ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: Ο ταλαντούχος ακτιβιστής που λατρεύει την Ελλάδα και τα καλαμαράκια

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι ανθρωπιστής, ακτιβιστής και φανατικός φιλέλληνας.

Πριν κλείσει τα 47 ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, έχει ήδη λάβει πέντε υποψηφιότητες για BAFTA, τρεις υποψηφιότητες για Emmy – κερδίζοντας ένα στην κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία για το "Sherlock" – ενώ έχει επίσης αποσπάσει δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Γεννήθηκε στο Λονδίνο, στις 19 Ιουλίου 1976. Οι γονείς του, ο Timothy Carlton και η Wanda Ventham είναι δημοφιλείς ηθοποιοί της βρετανικής τηλεόρασης.

Φοίτησε στα καλύτερα σχολεία, μεταξύ των οποίων το περίφημο Harrow School. Στο σανίδι ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ηλικία των 13 σ’ ένα έργο του Σαίξπηρ, τα Όνειρα Καλοκαιρινής Νυκτός, στο ρόλο της Τιτάνια, της βασίλισσας των ξωτικών!


Τελειώνοντας το Λύκειο, αποφασίζει να κάνει το όνειρο ζωής του πραγματικότητα και φεύγει για το Νεπάλ, όπου διδάσκει αγγλικά σε Θιβετιανούς μοναχούς.

Γυρνώντας παίρνει ένα πτυχίο δραματικής τέχνης από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ κι ένα ακόμα από τη London Academy of Music and Dramatic Art.

Μετά από πολλούς ρόλους στο θέατρο και την τηλεόραση, έρχεται η επιβράβευση το 2005 όταν υποδύεται τον Στίβεν Χόκινγκ σε μια τηλεταινία. Αλλά η καριέρα του θα εκτοξευτεί πέντε χρόνια αργότερα, όταν οι Mark Gatiss και Steven Moffat (Dr Who) τον επιλέγουν για να ενσαρκώσει τον Σέρλοκ, σε μια μοντέρνα εκδοχή των περιπετειών του θρυλικού ντετέκτιβ του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Η σειρά γνωρίζει τεράστια επιτυχία και οΜπένεντικτ αποκτα ένα βραβείο Emmy. Το 2022 αποκτά και το πρώτο του Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Power of the Dog.

Είναι παντρεμένος με τη Sophie Hunter και πατέρας τριών αγοριών (των Christopher, Hal και Finn) και σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πολύ ερωτευμένος με την γυναίκα του.

Μπένεντικτ ο ανθρωπιστής

Κάνοντας την καλοσύνη πράξη, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς βοηθά πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα είτε ως χορηγός είτε ως πρεσβευτής τους. Μερικές από τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που στηρίζει είναι οι Cancer Research UK, The Children's Defense Fund, NSPCC, Save the Children και Small Steps Project. Είναι επίσης πρεσβευτής του προγράμματος The Prince's Trust, που δημιουργήθηκε από τον Πρίγκιπα Κάρολο το 1976 για να "παρέχει στους νέους την πρακτική και οικονομική υποστήριξη που χρειάζονται για να σταθεροποιήσουν τη ζωή τους". Ο ηθοποιός τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ το 2015 για τη συνεισφορά του στην τέχνη και στον άνθρωπο.

Την ημέρα των γενεθλίων του μάλιστα ζητά από τους θαυμαστές του να μη του στέλνουν δώρα, αλλά να κάνουν δωρεές σε ιδρύματα και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Βοηθά τους πρόσφυγες

Ο Κάμπερμπατς ανακοίνωσε πρόσφατα ότι Ουκρανοί πρόσφυγες μπορούν να μείνουν στο σπίτι του στο Λονδίνο. "Τα κατάφεραν να φύγουν από την Ουκρανία, παρακολουθώ την πορεία τους κάθε μέρα" δήλωσε στο Sky News. "Δυστυχώς, υποβάλλονται σε ιατρικές πράξεις - δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί θα παραβιάσω το απόρρητο και το πότε θα έρθουν σε μένα ή πώς δρομολογείται η μετάβασή τους θα παραβίαζε τα δικά μου προσωπικά δεδομένα. Θέλω ωστόσο να τους δώσω σταθερότητα μετά την αναταραχή που βίωσαν, και αυτό θα γίνει στο σπίτι μου" συμπλήρωσε.

