ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο ταξιδευτής Ηλίας Βροχίδης συνεχίζει τώρα το όνειρο του στις ΗΠΑ

Έχει ήδη ταξιδεψει σε 39 χώρες και έχει διασχίσει την Αφρική και την Ασία, ώρα τώρα για την αποστολή "mad about Americas", όπως την έχει ονομάσει.

Σχεδίασαν με κάθε λεπτομέρεια όλες τις διαδρομές, απέκτησαν τον κατάλληλο εξοπλισμό, υπολόγισαν με ακρίβεια τα έξοδα, ετοίμασαν την πιστή τους εστία μαγειρέματος και αφού πρώτα με μαεστρία έπλεξαν τα όνειρά τους, δηλώνουν έτοιμοι να εξερευνήσουν την αμερικανική ήπειρο με μοτοσικλέτα κι ένα βανάκι, από άκρη σε άκρη. Ο Ηλίας Βροχίδης και η σύντροφός του Αγγελική, προετοίμαζαν για τέσσερα χρόνια αυτή τη μοναδική αποστολή, που ήρθε επιτέλους η ώρα, όπως λένε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να υλοποιήσουν.

"Μετά τις δύο αποστολές στην Ασία και την Αφρική με μια μοτοσικλέτα, σειρά έχει η εξερεύνηση της αμερικανικής ηπείρου. Αυτή τη φορά, η προετοιμασία διήρκησε τέσσερα χρόνια, διότι μας καθυστέρησε η πανδημία", εξηγεί ο Ηλίας Βροχίδης και σημειώνει: "σκοπός μας είναι να εξερευνήσουμε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο, από την Παταγονία μέχρι την Αλάσκα".

Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού του, όπως λέει ο κ. Βροχίδης, το αντικαθιστά με νέο, καθώς αφενός ταλαιπωρείται υπερβολικά, αφετέρου η τεχνολογία αλλάζει μετά από τόσα χρόνια. Ωστόσο, η "πιστή" του εστία μαγειρέματος, που λειτουργεί με βενζίνη, παραμένει η ίδια και είναι έτοιμη να ταΐσει τον ίδιο και τη σύντροφό του, είτε είναι στα Ιμαλάια, είτε στις ζούγκλες της Αφρικής, είτε στα βουνά της Παταγονίας.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αναμένει να βρεθούν μπροστά του, σημειώνει: "Σε αυτή μας την αποστολή, εκτιμούμε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία μας θα είναι η εγκληματικότητα, οπότε, ίσως χώρες όπως η Βενεζουέλα να αποδειχθούν το δυσκολότερο κομμάτι, αν τελικά αποφασίσουμε να τις επισκεφτούμε".

Το συγκεκριμένο ταξίδι διαφοροποιείται αισθητά σε σχέση με τα προηγούμενα, κυρίως διότι συνοδοιπόρος του θα είναι η σύντροφός του η Αγγελικη μ' ένα βανάκι, που έχει διαμορφώσει ως βάση. Εκεί θα διανυκτερεύουν και θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό για τις extreme δραστηριότητες που ονόμασαν "Action Travelling" και περιλαμβάνουν μοτοσικλέτα ανωμάλου δρόμου, αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε), καγιάκ σε ποτάμια και λίμνες, ιστιοπλοΐα (που είναι το επάγγελμα του Ηλία), ιππασία και πεζοπορίες σε τόπους άβατους για κάθε μέσο μεταφοράς.

"Η Αγγελική από μικρή ονειρευόταν να εξερευνήσει τον κόσμο μ' ένα βανάκι. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να πλέξουμε τα όνειρά μας και να ταξιδέψει εκείνη με βανάκι κι εγώ με τη μοτοσικλέτα που πάντα χρησιμοποιώ στις περιηγήσεις μου. Έτσι θα απολαμβάνω εγώ τις δύσβατες εκτός δρόμου διαδρομές που μου αρέσουν, ενώ η Αγγελική θα μπορεί να χρησιμοποιεί πιο βατούς δρόμους. Φυσικά, θα διανυκτερεύουμε μαζί στο βανάκι, το οποίο θα μεταφέρει και τον εξοπλισμό για τις δραστηριότητες που θα συμπεριλάβουμε στο ταξίδι μας. Σίγουρα, λοιπόν, θα είναι μια αποστολή πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες που έκανα, όταν ταξίδευα μόνο με τη μοτοσικλέτα μου", επισημαίνει.

Η τελευταία του αποστολή στην αφρικανική ήπειρο διήρκησε τρία χρόνια. Ελπίζει όπως εκμυστηρεύεται, το "mad about Americas", όπως ονόμασε τη νέα αποστολή, να διαρκέσει ακόμα περισσότερο, αλλά πλάνο δεν υπάρχει. Το κόστος, επίσης, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, αφού αυτή τη φορά θα ταξιδεύουν με πολύ διαφορετικό τρόπο. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες που στηρίζουν το εγχείρημά τους, αλλά πάντα σε υλικοτεχνικό επίπεδο, όχι σε οικονομικό.

"Η ιδέα είναι απλά όταν χρειαστούμε επιπλέον χρήματα για τη συνέχιση της αποστολής μας, να εργαστούμε στην Καραϊβική, ως skipper εγώ και ως hostess η Αγγελική, σε ιστιοφόρα σκάφη αναψυχής", σημειώνει.

Συνολικά αναμένεται να διανύσουν περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα από την Παταγονία μέχρι την Αλάσκα. Για τον προγραμματισμό της διαδρομής αναφέρει: "από την Ελλάδα θα περάσουμε στην Ιταλία κι από εκει θα κατευθυνθούμε οδικώς προς τη Μασσαλία της Γαλλίας. Εκεί τα οχήματα θα φορτωθούν σε καράβι, το οποίο θα τα μεταφέρει στην Ουρουγουάη. Μόλις τα παραλάβουμε, τέλος Σεπτέμβρη, θα κινηθούμε προς την Παταγονία, που είναι και το μεγάλο μας απωθημένο. Από εκεί σκοπεύουμε να κατευθυνθούμε βόρεια με αργούς ρυθμούς, κάνοντας πολλούς κύκλους, ώστε να εξερευνήσουμε όλη την ήπειρο ενδελεχώς".

Ήδη ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Η αναχώρηση του ζευγαριού θα πραγματοποιηθεί από τον Λευκό Πύργο την ερχόμενη Κυριακή στις 23 Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 12:00 το μεσημέρι. Εκεί αναμένεται να συγκεντρωθούν για να τους αποχαιρετήσουν συγγενείς, φίλοι και γνωστοί που θα αναγκαστούν να περιμένουν τουλάχιστον τρία χρόνια για να τους ξαναδούν. Βέβαια πάντα υπάρχει η επιλογή να τους παρακολουθούν μέσα από τα social media και την ιστοσελίδα τους.

Πηγή: ΑΠΕ (Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου)

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.