Δεν έχει προηγούμενο η εξάπλωση της γαστρονομίας στις μέρες μας, καθώς επεκτείνεται σε μια πολύ ευρύτερη σφαίρα δραστηριοτήτων πέρα από αυτή καθ’ αυτήν την τροφή και τη γεύση της. Η αισθητική του σερβιρίσματος του φαγητού αντανακλά τις αισθητικές ανησυχίες και προτιμήσεις κάθε εποχής στα fine dining εστιατόρια και όχι μόνο, παρουσιάζοντας από πίνακες ζωγραφικής μέχρι εικαστικά χάπενινγκ μοντέρνας τέχνης.
Στο πλαίσιο της Thessaloniki Design Week παρουσιάστηκε τον Ιούνιο μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας, η οποία έχει ως θέμα της την εξέλιξη του food styling στη διεθνή γαστρονομική σκηνή τα τελευταία 50 χρόνια. Θα μπορείτε να τη δείτε όλο τον Αύγουστο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου στην Αγορά Μοδιάνο. Την επιμελήθηκα προσωπικά, επιλέγοντας εμβληματικά πιάτα που εκφράζουν τη διαφορετική αισθητική προσέγγιση μερικών από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου από το 1970, ο βραβευμένος σεφ Παύλος Κυριάκης του "The Zillers" τα ετοίμασε και ο βραβευμένος food photographer Γιώργος Δρακόπουλος τα φωτογράφισε με το φακό του. Ιδού λοιπόν οι κύριες αισθητικές σχολές σερβιρίσματος του φαγητού τον τελευταίο μισό αιώνα, που ξεκίνησαν με μια επανάσταση.
Διαβάστε το άρθρο του Δημήτρη Αντωνόπουλου στο athinorama.gr