ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αριστοτέλης Ωνάσης- Τίνα Λιβανού: Εκείνη ήταν ήταν 17 ετών, εκείνος 40

Το ρετρό κλικ από το 1950 με την πρώτη γυναίκα του,

Η Τίνα Λιβανού ήταν από τις ωραιότερες γυναίκες της εποχής της, ενώ η κομψότητα και η φινέτσα της μπορούσε να συγκριθεί μόνο με της Γκρέις Κέλι, με την οποία έκαναν και παρέα. Η Τίνα ήταν η μικρότερη κόρη του εφοπλιστή και πατριάρχη της εφοπλιστικής οικογένειας Λιβανού, μεγάλωσε ανάμεσα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο και ήταν η πιο περιζήτητη νύφη της τότε ελίτ.

Η ομορφιά της μαγνήτισε τους δύο αιώνιους εχθρούς, Αριστοτέλη Ωνάση και Σταύρο Νιάρχο, οι οποίοι ζητούσαν επίμονα το χέρι της ανήλικης ακόμη Τίνας από τον ισχυρό πατέρα της, Σταύρο Νιάρχο. Αρχικά, ο εφοπλιστής αρνήθηκε να παντρέψει την μικρή του κόρη, καθώς υποστήριζε ότι σειρά έχει η Ευγενία, η μεγαλύτερη κόρη του. Φυσικά, ο Ωνάσης δεν πτοήθηκε και για τρία χρόνια φλέρταρε τη νεαρή "πριγκίπισσα”, προσφέροντάς της ακριβά δώρα και ταξίδια.

Τελικά, οι δυο τους ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας το 1946 στη Νέα Υόρκη, όταν η Τίνα ήταν ακόμη 17 ετών και ο Αρίστος 40. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο γάμος τους γίνεται το κοινωνικό event της χρονιάς, με κουμπάρο τους τον εφοπλιστή Ανδρέα Εμπειρίκο και καλεσμένους το enfant gâté του παγκόσμιου jet-set.

Δύο χρόνια μετά την επισημοποίηση της σχέσης τους, η Τίνα φέρνει στην ζωή το πρώτο τους παιδί, τον Αλέξανδρο και ακολουθεί η Χριστίνα. Το ζευγάρι δείχνει να ζει το απόλυτο παραμύθι, αλλά η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ από την ειδυλλιακή εικόνα που έβγαζαν προς τα έξω.

Ο Ωνάσης είχε αδυναμία στις γυναίκες, και δεν σταμάτησε να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις με αποκορύφωμα τον δεσμό του με την Μαρία Κάλλας. Από την άλλη πλευρά, η Τίνα γνώριζε όλες τις γυναίκες με τις οποίες κοιμόταν ο σύζυγό της, ενώ και η ίδια δημιούργησε ερωτικό δεσμό με τον Βραζιλιάνο εκατομμυριούχο, Reinaldo Herrera.

Τελικα, το ζευγάρι χωρίζει το 1960, μετά από επιθυμία της Τίνας, η οποία είχε αγανακτήσει με τις εξωσυζυγικές σχέσεις του άπιστου Ωνάση και έναν χρόνο μετά παντρεύεται τον Τζων Σπενσερ - Τσώρτσιλ, Μαρκήσιο του Μπλάντφορντ.

Το ρετρό κλικ του λαμπερού ζευγαριού δημοσίευσε ο λογαριασμός elena's diary στο Instagram και η λεζάντα της φωτογραφίας γράφει:

"Summer Chic: Ο Αριστοτέλης Ωνάσης με την σύζυγο του Τίνα στις αρχές της δεκαετίας του 50. Μετά το γάμο της με τον Ωνάση, τον οποίο παντρεύτηκε όταν ήταν μόλις δεκαέξι ετών, η κόρη του Γιώργου Λιβανού, του "πατριάρχη" των Ελλήνων εφοπλιστών, βρέθηκε στο πλευρό του διασημότερου και περιβόητου Έλληνα στον κόσμο ενώ η αδελφή της Ευγενία παντρεύτηκε τελικά με τον αντίζηλο του, Σταύρο Νιάρχο.

Καθώς η περιουσία και η δύναμη του συζύγου της ολοένα και μεγάλωνε η Τίνα έγινε η καλύτερη εκπρόσωπος του exclusive club των v.i.p. Έκανε διακοπές με την Γκρέτα Γκάρμπο και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, φλέρταρε με τον Πορφύριο Ρουμπιρόσα και ήταν μία από τις ελάχιστες Ελληνίδες που μπορούσε να συναγωνιστεί την Γκρέις Κέλι σε κομψότητα. Όταν ο Ωνάσης είχε το αρχηγείο του στο Μόντε Κάρλο, οι δυο γυναίκες έκαναν παρέα, κάτι που όμως δεν συνεχίστηκε όταν ο γάμος των Ωνάση διαλύθηκε".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού με την κούκλα μαμά της: Πόσο μοιάζουν

Μία σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της δημοσίευσε η Κατερίνα Γερονικολού.

30 Απρ 2024

Dear God, the Parthenon is still broken: Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφορεί το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο

Ο Γιώργος Λάνθιμος κυκλοφόρησε το πρώτο του φωτογραφικό βιβλίο, με εικόνες από τα γυρίσματα του Poor Things, ένα ανέκδοτο ποίημα της Patti Smith εμπνευσμένο από την ταινία και την Emma Stone σε ρόλο "βοηθού".

Περισσότερα από

News

30 Απρ 2024
29 Απρ 2024
29 Απρ 2024

Ράιαν Γκόσλινγκ - Έμιλι Μπλαντ: Ποζάρουν στον φακό του Νίκου Αλιάγα στο Παρίσι

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ και η Έμιλι Μπλαντ πρωταγωνιστούν στην ταινία The Fall Guy.

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.