ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Οι Ισπανίδες στην κορυφή του κόσμου

To Πρωτάθλημα είναι πια ιστορικό καθώς έσπασε κάθε ρεκόρ και έκανε επιτέλους ορατό το γυναικείο ποδόσφαιρο με 2 δις κόσμο να το έχουν παρακολουθήσει σε όλο τον κόσμο.

Το πολυπόθητο Κύπελλο κατέκρησε η Ισπανία επικρατώντας με 1-0 της Μ. Βρετανίας, σε ένα πρωτάθλημα που έσπασε το ρεκόρ τόσο ως προς τους φίλαθλους που παρακολούθησαν τα ματς από κοντά στο στάδιο, όσο και τους θεατές που τα είδαν από την τηλεόραση. Το ποδόσφαιρο φαίνεται να γίνεται επιτέλους ορατό, καθώς περισσότερα μίντια μετέδωσν επιτέλους τους αγώνες (στην Ελλάδα μεταδόθηκε από τον ANT1).

To Παγκόσμιο Κύπελλο φιλοξένησε από κοινού η Αυστραλία και η Ν. Ζηλανδία με 2 εκ. κόσμο να έχει περάσει από τις 9 πόλεις όπου διεξάγονταν οι αγώνες.

Χρυσό κορίτσι του τελικού ήταν η Όλγκα Καρμόνα που έβαλε το γκολ στον τελικό σε μία από τις ωραιότερες φάσεις του αγώνα. "Υποφέραμε, ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά πάντα πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρναμε" είπε η αθλήτρια.

Παράλληλα, είδαμε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, με τις παίκτριες να σέβονται απόλυτα τις αποφάσεις των διαιτητών, χωρίς ίχνος θυμού, αντίδρασης, ή οποιασδήποτε αντίδρασης από τη μία προς την άλλη ομάδα, ένα παιχνίδι πρότυπο για το ευ αγωνίζεσθαι.

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου γυναικώνReuters

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα

Χιλιάδες οπαδοί συγκεντρώθηκαν γύρω από το στάδιο του Σίδνεϊ πριν ξεκινήσει ο αγώνας με ξυλοπόδαρους και μουσικούς να δημιουργούν χαρούμενη ατμόσφαιρα. Η Μ. Βρετανία και η Ισπανία συμμετείχαν φέτος για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών.

Η αρχηγός της Μ. Βρετανία, Μίλι Μπράιτ, δήλωσε πολύ περήφανη για όσα κατόρθωσε η ομάδα της. "Ήταν μοναδικά, η υποστήριξη που είχαμε από τον κόσμο όλες οι ομάδες ήταν απίστευτη, την αισθητή παντού".

Η Αυστραλία έχασε στον ημιτελικό, όταν έχασε από τη Μ. Βρετανία, ένα παιχνίδι που παρακολούθησαν 7.13 εκ. θεατών σύμφωνα με το τοπικό κανάλι Seven Network, τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλη την ιστορία του, με 30.000 κόσμο να έχει δει τον αγώνα στο γήπεδο.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο είπε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 γυναικών άλλαξε το πρόσωπο του γυναικείου ποδοσφαίρου και απηύθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις, τις ομοσπονδίες, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τα μέσα ενημέρωσης να βοηθήσουν να διατηρηθεί η δυναμική προς την ισότητα μόλις τελειώσει το τουρνουά την Κυριακή.

Μιλώντας στα εγκαίνια του 2ου συνεδρίου γυναικείου ποδοσφαίρου της FIFA στο Σίδνεϊ, ο πρόεδρος της FIFA ευχαρίστησε την Αυστραλία και την Νέας Ζηλανδία για τη συνδιοργάνωση "απλώς του καλύτερου και σπουδαιότερου Παγκόσμιου Κυπέλλου γυναικών που έγινε ποτέ": "Αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, όχι μόνο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αλλά σε όλο τον κόσμο", είπε.

"Στις διοργανώτριες χώρες, είχαμε σχεδόν δύο εκατομμύρια θεατές στα γήπεδα και δύο δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο, και όχι μόνο να παρακολουθούν τη χώρα τους αλλά να παρακολουθούν το Παγκόσμιο Κύπελλο, επειδή είναι ένα γεγονός όπου δεν παρακολουθώ απλώς την ομάδα μου. Είναι υπέροχο άθλημα, είναι διασκεδαστικό και ο κόσμος το λατρεύει. Πρέπει να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία γιατί χωρίς αυτές αυτό δεν θα ήταν τόσο μαγικό", τόνισε.

