ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η παράξενη ιστορία του πτώματος που γλεντάει

Η ιστορία του παππού της Ντρου Μπάριμορ και η σχέση του με την ταινία "Τρελό Γουίκεντ στου Μπέρνι".

Ο Τζον Μπάριμορ ήταν Αμερικανός ηθοποιός στη σκηνή, στην οθόνη και στο ραδιόφωνο. Ο επιτυχημένος ηθοποιός ήταν μεγάλος σταρ στην εποχή του, γνωστός για τους διάσημους ρόλους του στο "Dr. Jekyll and Mr. Hyde" και "Grand Hotel''. Ακόμη, ανήκε στους Bundy Drive Boys, μία λέσχη επιτυχημένων και τολμηρών ηθοποιών, οι οποίοι ζούσαν τη ζωή τους στα άκρα, έπιναν αλκοόλ και γενικότερα περνούσαν καλά μαζί. Σε αυτή τη λέσχη ήταν επίσης ο Β.Σ.Φιλντς, ο Έρολ Φλιν, ο Σαντακίτσι Χάρτμανν και ο Τζον Ντέκερ.

Η παράξενη ιστορία του πτώματος που γλεντάει

Ο Τζον Μπάριμορ πέθανε στις 29 Μαΐου 1942, σε ηλικία 60 ετών, από κίρρωση του ήπατος και νεφρική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ο αστικός μύθος λέει ότι κάποιοι φίλοι του από το Bundy Drive αποφάσισαν να ζήσουν μία τελευταία περιπέτεια μαζί.

Η παλαιότερη εκδοχή της ιστορίας εμφανίστηκε στην αυτοβιογραφία του Έρολ Φλιν το 1959, υποστηρίζοντας ότι ο σκηνοθέτης Ραούλ Γουόλς και οι φίλοι του δωροδόκησαν έναν υπάλληλο του νεκροτομείου 200 δολάρια για να "δανειστεί" το σώμα του Μπάριμορ για μια ώρα. Πήραν το πτώμα στο σπίτι του Φλιν και σήκωσαν τον "Τζακ" σε μια καρέκλα. Θυμήθηκε:

Καθώς άνοιξα την πόρτα πάτησα το κουμπί. Τα φώτα άναψαν και Θεέ μου – κοίταξα το πρόσωπο του Μπάριμορ! Τα μάτια του ήταν κλειστά. Φαινόταν φουσκωμένος, λευκός, αναίμακτος. Δεν τον είχαν βαλσαμώσει ακόμα. Έβγαλα μια παραληρηματική κραυγή.

Κάποια χρόνια μετά ο Ράουλ Γουόλς, επιβεβαίωσε την ιστορία στα δικά του απομνημονεύματα, η οποία ήταν πιο ανάλαφρη.

Οι δυο μας δυσκολευτήκαμε να στηρίξουμε τον Τζακ στον καναπέ. Ο Άλεξ [ο μπάτλερ του Φλιν] είπε ξανά ότι ο κύριος Μπάριμορ φαινόταν χάλια, αλλά εγώ επέμενα ότι ήταν απλώς μεθυσμένος. Του είπα στον κ. Μπάριμορ να του γεμίσει το ποτό, γιατί θα μπορούσε να βοηθήσει. Ο Άλεξ το έκανε και άφησε το ποτό στο τραπεζάκι του καφέ. Τότε είπα στον Άλεξ να του φτιάξει έναν ζεστό καφέ, που θα μπορούσε να τον συνεφέρει και μετά ο Άλεξ προχώρησε στην κουζίνα.

Ακούγοντας όμως την ιστορία, ποια ταινία μας θυμίζει η υπόθεση;

Στην ταινία Weekend in Bernie's ο Λάρι (Άντριου ΜακΚάρθι) και ο Ρίτσαρντ (Τζόναθαν Σίλβερμαν) είναι δύο ντόπιοι υπάλληλοι σε μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία της Νέας Υόρκης. Ανακαλύπτουν μια ασυμφωνία στις αναφορές και πιστεύουν ότι θα είναι η ευκαιρία τους για επιβράβευση στην εταιρεία και έτσι ενημερώνουν τον απεχθή CEO τους, Μπέρνι Λόμαξ (Τέρι Κίσερ). Ο Μπέρνι εκφράζει τις ευχαριστίες του προσκαλώντας τους στο σπίτι του στο Χάμπτονς για το Σαββατοκύριακο.

Εν αγνοία τους, ο Μπέρνι διέπραξε ο ίδιος την απάτη και κανονίζει με ένα αφεντικό της μαφίας να χτυπήσουν τον Λάρι και τον Ρίτσαρντ. Συμφωνήθηκε, αλλά επειδή ο Μπέρνι κοιμάται με την κοπέλα του αφεντικού, στέλνουν έναν δολοφόνο να τον σκοτώσει. Τα αγόρια φτάνουν στο πολυτελές παραλιακό σπίτι αμέσως μετά τη δολοφονία του Μπέρνι, ανυπομονώντας για ένα μακρύ Σαββατοκύριακο με κορυφαίο φαγητό, ποτό και πάρτι.

Στην αρχή απογοητεύονται που ο Μπέρνι ήταν αρκετά απρόσεκτος ώστε να πεθάνει πάνω τους, καταστρέφοντας όλη τη διασκέδαση. Αλλά όταν οι φίλοι του Μπέρνι φτάνουν και δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι νεκρός, ο Λάρι πείθει τον Ρίτσαρντ να συνεχίσει το τέχνασμα και να προσποιηθεί ότι ο Μπέρνι είναι ακόμα η ζωή του πάρτι.

Το 2020, η Ντρου Μπάριμορ επιβεβαίωσε την ιστορία για την εκδρομή του παππού της από το νεκροτομείο στο "Hot Ones". Όταν ρωτήθηκε αν είναι αλήθεια, είπε: "Όχι μόνο ναι, αλλά υπήρξαν και κινηματογραφικές αναπαραστάσεις γι' αυτό. Μια ταινία του Blake Edwards που ονομάζεται "S.O.B" που είναι απλά υπέροχη και διασκεδαστική να την παρακολουθείς ανεξάρτητα από το τι, και μετά άκουσα πράγματα για το "Weekend at Bernie's". Δεν μπορώ να ξέρω, ποτέ, αν αυτό είναι αλήθεια, αλλά ναι, το έκαναν. Και θα πω το εξής: Ελπίζω οι φίλοι μου να κάνουν το ίδιο για μένα. Αυτό είναι το είδος του πνεύματος που μπορώ να αφήσω πίσω, απλώς στηρίξτε το παλιό σηκώστε την τσάντα, ας κάνουμε μερικούς τελευταίους γύρους".

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.