ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Έλεν Μίρεν: Η αγέραστη αριστοκράτισσα της υποκριτικής γίνεται 78 ετών

Η αριστοκράτισσα της υποκριτικής γίνεται 78. Έλεν Μίρεν, είσαι η θεά μας!

Με περισσότερες από έξι δεκαετίες στον χώρο της υποκριτικής η Έλεν Μίρεν, μπορεί να θεωρηθεί μία από τις καλύτερες ηθοποιούς. Παρόλο που εμφανιζόταν σε ταινίες από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, η Έλεν Μίρεν έγινε γνωστή ως πρωταγωνίστρια στο "Prime Suspect", ένα αστυνομικό δράμα που έτρεξε για 7 σεζόν. Μέχρι τη στιγμή που το "Prime Suspect" άρχισε να προβάλλεται το 1991, η ηθοποιός είχε αρχίσει με άλλους ρόλους, με σημαντικότερο αυτόν στο "The Madness of King George" του 1995, για το οποίο κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η Έλεν Μίρεν έχει υποδυθεί ένα ευρύ φάσμα χαρακτήρων, αλλά έχει γίνει κάπως γνωστή για την απεικόνιση βασιλικών προσώπων. Στην πραγματικότητα έχει υποδυθεί επτά φορές βασιλικές προσωπικότητες – εκτός από τους πιο αξιοσημείωτους ρόλους της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στην ταινία "The Queen" του 2006 και της ομώνυμης βασίλισσας στην ιστορική μίνι σειρά "Elizabeth I" του 2005, έχει επίσης υποδυθεί τη Ρωμαία αυτοκράτειρα Καισόνια στην ταινία "Caligula" του 1979, τη βασίλισσα Σαρλότ στην ταινία "The Madness of King George" και έχει δώσει τη φωνή των βασιλισσών σε δύο ταινίες κινουμένων σχεδίων, τη "Βασίλισσα του χιονιού" το 1995 και τη βασίλισσα Τούγια στην ταινία "The Prince of Egypt". Επίσης υποδύθηκε την αυτοκράτειρα της Ρωσίας, Αικατερίνη τη Μεγάλη, σε μίνι σειρά που φέρει το όνομά της.

Η αριστοκρατική της καταγωγή

Η Mirren – της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Elena Lydia Mironoff – γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1945 από έναν Ρώσο αριστοκράτη ονόματι Vasily Petrov Mironoff και μια Αγγλίδα ονόματι Kathleen Rogers. Όπως αναφέρεται σε ένα προφίλ της Mirren στο New Yorker, η γιαγιά του Βασιλείου ήταν κόμισσα, η οικογένεια της οποίας αναφέρεται στο κλασικό μυθιστόρημα "Πόλεμος και Ειρήνη" του Λέοντα Τολστόι. Ο Vasily μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο με τον πατέρα του όταν ήταν μόλις δύο ετών, όπου έζησε όλη του τη ζωή.

Η Mirren ανέλαβε έναν ρόλο που συνδέεται με τις ρωσικές ρίζες της το 2019 με την ταινία "Η Μεγάλη Αικατερίνη". Η ίδια λέει ότι η ρωσική κληρονομιά της είναι αρκετά μακρινή γι’ αυτήν – αν και ταιριάζει ανάμεσά τους. Σε μια συζήτηση με το περιοδικό Interview, όταν ρωτήθηκε αν αισθάνεται Ρωσίδα, η Mirren απάντησε: "Μόνο όταν βρίσκομαι στη Ρωσία".

Όταν ένιωσε το πρώτο σκίρτημα για την υποκριτική

Η Έλεν Μίρεν, η οποία ξεκίνησε από το θέατρο, αποδίδει την αρχική φλόγα σε μια παραγωγή του Άμλετ του Σαίξπηρ, την οποία είδε να παίζεται σε νεαρή ηλικία και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να πυροδοτήσει την επιθυμία της να περάσει τη ζωή της στην υποκριτική – παρόλο που η ερασιτεχνική παραγωγή δεν είχε μεγάλη αξία. Η ίδια δήλωσε στον Guardian: "Βγήκα από εκείνο το θέατρο στο τέλος σε έναν άλλο κόσμο. Είναι ένα τόσο καταπληκτικό θρίλερ, αν και υποθέτω ότι δεν ήταν μια πολύ καλή παραγωγή".

