ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Το συγκινητικό σχόλιο της Άλκηστις Πρωτοψάλτη κάτω από την δημοσίευση.

Ήταν μόλις 15 ετών, όταν η Βίκυ Μοσχολιού παρακάλεσε τους γονείς της για να δώσουν την άδεια να συμμετέχει στην εκπομπή ταλέντων του Γιώργου Οικονομίδη το 1957. Το ιδιαίτερο μέταλλο, η βραχνάδα και η παραστατικότητά της πάνω στη σκηνή ήταν μερικοί από τους λόγους που έστεψαν την Βίκυ Μοσχολιού ως μία από τις πιο αντιπροσωπευτικές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου. Ήταν μόνο μερικά από τα ταλέντα της, γιατί η Βίκυ Μοσχολιού είχε πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που την οδήγησαν στην απόλυτη δόξα που γεύτηκε.

Προερχόμενη από μία φτωχή οικογένεια, χρειάστηκε να εργαστεί από νεαρή ηλικία. Κορδελιάστρα σε παπουτσάδικο ήταν η πρώτη εργασία της, και η γειτονιά της ήταν ο Κεραμεικός και μετά η Αγία Βαρβάρα. Η Βίκυ, τελικά, έφτασε να τραγουδήσει στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης, στο Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου και στο θέατρο Ολυμπιά στο Παρίσι. Εμφανίστηκε, επίσης, και στις βασιλικές αυλές της Ελλάδας, της Περσίας και της Ιορδανίας, αλλά δεν μίλησε ποτέ για αυτούς τους θριάμβους, καθώς η σεμνότητα με την οποία μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές της Αθήνας την ακολούθησε σε όλη τη πορεία της ζωής της.

Ο Τύπος της εποχής την ήθελε αντίζηλο της Μαρινέλλας, αλλά και οι δύο κυρίες του ελληνικού πενταγράμμου δεν πήραν θέση για το ζήτημα. Μόνο σε μία συνέντευξή της στο περιοδικό "Επίκαιρα" η Βίκυ Μοσχολιού είχε δηλώσει ότι δεν έχει ζηλέψει ποτέ στη ζωή της, ενώ σχετικά με τη Μαρινέλλα είπε πως "ξέρει να παρουσιάζεται στη σκηνή".

Βίκυ Μοσχολιού: Σπάνια φωτογραφία από το ταξίδι της στη Βενετία

Μία από τις φωτογραφήσεις της για τα περιοδικά της εποχής ήταν αυτή στο Life& Style και η Βίκυ Μοσχολιού είχε επισκεφθεί ένα από τα αγαπημένα της μέρη, τη Βενετία. Ο λογαριασμός στο Instagram, Elena's Diary, δημοσίευσε ένα σπάνιο στιγμιότυπο από αυτή την φωτογράφηση της Βίκυς Μοσχολιού πάνω σε γόνδολα με ριγέ πουκάμισο και μαύρη φούστα.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σχολίασε στη φωτογραφία που απεικονίζει την αείμνηστη Βίκυ Μοσχολιού και εξέφρασε τον θαυμασμό της τόσο για την καλλιτεχνική υπόσταση όσο και τον χαρακτήρα της σπουδαίας τραγουδίστριας . "Συγκλονιστική τραγουδίστρια !!!! Μαγικό Τσελλο η φωνή της ! !!! Ντόμπρα !!! Δίκαιη και με πολύ αγάπη για τους νέους καλλιτέχνες …. Είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί της στο ξεκίνημα μου και κατάλαβα αμέσως πόσο σπουδαίος άνθρωπος ήταν !!!!!! Είναι πάντα μέσα στη ψυχή μου …. Μέσα από τα τραγούδια της ….Αναντικατάστατη", έγραψε κάτω από την ανάρτηση.

H σπάνια φωτογραφία δημοσιεύθηκε στο Elena’s Diary Blog με την παρακάτω λεζάντα:

"Διακοπές στην Βενετία: Μια σπάνια φωτογραφία της Βίκυς Μοσχολιού σε γόνδολα, από ένα ταξίδι στην Βενετία τα χρόνια της δεκαετίας του 70, που ειχε δημοσιευθεί για πρώτη φορά στο περιοδικό Life&Style. Η αξέχαστη Βίκυ Μοσχολιού είχε αφηγηθεί σε συνέντευξή της στο περιοδικό "Επίκαιρα" το 1972: "Πρωτοτραγούδησα το 1962 στην Τριάνα του Χειλά με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ανέβηκα γρήγορα, αλλά κοπίασα πολύ. Έκανα μεγάλες επιτυχίες με τους πιο μεγάλους έλληνες συνθέτες. Τα "Τραίνα”, το "Χάθηκε το φεγγάρι” και τον "Λευτέρη” του Ξαρχάκου, τα "Δειλινά” και το "Κοντά στα ξημερώματα” του Ζαμπέτα, το "Πέρα από τις θάλασσες” του Μαρκόπουλου και το "Ένα αστέρι πέφτει πέφτει” του Καλδάρα. Έφυγα από τα μπουλούκια, για να με ακούνε προσεκτικά, χωρίς τον θόρυβο των σπασμένων πιάτων..."

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.