ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Παύλος: "μπορώ να προσφέρω κι εγώ ως αυτός που είμαι, να προσφέρω στη χώρα μας"

Όλα όσα είπαν οι γιοί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στη Σοφία Παπαϊωάννου στην ΕΡΤ.

Παύλος

Για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μίλησαν μεταξύ άλλων οι δύο μεγαλύτεροι γιοι του, Παύλος και Νικόλαος, οι οποίοι βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή "365 στιγμές" με τη Σοφία Παπαϊωάννου.

Οι δύο γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αναφέρθηκαν στο πώς βίωσαν την περίοδο μετά την κατάργηση της βασιλείας, μίλησαν για το πώς ήταν να μεγαλώνουν ως παιδιά ενός βασιλιά χωρίς βασίλειο και γιατί θα ήθελαν να τους επιστραφεί η ελληνική ιθαγένεια.

"Το να σου αφαιρέσουν την ιθαγένεια είναι γραφειοκρατικό, το αν εγώ είμαι Έλληνας ή όχι, το ξέρω εγώ….", ανέφερε ο Νικόλαος ενώ ο Παύλος σημείωσε πως "μπορώ να προσφέρω κι εγώ ως αυτός που είμαι, να προσφέρω στη χώρα μας".

Παύλος και Νικόλαος αναφέρθηκαν επίσης σε οικογενειακές στιγμές και αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας. "Εγώ περίμενα πώς και πώς να μου έρθει το χαρτί να πάω να υπηρετήσω στον στρατό η μεγαλύτερη τιμή μου θα ήταν να υπηρετήσω στον ελληνικό στρατό, δεν μου ήρθε ποτέ[…] κι αν μπορούσα ποτέ να ζητήσω ρουσφέτι από τον εκάστοτε υπουργό Αμύνης θα ήταν βάλε με να υπηρετήσω" τόνισε ο Νικόλαος.

Σε ερώτηση της Σοφίας Παπαϊωάννου προς τον Παύλο αν είχε ρωτήσει τον πατέρα του γιατί δεν μπορεί να πάει Αθήνα ο ίδιος απάντησε "ναι, και η απάντηση ήταν να περιμένεις".

Τα δύο αδέρφια απάντησαν στο ερώτημα αν θα κατέβαιναν στην πολιτική και αναφέρονται στον πατέρα τους και τα βιώματά τους, μετά την κατάργηση της βασιλείας. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν υπήρχαν κάποιοι που του λέγανε να γυρίσει ο Παύλος απάντησε "Βέβαια, αλλά ποτέ δεν έγινε μια τέτοια πράξη, το Σύνταγμα είναι Σύνταγμα".

Από την πλευρά του ο Νικόλαος δήλωσε: "Την εποχή του δημοψηφίσματος θα έπρεπε να είχε επιστρέψει […] ίσως να είχε κάνει κάτι διαφορετικό εκείνη την εποχή αν είχε τη σοφία και την εμπειρία, που είχε όταν τον άκουγα εγώ".

Δεν έχετε σκεφτεί ποτέ να κατεβείτε στην πολιτική στην Ελλάδα ήταν μια από τις ερωτήσεις που δέχθηκε ο Παύλος και ο ίδιος απάντησε: "Με ενδιαφέρει πολύ η πολιτική της Ελλάδας, αλλά όχι να κατέβω". "Επειδή μου το ζήτησαν πολλοί, άνθρωπος είμαι το σκέφτηκα, αλλά αποφάσισα ότι δεν είναι για μένα", ήταν η απάντηση του Νικόλαου.

"Είμαστε Έλληνες, το Γλύξμπουργκ δεν είναι δικό μας όνομα"

Ο Νικόλαος είπε συγκεκριμένα ότι "δεν είναι θέμα επιλογής επιθέτου. Είχα ιθαγένεια. Μας αφαιρέθηκε. Εννοείται ότι τη θέλω. Το να σου αφαιρέσουν την ιθαγένεια είναι κάτι γραφειοκρατικό. Το αν είμαι Έλληνας, το ξέρω εγώ. Στις φλέβες μου ρέει Ελλάδα. Είμαι Έλληνας και δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό. Αν υπάρχει βουλήση, δεν είμαι αρμόδιος εγώ για το επίθετο, θα το βρούμε".

Εξήγησε δε ότι γεννήθηκε στην Ιταλία, πήγε στη Δανία και μετά στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη για σπουδές. "Παντού αισθανόμουν ξένος. Στην Αγγλία, είμαι ευγνώμων, υπηρέτησα, έζησα, έμαθα τα ήθη και τα έθιμά τους, το χιούμορ τους, αλλά ποτέ δεν αισθάνθηκα Άγγλος. Μόλις ήρθα εδώ, αισθάνθηκα ότι εδώ είναι ο τόπος μου. Οι φιλέλληνες είναι ξένοι, αλλά εγώ είμαι Έλληνας. Ήρθα Ελλάδα, την αγαπάω και θέλω να υπηρετήσω αλλά είμαι Έλληνας".

Σε σχετικό ερώτημα, ο Παύλος απάντησε ότι "το επίθετο Γλύξμπουργκ, δεν είναι δικό μου. Είναι μια καταγωγή της οικογένειας. Όταν το θέμα πήγαμε στα δικαστήρια και εδώ και στη Δανία και υπάρχουν χαρτιά που λένε ότι λένε ότι το όνομά μας δεν είναι Γλύξμπουργκ. Το Γλύξμπουργκ είναι ένα από τα κάστρα της οικογένειας που τη πήρε η Γερμανία από τη Δανία. Στους τάφους των προγόνων μας γράφει Πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας. Είναι εύκολο να το δώσει κανείς το όνομα Γλύξμπουργκ και επειδή οι Γερμανοί ήταν οι κακοί του πολέμου, ώστε να μας κάνουν να φαινόμαστε χειρότεροι. Είμαι Έλληνας. Όπου και να ζω, όπου και να κάνω το σπίτι μου, η αγαπή μου και οι ρίζες μου είναι εδώ".

Παύλος: "μπορώ να προσφέρω κι εγώ ως αυτός που είμαι, να προσφέρω στη χώρα μας"

Πηγή: The TOC

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι: "Πήρες Ozempic";

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα αντάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές, αφού δεν φορούσε σουτιέν.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.

01 Μαϊ 2024

"Αγκαλιά μου": Η Ελένη Ράντου σε σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της

Ένα σπάνιο στιγμιότυπο με τη μητέρα της μοιράστηκε η Ελένη Ράντου

01 Μαϊ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ αποκαλύπτει το "κοινωνικό" της πρόσωπο

Η πρώτη ανάρτηση της Τατιάνα Μπλάτνικ μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου με τον Νικόλαο, αφορούσε την πλατφόρμα ψυχικής υγείας που έχει δημιουργήσει.

01 Μαϊ 2024

Sporty chic: Η total black εμφάνιση της Άντζελας Γκερέκου και τα sneakers που θα φορέσουμε φέτος την άνοιξη

Πρωινή βόλτα στη Γλυφάδα με μαύρο σύνολο και τα αθλητικά που θα είναι hot την φετινή άνοιξη.