ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μιμή Ντενίση: "Έχουμε άπειρους χώρους για πειράματα, όχι την Επίδαυρο"

Η Μιμή Ντενίση θέλησε να τοποθετηθεί για τον ντόρο γύρω από τις παραστάσεις που ανεβαίνουν στην Επίδαυρο.

Μιμή Ντενίση NDP

Η αγαπημένη Μιμή Ντενίση, σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει για τις παραστάσεις της Λένας Κιτσοπούλου (Σφήκες) και του Φρανκ Καστόρφ (Μήδεια), αποφάσισε να πάρει θέση, μέσα από μία ανάρτηση από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η ανάρτηση της Μιμή Ντενίση

"Οι μέρες είναι βαριές και δύσκολες. Ο θάνατος των δυο παιδιών που πέθαναν για να σώσουν ανθρώπους, ο κόσμος που χάνει σπίτια, κόπους και ελπίδες, ο τουρισμός που φεύγει και τόσα αλλά μαύρα. Κι όμως η μάχη γίνεται για την Επίδαυρο. Μεταξύ μας, εδώ είμαι εναντίον του κανιβαλισμού οποιουδήποτε ανθρώπου. Εναντίον της μείωσης της ελευθερίας οποιουδήποτε καλλιτέχνη… αλλά… το βασικό είναι να πάρουμε μια απόφαση κρατούντες, καλλιτέχνες και κοινό".

"Θέλουμε την Επίδαυρο να παραμείνει ένας ιερός χώρος που παρουσιάζει στην διεθνή κοινότητα την Αρχαία γραμματεία; Θέλουμε να διατηρήσουμε κάποιες παραδόσεις; Γιατί γενικά τις έχουμε καταργήσει; Δεν είμαι υπέρ των μουσειακών παραστάσεων. Αλλά "εκσυγχρόνιζω τους μεγάλους τραγικούς" σημαίνει πως έχω το ταλέντο να πάρω τα σπουδαία αιώνια κείμενα τους, που στέκουν σε κάθε εποχή, να τα ανεβάσω με καινούργια αισθητική, μουσική, ερμηνευτικό τρόπο. Όχι να πάρω τα κείμενα για να τα πειράξω, αλλάξω, προσθέσω κείμενα άλλων και να πειραματιστώ. Όποτε;;" αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά η Μιμή Ντενίση απευθυνόμενη στους διαδικτυακούς της φίλους.

"Έχουμε άπειρους χώρους για πειράματα. Όσο ακραία και να είναι, για μένα κάτι προσφέρουν. Όχι όμως στην Επίδαυρο. Εκτός και αν αποφασίσουμε πως θα είναι χώρος ακραίου πειραματισμού. Αλλά τότε δεν υπάρχει τέλος. Γιατί άλλοι θεωρούν κιτς τα ακραία μοντερνιστικά ανεβάσματα που γίνονται, άλλοι θεωρούν κιτς τα ακραία τηλεοπτικά επιθεωρησιακά. Άκρη δεν βγαίνει έτσι. Σπουδαία η δουλειά του Γερμανού σκηνοθέτη για όσους την γνωρίζουν. Δεν θεωρείται βέβαια mainstream ούτε στην χώρα του. Γιατί, αν δω τους ηθοποιούς μέσω οθόνης τώρα, γιατί όχι και ένα ροκ συγκρότημα που διασκευάζει την Αντιγόνη".

"Άρα το ερώτημα είναι ένα. Τι θέλουμε να αντιπροσωπεύει η Επίδαυρος; Είμαστε στα μάτια της υφηλίου σημαντικοί για τους νεωτερισμούς μας; Η μοναδικοί για τους αρχαίους ποιητές μας που τους δίνουν έμπνευση για να κάνουν εκείνοι νεωτερισμούς;", ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Ακολουθήστε το womantoc στο Instagram

Read Next

31 Ιαν 2026
31 Ιαν 2026

Σία Κοσιώνη | Τα τελευταία νέα για την υγεία της και το εξιτήριο

Ο σύζυγός της, Κώστας Μπακογιάννης, βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της.

Περισσότερα από

News

31 Ιαν 2026

Άριελ Κωνσταντινίδη | Μάς δείχνει πόσο μεγάλωσε η πριγκίπισσά της

Η Άριελ Κωνσταντινίδη στην πιο τρυφερή φωτογραφία με την κόρη της.

30 Ιαν 2026

Σμαράγδα Καρύδη | Έτσι περνά πια τα πρωινά μετά τον χωρισμό της

Η Σμαράγδα Καρύδη απολαμβάνει τα πρωινά της με την καλύτερη παρέα.

30 Ιαν 2026

Dua Lipa | Σπάνια εμφάνιση με τον αδελφό της στο Παρίσι

H διάσημη τραγουδίστρια με τον σύντροφό της Callum Turner και τον αδελφό της, Gjin Lipa στο Παρίσι.

30 Ιαν 2026

Αλεξάνδρα Κωστοπούλου | Αυτό το χαρακτηριστικό έχει κληρονομήσει από τον διάσημο μπαμπά της

Η Αλεξάνδρα Κωστοπούλου έχει κοινά ενδιαφέροντα με τον Πέτρο Κωστόπουλο.

30 Ιαν 2026

Βασίλισσα Ράνια | Ο μικρός γιος της, πρίγκιπας Hashem έγινε 21 χρόνων

Στις 30 Ιανουαρίου 2026, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah ΙΙ και ο πρίγκιπας Hashem γιορτάζoυν μαζί τα γενέθλιά τους.

30 Ιαν 2026

Βασιλιάς Felipe | Ο αδιέξοδος νεανικός έρωτας με την Isabel Sartorius και ο σκοτεινός ρόλος της Σοφίας της Ισπανίας

Με αφορμή τα 58α γενέθλια του βασιλιά Felipe, τα ισπανικά media θυμούνται την τραγική ιστορία της Ιsabel Sartorius της πρώην επίσημη συντρόφου του τότε πρίγκιπα της Ισπανίας.

30 Ιαν 2026

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση | Σαν πριγκίπισσα στην αγκαλιά του μπαμπά της, Νίκου Κούρκουλου

"Σε ευχαριστώ που με έμαθες να μη συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο από την πραγματική αγάπη", γράφει η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση.

30 Ιαν 2026

Θύμα της γρίπης η βασίλισσα Μaxima ακύρωσε το πρόγραμμά της τελευταία στιγμή

Η βασίλισσα της Ολλανδίας επρόκειτο να παραστεί σε μια εκδήλωση στο Ρότερνταμ, αλλά ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας την ανάγκασε να ακυρώσει τα σχέδιά της.

30 Ιαν 2026

Στεφανία Γουλιώτη για Κλέλια Ανδριολάτου | "Πάλι να διεκδικούμε τον ίδιο άντρα"

Στεφανία Γουλιώτη & Κλέλια Ανδριολάτου "ρίχτηκαν" ξανά στη μάχη για τα μάτια του Χριστόφορου Παπακαλιάτη