'Οταν ηΈλεν Μίρεν είχε ανασφάλειες

Η Mirren έχει αντιμετωπίσει τις δικές της αμφιβολίες για τις ικανότητές της ως ηθοποιός. Ανοίχτηκε για αυτές τις ανασφάλειες στους Radio Times κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης το 2013. Συζητώντας για το πώς ένιωθε όταν δούλευε σε μερικούς από τους πρώτους ρόλους της καριέρας της είπε: "Δουλεύοντας σε αυτές τις ταινίες δεν ήξερα τι στο διάολο έκανα. Στην αρχή ήμουν μέσα στη μικρή μου φούσκα του ηθοποιού και πολύ ανασφαλής". Διευκρίνισε εξηγώντας ότι όταν ξεκίνησε την καριέρα της, δεν ήταν εύκολο να είσαι γυναίκα στη βιομηχανία αυτή.

"Εκείνη την εποχή ήταν εντελώς ανδροκρατούμενος ο κόσμος, το ίδιο και τα κινηματογραφικά πλατό. Και ως νεαρή γυναίκα ήμουν ήδη ελαφρώς αμήχανη, αισθανόμουν ότι ήμουν μονίμως στο μικροσκόπιο".

Η καταξιωμένη star γνώριζε από μικρή ότι θα γίνει ηθοποιός και δεν έπαψε ποτέ να κυνηγάει το όνειρο της. Από την πρώτη της εμφάνιση στο σανίδι, μέχρι την τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί – The Duke – η Βρετανίδα ηθοποιός δεν έπαψε στιγμή στην καλλιτεχνική της πορεία να αναζητά τρόπους να βελτιώσει τις επιδόσεις της.

Όταν η Έλεν Μίρεν δέχεται κακές κριτικές

Μιλώντας στο People, η Μίρεν αποκάλυψε πως πλέον έχει βρει το trick για να παραμένει προσηλωμένη στο στόχο της, χωρίς να πτοείται. Όπως εξήγησε, έχει αναπτύξει την δική της θεωρία γύρω από τις κριτικές, η οποία όπως φαίνεται την βοήθησε ιδιαίτερα στην πορεία της: "Οι καλές κριτικές σου δίνουν μια μη ρεαλιστική αίσθηση του πόσο καλός ήσουν και οι άσχημες απλώς σε καταστρέφουν".

Η Έλεν Μίρεν σήμερα

Σήμερα στα 78 της χρόνια, δεν είναι μόνο μία σπουδαία ηθοποιός και ένα υπέροχο πρότυπο για γυναίκες κάθε ηλικίας, αλλά και ένας άνθρωπος που έχει αποτινάξει πλήρως από πάνω το άγχος του χρόνου που περνά και αυτή είναι κάτι που φαίνεται στα πάντα, ακόμα και στη στάση του σώματος της.

Η πολυβραβευμένη ηθοποιός που είναι εδώ και χρόνια πρέσβειρα του μεγάλου brand ομορφιάς L’ Oreal Paris δεν θα μπορούσε με τίποτα να λείπει από το πρόσφατα catwalk στης εταιρίας που έγινε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, αποδεικνύοντας ότι πέρα από τα καλλυντικά και τα προϊόντα ομορφιάς που όλες και όλοι χρειαζόμαστε το μεγάλο στοίχημα της ζωής είναι να θελήσεις μέσα σου να παραμείνεις για πάντα νέος. Το μόνο σίγουρο είναι πως η υπέροχη ενέργεια της Μίρεν είναι αδύνατο να γεράσει ποτέ.

Η Έλεν Μίρεν είναι μια από τις γυναίκες που βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για τις γυναίκες στο Χόλιγουντ αναλαμβάνοντας ρόλους πολύπλοκων – και συχνά ισχυρών – γυναικών. Έχει επίσης μιλήσει πολλές φορές για το θέμα της ανισότητας των φύλων, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι "οι γυναίκες είναι εξίσου ικανές και εμπνευσμένες με τους άνδρες".

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"