταμ Ντράιβερ), "Priscila" της Σοφία Κόπολα γύρω από τον έρωτα της ζωής του Έλβις Πρίσλεϊ, την Πρισίλα Πρίσλεϊ (που συνεργάστηκε στο σενάριο) και "Maestro" του Μπράντλεϊ Κούπερ που εστιάζει στην σχέση του διάσημου μουσικοσυνθέτη Λέοναρντ Μπέρνσταϊν (που υποδύεται ο ίδιος) με την Φελίτσια Μονταλέγκρε (Κάρεϊ Μάλιγκαν).

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη La Biennale di Venezia (@labiennale)

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, η τελευταία ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Poor things" θα διαγωνιστεί με έπαθλο τον Χρυσό Λέοντα της επιτροπής του προέδρου, Ντάμιεν Σαζέλ. Η αγαπημένη πια πρωταγωνίστρια του Ελληνα κινηματογραφιστή, Εμα Στόουν, υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μια νεαρή γυναίκα που ανασταίνεται χάρη σε έναν ιδιοφυή και αντισυμβατικό επιστήμονα (Γουίλεμ Νταφόε). Σύντομα, όμως, θα αφήσει την προστασία του τελευταίου, προκειμένου να περιπλανηθεί στον κόσμο παρέα με έναν συζητήσιμης ηθικής δικηγόρο (Μαρκ Ράφαλο) και να δώσει τη μάχη της για ισότητα και ελευθερία.

Στην ταινία όλα δείχνουν να είναι μια "ματιά" του 50χρονου Έλληνα σκηνοθέτη πάνω στον μύθο του τέρατος του Φρανκενστάιν.

Μεγάλα ονόματα θα κρίνουν τις ταινίες του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος υπό την προεδρία του Αμερικανού, βραβευμένου με Οσκαρ σκηνοθέτη Ντέμιαν Σαζέλ ("La La Land", "Babylon"). Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες σκηνοθέτριες, η Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον ("Η εξουσία του σκύλου", "Μαθήματα πιάνου"), η Αμερικανίδα Λόρα Πόιτρας της οποίας το ντοκιμαντέρ "All the Beauty and the Bloodshed" απέσπασε πέρσι τον Χρυσό Λέοντα και η Γαλλίδα Μία Χάνσεν Λαβ (Ένα όμορφο πρωινό). Ο Ιρλανδός σκηνοθέτης/ σεναριογράφος Μάρτιν Μακ Ντόνα των "Φαντασμάτων του Ινισέριν", ο Αργεντίνος σκηνοθέτης/ σεναριογράφος Σαντιάγο Μίτρε της "Αργεντινής 1985", o Ιταλός σκηνοθέτης Γκαμπριέλε Μαϊνέτι και οι ηθοποιοί Σαλέχ Μπακρί (Παλαιστίνη) και Σου Κι (Κίνα) συμπληρώνουν την ομάδα.

Ενδιαφέρον επίσης προκαλούν οι ταινίες "Γυρίσματα της τύχης" και "Το παλάτι", αντιστοίχως των Γούντι Αλεν και Ρόμαν Πολάνσκι. Βετεράνοι πλέον (88 ο Αλεν και 90 ο Πολάνσκι) έχουν και οι δύο ταλαιπωρηθεί στην προσωπική τους ζωή αν και ως καλλιτέχνες δεν το βάζουν κάτω. Οι ταινίες τους θα προβληθούν εκτός συναγωνισμού ενώ όπως είναι ήδη γνωστό, για την προώθηση και ελληνική πρεμιέρα της ταινίας "Γυρίσματα της τύχης" ο Γ. Αλεν λίγο πριν το τέλος της διοργάνωσης θα έρθει στην χώρα μας.