Είναι υπερασπιστής της LGBTQ+ κοινότητας

Το 2014, ο ηθοποιός υποδύθηκε τον ομοφυλόφιλο Άλαν Τούρινγκ στην ταινία The Imitation Game. Σε συνέντευξή του στον The Guardian είχε δηλώσει πως είναι σημαντικό να υπερπασπιζόμαστε μέχρις εσχάτων τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Ο φιλέλληνας Μπένεντικτ

Ο βραβευμένος ηθοποιός , με το αριστοκρατικό ονοματεπώνυμο, μια χώρα έχει στην καρδιά του και σε αυτή τη χώρα θα ήθελε να φέρει τα παιδιά του για διακοπές. Ποια είναι αυτή; Η Ελλάδα, στην οποία ο Κάμπερμπατς έχει περάσει ένα μεγάλο κομμάτι της παιδικής του ηλικίας "έχει στενούς φίλους, μια ολόκληρη 'οικογένεια'" και τώρα κατά καιρούς επιστρέφει, όσο το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μιλάει λίγα ελληνικά, λατρεύει τα γεμιστά και τα τηγανητά καλαμαράκια και μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον ήλιο και τη θάλασσα της χώρας μας.

"Λατρεύω σαν τρελός την ελληνική κουζίνα" είχε δηλώσει παλιότερα " λατρεύω την κουλτούρα και την καθημερινότητα που περιστρέφονται γύρω από την οικογένεια".


Παρόλο που ο 39χρονος ηθοποιός δεν αποκαλύπτει αυτό το "μυστικό μέρος" στην Ελλάδα, το οποίο αποκαλεί "ησυχαστήριο" εντούτοις, σύμφωνα με πηγές που επικακαλείται το ΑΠΕ, η οικογένεια Κάμπερμπατς διατηρεί σπίτι πέριξ του Γαλαξιδίου. Η μητέρα του Γουάντα περνάει αρκετούς μήνες το χρόνο στο συγκεκριμένο εξοχικό και πολλές φορές η οικογένεια, στην πλήρη σύνθεση της, δειπνεί σε ένα από τα πιο όμορφα ταβερνάκια της περιοχής, με ελληνικό φαγητό μαγειρεμένο σαν σπιτικό. Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς καταφέρνει και περνάει απαρατήρητος.

Read Next

01 Μαϊ 2024

Ντέμι Μουρ, η οικογενειάρχισσα: H σταρ δίνει προτεραιότητα στα` κορίτσια της και κρατά την οικογένεια δεμένη

Τα κορίτσια της, τα μικροσκοπικά μπικίνι κι ένα τριχωτό Πιλάφι! Η Ντέμι Μουρ κάνει διακοπές με τις κόρες της και την εγγονή της προσφέροντας τους ανάσα σε μια δύσκολη περίοδο.

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.

Περισσότερα από

News

01 Μαϊ 2024

"Becoming Karl Lagerfeld": Τον Ιούνιο η πρεμιέρα της βιογραφικής σειράς

Η σειρά εστιάζει σε έναν έρωτα του Καρλ που πυροδότησε και τη μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ιβ Σεν Λοράν.

01 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

01 Μαϊ 2024

Τζούλι Άντριους: Η σπάνια εμφάνιση της 88χρονης σταρ στα Χάμπτονς

Η αξέχαστη Mary Poppins κομψή και στα 88 της χρόνια.

01 Μαϊ 2024

Πέθανε ο συγγραφέας Πολ Όστερ στα 77 του χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα

Ο Πολ Όστερ είχε γράψει 34 βιβλία, μεταξύ των οποίων και η φημισμένη "Τριλογία της Νέας Υόρκης".

01 Μαϊ 2024

Ευγενία Σαμαρά - Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Είναι μαζί και πολύ ερωτευμένοι - Η εμφάνιση στα Πετράλωνα

Αγκαλιά στα Πετράλωνα το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ - Η γνωριμία των δύο ηθοποιών στο θέατρο και ο κεραυνοβόλος έρωτας.

01 Μαϊ 2024

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Η μυθιστορηματική ζωή του 75χρονου σταρ που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τον βούρκο

Σε δίκη τον Οκτώβριο ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Δύο γυναίκες κατήγγειλαν τον Γάλλο ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 2021 στα γυρίσματα της ταινίας "Les Volets verts".

30 Απρ 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Άνοιξε τα μάτια του, αντιδρά στα βαθιά ερεθίσματα και αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

"Είναι Μεγάλη Τρίτη έγινε ένα θαύμα. Από την Κυριακή και μετά έγινε ένα θαύμα"

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Κόρντεϊ Κοξ: "Με χώρισε την ώρα της συνεδρίας χωρίς να το περιμένω!"

Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για μια σκληρή εμπειρία που την οδήγησε όμως σε μια αποκάλυψη.

30 Απρ 2024

Πέντε χρόνια νηφαλιότητας: Η Αν Χάθαγουεϊ γιορτάζει μία σημαντική στιγμή

H Αν Χάθαγουεϊ αποκάλυψε ότι είναι νηφάλια τα τελευταία πέντε χρόνια.