ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πορτρέτο του Harry Styles από David Hockney στη National Portrait Gallery του Λονδίνου, τον Νοέμβριο

Όταν η πανδημία σάρωσε τον πλανήτη, η ζωή πάγωσε καθώς κατέβηκαν ρολά. Και το ίδιο ίσχυσε για την έκθεση στη National Portrait Gallery για τον David Hockney η οποία έμεινε ανοικτή για το κοινό μόνον 20 μέρες. Τώρα, το λονδρέζικο μουσείο αναδιοργανώνει και εμπλουτίζει την "David Hockney: Drawing from Life" για να συμπεριλάβει 33 νέα πορτρέτα από τον καλλιτέχνη μεταξύ των οποίων θα είναι και πορτρέτο του Harry Styles που δημιούργησε.

Το πορτρέτο που ζωγράφισε την άνοιξη του 2022 ο Hockney δείχνει τον τραγουδιστή της ποπ να κάθεται σταυροπόδι, σε μια ψάθινη πολυθρόνα. Φορά μια φωτεινή ριγέ ζακέτα και ένα μαργαριταρένιο κολιέ και με τη διάσημη κόμμωσή του είναι αμέσως αναγνωρίσιμος. Παρά το ότι ο Βρετανός ζωγράφος, που αναρριχήθηκε στη στρατόσφαιρα της φήμης στη διάρκεια του ρεύματος της Pop Art τη δεκαετία του 1960, δεν είχε συνείδηση της φήμης του Styles όσο αυτός πόζαρε για τον πίνακα, αυτό έκτοτε άλλαξε. "Ωστόσο, τώρα ξέρω ότι ο Harry είναι μια διασημότητα: έχω δει όλα τα μουσικά βίντεό του" δήλωσε, μιλώντας στο βρετανικό Vogue, ο Hockney.

Το πορτρέτο του Styles θα συνοδεύεται από πορτρέτα της οικογένειας του ζωγράφου, αλλά και άλλων σημαντικών προσώπων στη ζωή του, όπως του συντρόφου του, Jean-Pierre Gonçalves de Lima, του δημάρχου της πόλης πλησίον της οποίας ζει σήμερα και των γειτόνων του στη Νορμανδία.

Στη σειρά των πορτρέτων, πέντε επαναλαμβανόμενες φιγούρες: η μητέρα του Hockney, η φίλη του Celia Birtwell, ο πρώην σύντροφός του και επιμελητής εκθέσεων Gregory Evans, ο Maurice Payne (ειδικός για δημιουργία αντιγράφων έργων του ζωγράφου) και ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Συνολικά με σχεδόν 160 πίνακες και με ειδική αίθουσα αφιερωμένη στα έργα που ο Hockney δημιούργησε στη διάρκεια της πανδημίας, η "David Hockney: Drawing from Life" είναι έτοιμη να ανοίξει και πάλι τις θύρες της (2 Νοεμβρίου έως 21 Ιανουαρίου του 2024). "Ολόκληρος ο κόσμος κατέβασε ρολά, και η έκθεση καθόταν εκεί, μέσα στο σκοτάδι. Οπότε, είναι ωραίο να ξέρεις ότι θα έχει μια νέα ζωή" είπε η Sarah Howgate, επικεφαλής επιμελήτρια σύγχρονων συλλογών στο μουσείο.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.