ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κιμ Κατράλ: Όταν η Σαμάνθα έπαιζε στους Άγγελους του Τσάρλι

Ήταν το μακρινό 1976 και η Κιμ ήταν μια μελαχρινή καλλονή.

Γεννημένη στο Λίβερπουλ της Αγγλίας, στις 21 Αυγούστου 1956, η Κιμ μετακόμισε στο νησί Βανκούβερ της Βρετανικής Κολομβίας, όταν ήταν τριών μηνών. Μεγάλωσε εκεί από τον πατέρα της, μηχανικό κατασκευής, τον Ντένις, και τη μητέρα γραμματέα μερικής απασχόλησης, Σέιν, μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή της και τα δύο μικρότερα αδέρφια της. Η οικογένεια αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αγγλία για μια περίοδο όταν η Κιμ ήταν 11 ετών για να φροντίσει την άρρωστη γιαγιά της. Και ήταν εκεί η Κιμ κόλλησε τον ιό της υποκριτικής, όταν είδε τοπρώτο της θεατρικό έργο, The Importance Of Being Earnest του Oscar Wilde - στο West End του Λονδίνου.

Για να κυνηγήσει το όνειρό της, παρακολούθησε μαθήματαυποκριτικής στην Ακαδημία Μουσικής και Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και άρχισε να συμμετέχει σε τοπικές θεατρικές παραγωγές. Συνέχισε τις σπουδές της, όταν επέστρεψε στον Καναδά σε ηλικία 16 ετών, στην Σχολή Καλών Τεχνών του Μπανφ, πριν μετακομίσει στη Νέα Υόρκη το 1972.

Η υποκριτική καριέρα

Ενώ ζούσε στη Νέα Υόρκη, η Kim συνέχισε τις θεατρικές της σπουδές κερδίζοντας μια υποτροφία για την Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών της Νέας Υόρκης και απέκτησε τον πρώτο της ρόλο στην ταινία Rosebud του σκηνοθέτη Otto Preminger το 1975, μαζί με τον Peter O'Toole.

Τότε ήταν που έκανε μερικά περάσματα από διάφορες τηλεοπτικές σειρέ. Μια από αυτές ήταν και οι Άγγελοι του Τσάρλι τ ο 1976.

Ακολούθησαν ρόλοι σε άλλες επιτυχημένες κωμωδίες, όπως η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή το 1984 και το Mannequin το 1988, ενώ το 1991 έγινε μέλος του πληρώματος του Captain Kirk στο Star Trek VI: The Undiscovered Country. Οι ρόλοι σε κινηματογράφο και τηλεόραση συνέχιζαν να έρχονται, αλλά επτά χρόνια αργότερα, το 1998, προσφέρθηκε στην Kim ο πιο ίσως σημαντικός ρόλος της ζωής της. Αυτός της Samantha Jones στην επιτυχημένη σειρά του HBO Sex And The City. Η παράσταση κράτησε για έξι χρόνια, χαρίζοντας τελικά την ηθοποιό μια Χρυσή Σφαίρα και δύο βραβεία Screen Actors Guild.

Η σειρά τελείωσε το 2004, αλλά δεν ήταν η τελευταία που θα έβλεπε το κοινό με την Κάρι, τη Μιράντα, τη Σαμάνθα και τη Σάρλοτ. Το 2008, το καστ επανενώθηκε για την ταινία Sex and the City, πριν επιστρέψει ξανά για το σίκουελ της το 2010.

Το 2021, το HBO ξεκίνησε μια επανεκκίνηση της δημοφιλής κωμωδίας And Just Like That..., και ενώ η Kim δεν εμφανίστηκε στην αρχική σειρά, έκανε μια επιστροφή στη δεύτερη σεζόν, που κυκλοφόρησε το 2023.

Οι τρεις γάμοι της Κιμ

Το 1977, η Κιμ παντρεύτηκε τον Καναδό συγγραφέα Λάρι Ντέιβις, αλλά χώρισαν δύο χρόνια αργότερα και η Κιμ μετακόμισε στο Λος Άντζελες.

Το 1982, η ηθοποιός παντρεύτηκε τον Γερμανό αρχιτέκτονα Andre Lyson, αλλά το ζευγάρι χώρισε το 1989 και η Κιμ παντρεύτηκε τον σχεδιαστή εξοπλισμού ήχου Mark Levinson το 1998. Και αυτή η σχέση έληξε έξι χρόνια αργότερα.

Read Next

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!

03 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Σε πακέτο της Amazon βρέθηκε η γάτα που είχε χαθεί από το σπίτι της!

Η γάτα τρύπωσε κατά λάθος σε πακέτο επιστροφής προς την εταιρία και για 1 εβδομάδα ταξίδευε ανά τις ΗΠΑ. Ευτυχώς επιβίωσε μες στο κουτί!

02 Μαϊ 2024

"Και ναι, είσαι @eleftherios_petrounias ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών στην Ευρώπη! Ευλογημένος, άξιος και εμείς υπερήφανες δίπλα σου πάντα"

Η γεμάτη χαρά και υπερηφάνια δήλωση της Βασιλικής Μιλλούση για τον σύζυγό της Λευτέρη Πετρούνια.

02 Μαϊ 2024

Η ανοιξιάτικη Πρωτομαγιά της Μιμής Ντενίση στον ολάνθιστο κήπο της στον Θεολόγο

Η Μιμή Ντενίση καλωσορίζει τον αγαπημένο της μήνα με μια ανοιξιάτικη φωτογραφία.

02 Μαϊ 2024

Δεκάχρονος παρίστανε τον "νεκρό" για να μην τον σκοτώσει η μητέρα του

Σε ηλικία μόλις 10 ετών το αγοράκι παρίστανε τον πεθαμένο προκειμένου να ξεφύγει από την αδίστακτη μητέρα του.

02 Μαϊ 2024

"Πήρες Ozempic;" Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι πήρε την καλύτερη "πληρωμένη" απάντηση από την ηθοποιό

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Η απάντηση της ηθοποιού όμως κέρδισε τις εντυπώσεις.