ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Από τη σελίδα στη μικρή οθόνη: 4 + 1 μυθιστορήματα μεταφέρονται σε τηλεοπτικές σειρές

Ξεχωριστές αλλά ισόποσα συναρπαστικές ιστορίες εποχής, συνθέτουν στο σύνολο τους μία ιστορική αναδρομή της Ελλάδας του 20 ου και 21 ου αιώνα, επιστρατεύοντας την τέχνη της μυθοπλασίας.

σίριαλ

Πέντε μυθιστορήματα μεταφέρονται σε τηλεοπτικές σειρές που θα δούμε τη νέα σεζόν (2023- 2024). Ξεχωριστές αλλά ισόποσα συναρπαστικές ιστορίες εποχής, συνθέτουν στο σύνολο τους μία ιστορική αναδρομή της Ελλάδας του 20 ου και 21 ου αιώνα, επιστρατεύοντας την τέχνη της μυθοπλασίας.

''Οι Πανθέοι''

Ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας,''Οι Πανθέοι''χάρισαν στον συγγραφέα και ακαδημαϊκό Τάσου Αθανασιάδη το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959. Η πρώτη τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και αφηγείται τις περιπέτειες των Πανθέων, μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, η μυθιστορηματική οικογένεια έρχεται στον ΣΚΑΪ σε μια νέα συναρπαστική σειρά με ένα εξίσου συναρπαστικό καστ (Κάτια Δανδουλάκη, Αιμίλιος Χειλάκης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μελία Κράιλινγκ, Μιχάλης Σαράντης). Η ιστορία των Πανθέων ξεκινά το 1939. Ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στο χάος της αρχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της οικογένειας των Πανθέων συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες, ενώ ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απειλεί τους πρωταγωνιστές. Η στιγμή που η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο δεν αργεί, γεγονός που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ηρώων. Έρχεται στον ΣΚΑΪ.

Από τη σελίδα στη μικρή οθόνη: 4 + 1 μυθιστορήματα μεταφέρονται σε τηλεοπτικές σειρές

'Το προξενιό της Ιουλίας''

Ο Νίκος Απειρανθίτης (''Το βραχιόλι της φωτιάς''), ''Τα καλύτερά μας χρόνια'') διασκευάζει το ηθογραφικό μυθιστόρημα του Γιώργου Πολίτη ''To προξενιό της Ιουλίας''και καταθέτει το σενάριο για τη νέα ομότιτλη σειρά εποχής του Alpha, σε σκηνοθεσία Νίκου Κρητικού. Με τη βοήθεια ενός προσεγμένου καστ (Αδάμ Μπουσδούκος, Μελέτης Ηλίας, Άννα Μάσχα, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Δημήτρης Αλεξανδρής, Ελισάβετ Μουτάφη), ''Το προξενιό της Ιουλίας''διηγείται μία ιστορία γυναικείας ενηλικίωσης παίρνοντας ξεκάθαρη στάση απέναντι στην ελληνική παράδοση που κόστισε το αίσθημα ελευθερίας, αυτονομίας και εαυτού από τόσες γυναίκες. Η αναδρομική αφήγηση μάς μεταφέρει στον κάμπο της Λάρισας τη μετεμφυλιακή περίοδο του '50, όταν διαδραματίστηκαν τα γεγονότα που οδήγησαν την πρωταγωνίστρια στο τώρα, 5 χρόνια αργότερα, λίγες μέρες πριν την εκτέλεση της. Η ιστορία ξεκινά με την Ιουλία έτοιμη να παντρευτεί και καταλήγει με εκείνη να κατηγορείται για δύο δολοφονίες και να καταδικάζεται σε θάνατο. Η σειρά υπόσχεται να αφηγηθεί τα όσα μεσολάβησαν και να απαντήσει το ερώτημα: ποιος είναι πραγματικά υπαίτιος για την τραγική εξέλιξη της ιστορίας; Έρχεται στον Alpha.

νέα σίριαλ TV

''17 κλωστές''

