ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Θάνος Τζήμερος: "Στο υπουργείο Οικογένειας επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη"- η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη

Σεξιστικός παροξυσμός από τον πολιτικό που στην ουσία υποστηρίζει πως όσοι δεν είναι παντρεμένοι με παιδιά δεν κατανοούν και την αξία της οικογένειας.

Ο Θάνος Τζήμερος έγραψε σε ανάρτησή του: "ευτυχώς που ιδρύθηκε υπουργείο Οικογένειας με επικεφαλής άγαμη και άτεκνη για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η δεύτερη τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα". Το σχόλιο αφορούσε την υπουργοποίηση της Σοφίας Ζαχαράκη στο εν λόγω Υπουργείο.

Η ανάρτηση του ήταν αναλυτικά η εξής: "Πάντως το ότι ένα κόμμα που έχει στο πρόγραμμά του την ανατροπή της δημοκρατίας διά των όπλων και την επιβολή δικτατορίας αύξησε τη δύναμή του κατά 45% από το 2019 κανένας δεν το είδε ως άνοδο της ακροαριστεράς. Ούτε το ότι η Αυτής Σουργελότης του ΟΧΙ ξαναμπήκε στη Βουλή. Βούβα περί αυτού, οι εκπρόσωποι της ΝΔ. Φαίνεται με το καλημέρα, πόσα αυγά είναι διατεθειμένοι να σπάσουν. Ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής άγαμη άτεκνη για να αρχίσουμε να γεννάμε. Η 2η τετραετία επαναλαμβάνεται ως φάρσα" ήταν η αρχική ανάρτηση.

Θάνος Τζήμερος: "Στο υπουργείο Οικογένειας επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη"- η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη

Έπειτα από την αντίδραση του κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα, ο πολιτικός κατέβασε την επίμαχη ανάρτηση και έκανε νέα:

"Και κάτι ακόμα, θλιβεροί γαλαζαίοι, που σπεύσατε να βγάλετε τη χολή σας, χειρότερα κι από τους Συριζαίους για την τελευταία φράση του σχολίου μου, κάνοντας γαργάρα όλες τις προηγούμενες. Ναι, η άποψή μου είναι πως είναι προσόν για κάποιον με θέση ευθύνης να έχει ιδίαν πείραν του θέματος που εποπτεύει. Το τι σημαίνει να έχεις ένα σημαντικό meeting στη δουλειά και να σου τηλεφωνούν από το σχολείο ότι το παιδί σου τραυματίστηκε σοβαρά στο διάλειμμα, δεν το ξέρεις αν δεν το ζήσεις.

Το τι σημαίνει να ψάχνεις νοσοκομείο γιατί ανέβασε πυρετό στις 4 το πρωί, το τι σημαίνει να σου λέει γυρνώντας από το σχολείο για αδιάφορους δασκάλους και νταήδες συμμαθητές, για όλους τους κινδύνους που το απειλούν, το τι σημαίνει το κράτος να εμποδίζει τους γονείς και ιδιαίτερα τους πολύτεκνους από το να προσφέρουν μια ποιοτική ζωή στα παιδιά τους και τι σημαίνουν εκατοντάδες άλλα θέματα που σχετίζονται με την ανατροφή ενός παιδιού δεν μπορείς να το ξέρεις αν δεν το ζήσεις. Δεν γίνεται αυτό με "περιγραφές συνεργατών". Ούτε το τι σημαίνει να πρέπει συνεχώς να ισορροπείς ανάμεσα στον ρόλο της μητέρας, της συζύγου και της εργαζόμενης, με αναπόφευκτους συμβιβασμούς και παραχωρήσεις και στους τρεις τομείς. Δεν τα ξέρεις αυτά αν δεν τα ζήσεις. Το να είναι μία γυναίκα άγαμη και άτεκνη δεν είναι μεμπτό.

Είναι όμως μειονέκτημα όταν χειρίζεται θέματα οικογένειας. Δεν έκανα το ίδιο σχόλιο όταν ήταν στα υπουργεία Τουρισμού και Παιδείας. Και είναι γκάφα του ΚΜ σε σημειολογικό επίπεδο. Είναι σαν να τοποθετείς Υπουργό Άμυνας κάποιον που δεν έχει υπηρετήσει στον Στρατό. Δεν αμφισβητώ ότι η Ζαχαράκη – που μου είναι συμπαθής ως άνθρωπος – θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προανέφερα. Άλλο όμως να ακούς για την οικογένεια και άλλο να έχεις εσύ και να είσαι υπεύθυνος γι’ αυτή".

Η Σοφία Ζαχαράκη διατέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων το 2019, αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και τον Ιανουάριο του 2021 ορίστηκε υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για θέματα Τουριστικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Μορφών Τουρισμού. Η ίδια είναι εκπαιδευτικός στο επάγγελμα.

Η Υπουργός, ερωτηθεία από τους δημοσιογράφους απάντησε στο σχόλιο του Θάνου Τζήμερου λέγοντας πως:


"Θα κριθώ από την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά μου και νομιζω και από τη δυνατότητα να διοικήσω. Όλες οι άλλες είναι προσωπικές επιλογές μου και δεν αφορούν κανένα. Σίγουρα η αγάπη για τα παιδιά και η αγάπη για τον άνθρωπο δεν μπαίνει σε καλούπια και σίγουρα δεν κρίνεται από προσωπικές επιλογές".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας William | Θα εμφανιστεί σε δημοφιλή εκπομπή - Κυκλοφόρησε το τρέιλερ

Ποια εκπομπή υποδέχεται ο πρίγκιπας της Ουαλίας στο Κάστρο του Windsor.

Περισσότερα από

News

05 Σεπ 2025

Πένθος στη βρετανική βασιλική οικογένεια | Η επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι του Buckingham

Η Katharine Worsley είχε παντρευτεί τον ξάδερφο της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, το 1961.

05 Σεπ 2025

Η Σίλια Κριθαριώτη αποχαιρετά τον Giorgio Armani με μία κοινή τους φωτογραφία

Πώς επέλεξε η διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια να πει "αντίο" στον Ιταλό σχεδιαστή.

05 Σεπ 2025

"Η Kate Middleton φοράει περούκα;": Ο πρώην κομμωτής της Diana μιλά για το νέο ξανθό look της πριγκίπισσας της Ουαλίας

Ο δημιουργός της iconic καρέ κουπ της Lady Di απάντησε στα "κακεντρεχή σχόλια" που δέχεται η Kate για το νέο χρώμα στα μαλλιά της.

05 Σεπ 2025

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου | Το "μαμαδίστικο" φαγητό που επιλέγει στην παραλία

Η παρουσιάστρια εκμεταλλέυεται τον καλό καιρό και συνεχίζει τις βουτιές της.

05 Σεπ 2025

Πρίγκιπας Harry | Οι τρεις αμφιλεγόμενοι όροι που έθεσε για να συναντήσει τον Κάρολο στο Λονδίνο

Ένας όρος είναι την υπόκλιση ολόκληρης της βασιλικής οικογένειας στη Meghan Markle!.

05 Σεπ 2025

15 διεθνείς προσωπικότητες τιμούν και θυμούνται τον Giorgio Armani

Τι έγραψαν οι συνάδελφοι και οι σταρ που έντυσε ο "maestro" της ιταλικής μόδας

05 Σεπ 2025

Η Τζένη Μελιτά μάς βάζει στην αίθουσα χορού | Το εντυπωσιακό βίντεο με τον παρτενέρ της

Η παρουσιάστρια μοιράστηκε με τους θαυμαστές της ένα ακόμη αγαπημένο της χόμπι.