Η Υπουργός Αθλητισμού της Αυστραλίας Άνικα Γουέλς τόνισε: "Ενώ αυτό είναι σχεδόν το τέλος για αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, είναι μόνο η αρχή μιας νέας εποχής για τον αθλητισμό στην Αυστραλία. Ο κοιμισμένος γίγαντας ξύπνησε", είπε. "Στην Αυστραλία, αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών της FIFA δεν άλλαξε απλώς το γυναικείο ποδόσφαιρο, έχει αλλάξει το γυναικείο αθλητισμό. Η Αυστραλία είναι πλέον μια ποδοσφαιρική χώρα. Θέλω να ευχαριστήσω τη FIFA για όσα κάνατε για να επιταχύνετε την επιδίωξη της ισότητας των φύλων στη χώρα μας".

Ο πρόεδρος της FIFA είπε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν και προέτρεψε τους εταίρους της FIFA να συνεισφέρουν: "Χρειαζόμαστε τους πάντες. Χρειαζόμαστε τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, που μας βοήθησαν πολύ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, να συμμετέχουν μαζί μας. Χρειαζόμαστε τις κυβερνήσεις, χρειαζόμαστε τους θεσμούς, να δημιουργήσουν ειδικούς χώρους για τις γυναίκες, τον γυναικείο αθλητισμό και τον γυναικείο αθλητισμό ειδικά το ποδόσφαιρο, φυσικά. Χρειαζόμαστε τους εταίρους, τους χορηγούς να πληρώσουν ένα δίκαιο τίμημα. Χρειαζόμαστε τα μέσα ενημέρωσης", είπε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος ζήτησε από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς "να πληρώσουν ένα δίκαιο τίμημα για το γυναικείο ποδόσφαιρο, όχι μόνο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά για το γυναικείο ποδόσφαιρο γενικά, σε όλες τις χώρες, όλα τα πρωταθλήματα, σε όλες τις διοργανώσεις".

Ο πρόεδρος της FIFA προέτρεψε τις ομοσπονδίες-μέλη της FIFA να διασφαλίσουν τη διοργάνωση γυναικείων πρωταθλημάτων, επισημαίνοντας ότι ορισμένες από τις παίκτριες που πρωταγωνίστησαν στο τουρνουά δεν έχουν κανένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα: "Δεν μπορούν όλες οι παίκτριες να πάνε να παίξουν σε μερικούς συλλόγους στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ. Χρειαζόμαστε τα επόμενα τέσσερα χρόνια να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε να μπορούν να παίξουν σε επαγγελματικό επίπεδο στην έδρα τους και αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε πρέπει να λάβουμε υπόψη", είπε.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο πρόσθεσε ότι η επιτυχία του τουρνουά στήριξε την απόφαση να διευρυνθεί το τουρνουά από 24 σε 32 ομάδες: "Η FIFA είχε δίκιο", είπε. "Με την αύξηση του αριθμού των ομάδων, είχαμε οκτώ πρωτοεμφανιζόμενες, είχαμε πολλές χώρες που ξαφνικά συνειδητοποίησαν ότι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν. Τώρα, όλοι έχουν την ευκαιρία να λάμψουν στην παγκόσμια σκηνή. Το τουρνουά είχε αποφέρει 570 εκατομμύρια δολάρια, επιτρέποντάς του να αλλάξει επίπεδο" είπε.

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της FIFA κάλεσε επίσης το συγκεντρωμένο κοινό να ενεργήσει σε όλα τα επίπεδα:

"Πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις γυναίκες και τους άνδρες με τον ίδιο τρόπο. Λέω σε όλες τις γυναίκες ότι έχετε τη δύναμη να αλλάξετε. Με τη FIFA, εσείς θα βρει ανοιχτές πόρτες, απλά σπρώξτε τις πόρτες, είναι ανοιχτές. Και κάντε το σε εθνικό επίπεδο σε κάθε χώρα, σε ηπειρωτικό επίπεδο σε κάθε συνομοσπονδία, απλώς συνεχίστε να πιέζετε, συνεχίστε τη δυναμική, συνεχίστε να ονειρεύεστε και ας πάμε πραγματικά για μια πλήρη ισότητα."

Πηγές: Reuters, AΠΕ

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.