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας επιστρέφει με τη σειρά 6 επεισοδίων ''17 Κλωστές”, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Πάνου Δημάκη που κυκλοφόρησε το 2020. Σημείο έμπνευσης της ιστορίας αποτελεί μία πραγματική μαζική δολοφονία που έλαβε χώρα στα Κύθηρα το 1909, με τις ''17 Κλωστές” να σκιαγραφούν το πορτραίτο ενός ανθρώπου που στερήθηκε ξαφνικά το αίσθημα του ανήκειν, μένοντας μετέωρος και καταλήγοντας επικίνδυνος. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Πάνος Βλάχος υποδύεται τον Αντώνη, έναν τσαγκάρη χαμηλών τόνων που έρχεται αντιμέτωπος με τον κοινωνικό αποκλεισμό, την εξορία και τον ίδιο του τον εαυτό. Την εχθρικότητα των συνανθρώπων του πυροδότησε η αμφιλεγόμενης ηθικής συμπεριφορά του απέναντι σε μία πελάτισσά, η οποία δε δείχνει να επιδέχεται κατανόηση, πόσο μάλλον συγχώρεση. Ο Αντώνης αναγκάζεται να φύγει από το νησί και εγκαθίσταται στον Πειραιά, με τη μοναξιά και την επακόλουθη οργή να τον συνοδεύουν. Αποφασίζει λοιπόν, με όλη τη βία που δέχτηκε συσσωρευμένη μέσα του και έτοιμη να εξαπολυθεί, να επιστρέψει στα Κύθηρα. Με την υπογραφή της Μιρέλλας Παπαοικονόμου και της Κάτιας Κισσονέργη, οι ''17 Κλωστές” στέκονται με κριτική ματιά απέναντι στην ανθρώπινη ροπή προς το μαζικό μίσος και τη συνεχή αναζήτηση μίας ψευδαίσθησης εξουσίας, αναδεικνύοντας τις έσχατες επιπτώσεις αυτών. Έρχεται στην COSMOTE TV.

νέα σίριαλ TV

''Η παραλία''

Πριν κυκλοφορήσει το 2021, το μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή ''Το κορίτσι με το σαλιγκάρι'' διασκευάστηκε από την ίδια και πήρε τη μορφή κινηματογραφικού σεναρίου για την μικρού μήκους ταινία της Ειρήνης Λουκάτου, με τίτλο ''Παραλία''. 3 χρόνια αργότερα, ο Γιώργος Χρυσοβιτσάνου και ο Κώστας Γεραμπίνη διασκευάζουν και πάλι την ιστορία της συγγραφέος, αυτήν τη φορά για την τηλεοπτική μεταφορά της. Με τους Δανάη Μιχαλάκη, Δημήτρης Μοθωναίος, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Νικόλας Παπαγιάννης, μεταξύ άλλων, ''Η παραλία''μάς μεταφέρει στα Μάταλα της Κρήτης του 1969, για να αφηγηθεί ένα οικογενειακό δράμα με αφητηρία μια τραγική δολοφονία που θα συνταράξει την περιοχή. Η νεαρή γιατρός Υπατία επιστρέφει στον τόπο της παιδικής της ηλικίας, προκειμένου να ανακοινώσει στην οικογένειά της ότι αρραβωνιάζεται. Το πρώτο της βράδυ θα συνοδευτεί από την επανασύνδεση με τις παιδικές της φίλες, στις οποίες θα προτείνει να την παντρέψουν. Δίνουν ραντεβού στο πάρτι των χίπηδων, οι οποίοι έχουν βρει στέγη στη μαγευτική παραλία της περιοχής. Εκεί, η Υπατία θα γνωρίσει την περίεργη, αλλά και φιλόξενη κοινότητα των "παιδιών των λουλουδιών"ν και θα βρεθεί στο επίκεντρο μιας δίνης που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά της όλα όσα θεωρούσε δεδομένα. Έρχεται στην ΕΡΤ1.

νέα σίριαλ TV

''Το ναυάγιο''

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Χαριτίδη και βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, η δραματική σειρά, σε σενάριο Γιώργου Κόκουβου, ξετυλίγει το κουβάρι με τα ''αγκαθωτά νήματα'' της ζωής των πρωταγωνιστών της, υποδυόμενοι από τους Γιάννης Στάνκογλου, Αναστασία Παντούση, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λεωνίδας Κακούρης και Γιώργος Χρυσοστόμου. Στο επίκεντρο της ιστορίας εντοπίζεται ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας: ''Το ναυάγιο στη Φαλκονέρα'' που συνέβη στις 8 Δεκεμβρίου 1966. Στα παγωμένα νερά του Αιγαίου, η μοίρα συνδέει τους επιζώντες του πλοίου ''Φοίνιξ'' με μια αόρατη κλωστή που θα ορίσει μια για πάντα το υπόλοιπο της ζωής τους. Με φόντο την Ελλάδα μιας άλλης εποχής, γεμάτης αντιθέσεις, γεμάτης εικόνες από τη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά, την πολιτική αναταραχή της δικτατορίας που πλησιάζει, με την ποδοσφαιρική τρέλα, τα λαϊκά τραγούδια και τις φτωχικές αυλές, οι άνθρωποι αυτοί καλούνται να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ορίσουν τη δική τους μοίρα. Έρχεται στο MEGA.

Πηγή: athinorama.gr

Read Next

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι: "Πήρες Ozempic";

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.