ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η Ελληνική Κεραμική έχει τη τιμητική της στη Γαλλία

Η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα στο Φεστιβάλ κεραμικής στη Biot της Γαλλίας.

Έλληνες κεραμίστες

Τη Παρασκευή 7 Ιουλίου άνοιξε τις πύλες της στη Biot της Γαλλίας, έκθεση σύγχρονων Ελλήνων Κεραμιστών στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Κεραμικής "Autour de la Terre II" που διοργανώνεται από τον Δήμο του Biot και τη Καλλιτεχνική Ομάδα Κεραμιστών Νότιας Γαλλίας La' Creativa.

Η πόλη του Biot, είναι ξακουστή από τον 15ο αιώνα μ.Χ. ως "Πατρίδα των Πιθαριών". Οι διοργανωτές αποφάσισαν το 2ο αυτό Φεστιβάλ να γίνει διεθνές και επέλεξαν ως πρώτη τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, που έχει μακρά ιστορία στη κεραμική τέχνη. Για τον λόγο αυτό η ο Δήμος του Biot κάλεσε την Ομάδα Κεραμέων Ίχνη να αναλάβει να οργανώσει έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμικής.

Η Ομάδα με ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης αποδέχθηκε την πρόσκληση-πρόκληση αυτής της οργάνωσης. Η επιλογή των καλλιτεχνών από την Ομάδα έγινε με βασικό κριτήριο, την διαφορετική οπτική και προσέγγιση του κάθε κεραμίστα της τέχνης της κεραμικής και της χρήσης του πηλού. Η Ομάδα εκτός από καταξιωμένους κεραμίστες προσκάλεσε και νεώτερους κεραμίστες, αποσκοπώντας συνολικά η Έκθεση να αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη ελληνική κεραμική μέσα από διαφορετικές τεχνικές κατασκευής, διακόσμησης και ψησίματος αναδεικνύοντας τις δυνατότητες του υλικού. Τα έργα είναι πρωτότυπα, δεν έχουν παρουσιαστεί σε αντίστοιχες εκθέσεις και δημιουργήθηκαν ειδικά για την Έκθεση αυτή.

Στην Έκθεση λαμβάνουν μέρος 21 Έλληνες κεραμίστες από όλη την Ελλάδα (Αίγινα, Αθήνα, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καλαμάτα, Καλαμπάκα, Νάξο, Πάτρα, Χανιά) με δύο έργα μικρών διαστάσεων ο καθένας και πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο "Espace Hedberg Torum" από 7 Ιουλίου 2023 έως 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Παράλληλα με την έκθεση της Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμικής λειτουργεί σε ξεχωριστό εκθεσιακό χώρο έκθεση Γάλλων κεραμιστών με θέμα την Ελλάδα.

Η Ομάδα Κεραμέων Ίχνη ευχαριστεί θερμά τον Δήμο του Biot και τη La' Creativa για την πρόσκληση και τη θερμή φιλοξενία. Επίσης ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού για την οικονομική υποστήριξη της Ελληνικής αποστολής, την Isabelle Pitchers για την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία και την Ειρήνη Δουλάμη για τη μετάφραση των ελληνικών κειμένων του καταλόγου και την συνολική της βοήθεια.

Η Ελληνική Κεραμική έχει τη τιμητική της στη Γαλλία

Οι συμμετέχοντες κεραμίστες είναι οι: Βασίλειος Αναστασόπουλος, Γιώργος Βαβάτσης, Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, Μάρω Θεοδώρου, Καρμέλα Ιατροπούλου, Κώστας Καρακίτσος, Μάρω Κερασιώτη, Χαρούλα Κοροπούλη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Βασιλική Κυριάκη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Δώρα Μόρφη, Κυριακή Μουστάκη, Βασίλης Παπαϊωάννου, Αγγελική Πολίτη, Γιώργος Ποντίκης, Νίκος Σκλαβενίτης, Δήμητρα Σταύρου, Ηλίας Χριστόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά.