Στην φετινή κινηματογραφική Μόστρα θα τιμηθούν η Ιταλίδα σκηνοθέτρια Λιλιάνα Καβάνι ("Ο θυρωρός της νύχτας", "Φραντσέσκο"), συχνή επισκέπτρια του φεστιβάλ από το 1965 όταν παρουσίασε το ντοκιμαντέρ "Philippe Pétain: Processo a Vichy" και ο Κινέζος ηθοποιός Τόνι Λιουνγκ, γνωστός από την στενή σχέση του με τον σκηνοθέτη Γουόνγκ Καρ Βάι ("Ερωτική επιθυμία", "Happy together" κ.α.). Ο Λέουνγκ ήταν πρωταγωνιστής στην ταινία "Προσοχή, πόθος" του Ανγκ Λι που το 2007 κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα.

Read Next

19 Ιαν 2026

Marie Chantal | Γιατί δεν συνόδευσε τον Παύλο Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη στη Μητρόπολη Αθηνών;

Τι πραγματικά συμβαίνει με την επιχειρηματία και ποιος ο λόγος της "εξαφάνισης" της.

19 Ιαν 2026

Χρυσή Βαρδινογιάννη – Nina Flohr | Συνόδευσαν την οικογένεια Ντε Γκρες στο "τελευταίο αντίο" στην Ειρήνη

Η διακριτική παρουσία των συζύγων του Νικόλαου και Φίλιππου Ντε Γκρες στο πλευρό της Άννας Μαρίας.

Περισσότερα από

News

19 Ιαν 2026

Κηδεία Ειρήνης | Πρώτη επίσημη εμφάνιση στην Ελλάδα για τη διάδοχο του ισπανικού θρόνου

To βασιλικό ζευγάρι της Ισπανίας βασιλιάς Felipe και βασίλισσα Letizia, με τις κόρες τους πριγκίπισσα Leonor και Infanta Sofia στην Αθήνα.

19 Ιαν 2026

Η κίνηση του Παύλου Ντε Γκρες στη Σοφία της Ισπανίας στη Μητρόπολη Αθηνών

Η χειρονομία του γιου της Άννας Μαρίας στην αγαπημένη του θεία, βασίλισσα Σοφία, που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

19 Ιαν 2026

Όπως δεν την έχουμε ξαναδεί | Η Δήμητρα Ματσούκα με athleisure look σε δημόσια εμφάνιση

Η Δήμητρα Ματσούκα σε μια ανατρεπτική εμφάνιση στην κοπή της πίτας της "Κόμισσας της Φάμπρικας".

19 Ιαν 2026

Το τελευταίο αντίο στην Ειρήνη | Οι αφίξεις στη Μητρόπολη Αθηνών

Σήμερα Δευτέρα 19 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η εξόδιος ακολουθία στην πριγκίπισσα Ειρήνη.

19 Ιαν 2026

"Ήταν πραγματικά κακιά": Η αποκάλυψη για τη Celine Dion από πρώην συνεργάτη της

Η άγνωστη αντιπαλότητα ανάμεσα στη Celine Dion και τη Lara Fabian.

19 Ιαν 2026

Ελένη Βουλγαράκη | Το πλούσιο brunch που απόλαυσε σε spot της Λισαβόνας

Η Ελένη Βουλγαράκη μοιράζεται το λαχταριστό πρωινό που επέλεξε στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

19 Ιαν 2026

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση επέστρεψε στο instagram | H οικογενειακή έξοδος σε αγαπημένο της στέκι

Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση απολαμβάνει το αγαπημένο της γλυκό με το αγόρι της.

18 Ιαν 2026

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το αγαπημένο της πρωινό είναι η υγιεινή επιλογή που θέλεις για το ξεκίνημα της ημέρας σου

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει την τέλεια υγιεινή πρόταση για το πρωινό μας γεύμα.

16 Ιαν 2026

Στα μπλε η Ιωάννα Μαλέσκου | Η εμφάνιση σε κοσμικό event

Η Ιωάννα Μαλέσκου σε νέα δημόσια εμφάνιση με κομψό σύνολο.

16 Ιαν 2026

Πέθανε η Μέλπω Ζαροκώστα - Η ζωή μιας γυναίκας που τόλμησε να δημιουργήσει

Η Μέλπω Ζαρόκωστα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια καλλιτεχνική διαδρομή που σημάδεψε γενιές.