ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Φρέντι Μέρκιουρι: η έκθεση και η δημοπρασία του Sotheby's αποδεικνύουν πως ήταν και style icon

Μια έκθεση στο Λονδίνο μας ξεναγεί στο προσωπικό σύμπαν του Φρέντι Μέρκιουρι.

Ο θρυλικός τραγουδιστής των επίσης θρυλικών Queen, έγινε διάσημος για το τολμηρό, πρωτοποριακό του πνεύμα, τη μοναδική φωνή και το μοναδικό του ταλέντο στη μουσική, αλλά και για το στιλ του. Το βρετανικό συγκρότημα που μεσουράνησε στο μουσικό στερέωμα για 3 δεκαετίες έγραψε τη δική του ιστορία, όπως και ο τραγουδιστής του.

Τώρα, πραγματοποιείται στο Λονδίνο η έκθεση "Freddie Mercury: A World of His Own", έκθεση προσωπικών αντικειμένων του Φρέντι Μέρκιουρι από το σπίτι του , το Garden Lodge που είχε κληροδοτήσει στην πρώτη σύζυγο, φίλη και παντοτινή του αγάπη Μαίρη Όστιν. Περιέχει 30.000 αντικείμενα -από το πιανάκι στο οποίο συνέθεσε το Bohemian Rhapsody, προσωπικές του Polaroid φωτογραφίες, τα χαρτιά του όπου έγραψε για πρώτη φορά τους στίχους του, αλλά και έργα Τέχνης από τη συλλογή του, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πίνακες του Γκόγια και του Νταλί.

Ως προς την περίφημη γκαρνταρόμπα του το κοινό μπορεί να δει 200 περίπου κομμάτια. Το πρώτο δωμάτιο περιλαμβάνει τις εκπληκτικές στολές που φορούσε για να δώσει παραστάσεις ή να πάει σε πάρτι. Όπως το σακάκι του για τις πρώτες του φωτογραφήσεις με τους Queen το 1970 ως ένα κοντό κόκκινο σακάκι καλυμμένο με παγιέτες, κομμάτι που φορούσε στο Wembley το 1978 ή ένα biker σακάκι και ένα κόκκινο κολάν που φορούσε στο Saturday Night Live το 1982. Μαζί με αυτά, στην έκθεση βλέπουμε βρώμικα παπούτσια μπαλέτου αλλά και κορμάκια που φόρεσε στη σκηνή, όπως και κομμάτια από τους Zandra Rhodes και David Emanuel.

Στο πρώτο δωμάτιο παρουσιάζεται επίσης και η μεγάλη συλλογή κιμονό του Mercury. Τα αγόρασε στην Ιαπωνία και τα φορούσε συχνά στο σπίτι του -μία από τις Polaroid δείχνει τον ίδιο, την ηθοποιό Anita Dobson και φίλους να τα φορούν στο Garden Lodge.

Η συλλογή περιλαμβάνει και τα ρούχα που φορούσε ο Mercury όταν ήταν "εκτός υπηρεσίας". Μπλουζάκια και τρελά outfits όπως ένα γιλέκο με πίνακες των έξι γατών του, μεταξύ των οποίων η αγαπημένη του, η Delilah.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μέρκιουρι είχε ασχοληθεί με τον χώρο της Μόδας πριν γίνει διάσημος . Ο ίδιος είχε έναν πάγκο μεταχειρισμένων ρούχων στην αγορά του Κένσινγκτον μαζί με τον Ρότζερ Τέιλορ (ο οποίος αργότερα έγινε ντράμερ των Queen) όπου πωλούσαν ρούχα, ενώ έγινε και βοηθός του Alan Mair, του σχεδιαστή των glam rock μποτών με τις χαρακτηριστικές πλατφόρμες. Μάλιστα, θρυλείται πως ο ίδιος πώλησε κάποτε ένα ζευγάρι και στον David Bowie.

Ακόμη και απογειωθεί είχε το δικό του στιλ και τολμούσε να εκφράζεται πολύ πέρα από τις συμβάσεις. Συνήθιζε να φορά και γυναικεία σακάκια, κάτι που για την εποχή του ήταν προχωρημένο ακόμα και για το ροκ Λονδίνο. Ένα από αυτά - που εκτίθεται και στην έκθεση - αποτελεί μέρος της στολής στο επιδραστικό βίντεο Bohemian Rhapsody.

Η έκθεση γίνεται λοιπόν μια αφορμή για να καταδυθεί κανείς στο μοναδικό στιλ και στο σύμπαν του μεγάλου δημιουργού που έφυγε πολύ νωρίς.

Πηγή: The Guardian

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

03 Μαϊ 2024

Πάσχα στο χωριό

Μικρές αλλά πολύτιμες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια.

03 Μαϊ 2024

Swipe right για την Ευρώπη: Μια εφαρμογή τύπου Tinder μας δείχνει με ποιους υποψήφιους των Ευρωεκλογών... ταιριάζουμε

Μια ομάδα νέων σκέφτηκε μια λύση για να αυξήσει τη συμμετοχή των νέων στις εκλογές της ΕΕ.

03 Μαϊ 2024

Σία Κοσιώνη – Κώστας Μπακογιάννης: Το "δικό τους" Πάσχα στο Καρπενήσι

Η Σία Κοσιώνη και ο Κώστας Μπακογιάννης μοιράζονται στιγμιότυπα από το "Πάσχα στο χωριό".

03 Μαϊ 2024

Εύα Μέντες: "Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει παιδιά σε άλλη ηλικία" λέει η σταρ και κάποιες από εμάς συμφωνούμε- πολύ

Η Εύα Μέντες εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να κάνει παιδιά μετά τα 40 κι εμείς αναρωτιόμαστε αν όντως έχει δίκιο.

03 Μαϊ 2024

Ashley Madison: Sex, Lies & Scandal: Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τι συνέβη με το app των "άπιστων" και τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων

Το Ashley Madison είναι ένα app για παντρεμένους και δεσμευμένους που ψάχνουν για παράνομη σχέση. Το 2015 μετρώντας 37 εκ. χρήστες υπέστη πανωλεθρία καθώς χάκερ δημοσιοποίησαν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων χρηστών.

03 Μαϊ 2024

Ματούλα Τανιμανίδη: Ο χορός με τον γιο της, Σάκη για μία ξεχωριστή στιγμή

Ο Σάκης Τανιμανίδης μαζί με τη μητέρα του, Ματούλα Τανιμανίδη.

03 Μαϊ 2024

Τζένιφερ Κόνελι: Της ταιριάζει πολύ το total Louis Vuitton outfit

Εντυπωσίασε η ηθοποιός με την ανατρεπτική επιλογή της για την πρεμιέρα του Dark Matter.

03 Μαϊ 2024

Η τρυφερή φωτογραφία της Victoria για τα γενέθλια του David Beckham

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο "θρύλος" του ποδοσφαίρου David Beckham.

03 Μαϊ 2024

Put Your Hands Up: 80χρονοι παρτάρουν σε night club και ανεβάζουν το κέφι για όλους

Οι οίκοι ευγηρίας στις Βρυξέλλες γίνονται δημιουργικοί και χαρίζουν ξανά ζωή στους ηλικιωμένους με πρωτότυπους τρόπους. Και μας αρέσει πολύ!