Έλληνες κεραμίστες

Η Ομάδα "Κεραμέων Ίχνη" συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια λειτουργίας και αποτελείται από κεραμίστες που ζουν ή/και εργάζονται στην Πάτρα, με σκοπό την ανάδειξη και την προώθηση της Σύγχρονης Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης και όχι μόνον, διοργανώνοντας Εκθέσεις Πανελλήνιας εμβέλειας, Συμπόσια Κεραμικής και άλλες σχετικές δράσεις. Την απαρτίζουν οι κεραμίστες Βασίλειος Αναστασόπουλος, Χαρούλα Κοροπούλη, Μαριλένα Λιβιεράτου, Βασίλης Παπαϊωάννου και Ηλίας Χριστόπουλος.

Read Next

08 Μαϊ 2024

Χίλαρι Νταφ: Γέννησε το 4ο μωρό της στο σπίτι - Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες από την γέννα στο νερό

Το 4ο παιδί της έφερε στον κόσμo η τραγουδίστρια και ηθοποιός, Hilary Duff.

08 Μαϊ 2024

Δίκη στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση να πέσουν στα "μαλακά" οι κατηγορούμενοι

Η έφεση που ασκήθηκε αφορά το σύνολο της απόφασης, πλην του ηλικιωμένου που έβαλε τη φωτιά, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή, γιατί νομικά δεν μπορούσε να ασκηθεί.

Περισσότερα από

News

08 Μαϊ 2024

Met Gala: Το "γυμνό φόρεμα" νίκησε και πάλι- αλλά μήπως τελικά έχει καταντήσει βαρετό;

Το λέει και ο λαός: "Το πολύ το "Κύριε Ελέησον" το βαριέται και ο παπάς".

08 Μαϊ 2024

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Γάζα - Το Ισραήλ άνοιξε το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ

Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε άρματα μάχης χθες στη Ράφα, πήρε τον έλεγχο της συνοριακής διέλευσης και έκλεισε τα δυο κυριότερα σημεία εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας εξαγριώνοντας τη διεθνή κοινότητα.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: H Eλένη Φουρέιρα σε μια εκρηκτική performance

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα, ξεκίνησε ο Α’ ημιτελικός της φετινής Eurovision.

08 Μαϊ 2024

Dove Cameron - Damiano David: Ναι, ήταν το ωραιότερο ζευγάρι στο Met Gala 2024

Αγνώριστος ο Damiano David, frontman των Måneskin, αλλά πολύ ερωτευμένος με την Ντοβ Κάμερον είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια.

08 Μαϊ 2024

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου εκπέμπει "silver alert"- Σπάνιο κλικ με τον αδερφό του

"Δύο αδέλφια, κοτσονάτοι οδοιπόροι και εξερευνητές χάθηκαν στα δάση του Ανατολικού Πηλίου" γράφει στην ανάρτηση του ο μουσικός!

08 Μαϊ 2024

"Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα" της Άλκης Ζέη για πρώτη φορά στο θέατρο

Από τις 9 Μαΐου στο θέατρο "Μεταξουργείο" για 15 παραστάσεις.

08 Μαϊ 2024

Θεϊκή εμφάνιση έκανε η Σάλμα Χάγιεκ στο παλάτι των Ηλυσίων στο Παρίσι

Η ηθοποιός επισκίασε με την παρουσία της, τις δύο Πρώτες Κυρίες της Γαλλίας και της Κίνας.

08 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Το BBC αποθεώνει την Μαρίνα Σάττι

Και χαρακτηρίζει το Zari "avant-garde κολάζ ήχου".

08 Μαϊ 2024

Η Έλενα Παπαρίζου αποθέωσε την Ελένη Φουρέιρα στην εμφάνιση του ημιτελικού της Eurovision

Εκρηκτική και εντυπωσιακή η εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στον Α' Ημιτελικό της Eurovision.