ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια 99χρονη μοιράζεται τα μυστικά της για τη μακροζωία

99χρονη γυναίκα από τη Φλόριντα, μοιράζεται μέσα από βίντεο στο Instagram, συμβουλές για τη μακροζωία.

Ένα τεράστιο, μόνιμο και κοινό άγχος έχουν όλοι άνθρωποι και αυτό δεν είναι άλλο από τον χρόνο. Ο χρόνος είναι κάτι που δεν σταματά ποτέ και το πέρασμα του έχει αντίκτυπο πάντα σε κάθε άνθρωπο εμφανισιακά και τις περισσότερες φορές και νοητικά. Τον κοινό αυτό παρανομαστή, προσπαθεί ο καθένας είτε να τον διαχειριστεί θετικά, είτε να πάει κόντρα σε αυτόν. Για παράδειγμα, οι γυναίκες τρέχουν για επεμβάσεις προκειμένου να φανούν νεότερες, ενώ άλλοι φέρονται ως έφηβοι, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν αυτή τη δυσάρεστη συνθήκη. Είναι όμως τελικά τόσο αποκρουστική αυτή η κατάσταση;

Μία ενδιαφέρουσα οπτική έρχεται και μας δίνει η 99χρονη γυναίκα Mildred Kirschenbaum από το Boca Raton της Φλόριντα, όπου εξηγεί ότι η ευγνωμοσύνη και η θετική στάση σε όλα τα πράγματα, είναι αυτή που σε κρατάει πραγματικά ζωντανό. Σε ένα πρόσφατο βίντεο μάλιστα, μίλησε για το πώς πιστεύει ότι η επιλογή πάντα να είναι ευγνώμων συνέβαλε στη μακρά ζωή της.

"Θέλω να μοιραστώ μια σκέψη για τη στάση που πρέπει να έχουμε στη ζωή. Τον Αύγουστο θα γίνω 100 χρόνων. Είναι μόνο μερικοί μήνες μακριά, και όμως έχω φίλους που είναι 20 χρόνια νεότεροι, 15 χρόνια νεότεροι και οι συμπεριφορές τους θα τους κάνουν να μη φτάσουν στην ηλικία μου". Εννοώντας ότι, έχει φίλους που γκρινιάζουν για τα πάντα...από το φαγητό, μέχρι τα παιδιά τους που δεν τους παίρνουν συνέχεια τηλέφωνο, όπως επιθυμούν. Δεν είναι ευγνώμονες.

"Αλλάξτε στάση. Δείτε τη θετική πλευρά της ζωής. Νομίζω ότι αυτό με πήγε μέχρι εδώ. Προσπαθώ να μην ιδρώνω πολύ για τα μικρά πράγματα και να έχω θετική στάση".

Το βίντεο έχει μαζέψει πάνω από ενενήντα χιλιάδες προβολές, ενώ στα σχόλια την έχουν αποθεώσει. Η σταρ των Real Housewives of New York, Ραμόνα Σίνγκερ, συμφώνησε μαζί της στα σχόλια, γράφοντας: "Η θετική στάση είναι το παν στη ζωή", ενώ άλλος ένας σχολίασε "Τόσο αλήθεια, η γιαγιά μου έζησε μέχρι τα 99 και πάντα έλεγε… σκέψου ως νέος και να είσαι ευγνώμων! Λόγια με τα οποία να ζεις".

Η Mildred μίλησε μάλιστα και στo Fox News Digital και αποκάλυψε ότι μένει μόνη της, οδηγεί, πληρώνει τους λογαριασμούς της στο Διαδίκτυο και στέλνει μηνύματα στους φίλους και την οικογένειά της από το iPhone της. Ενώ για τις βασικές ευκολίες που προσφέρει το διαδίκτυο ανέφερε: " Μάθετε πώς να κάνετε τα βασικά, απλά πράγματα. Δεν σου ζητάω να κάνεις κάτι περίπλοκο. Είναι απλό".

Άλλο ένα μυστικό της μακροζωίας της τόνισε ότι είναι να ακούει το σώμα της και τι πραγματικά θέλει να κάνει. Το πρωί για παράδειγμα δεν "πηδά αμέσως από το κρεβάτι". Αντίθετα, αρπάζει το iPad της και παίζει ένα παιχνίδι, είτε είναι bridge είτε Words With Friends. "Αυτό με ξεκουράζει. Μετά θα σηκωθώ και θα πάρω πρωινό", είπε.

"Αν τα καταφέρω, θα πάω στο αθλητικό κέντρο, στο ξαπλωμένο ποδήλατο. Αυτό είναι το ποδήλατο που χρησιμοποιείτε τα χέρια και τα πόδια σας. Αν δεν είμαι έτοιμη, αφήνω πραγματικά το σώμα μου να μου υπαγορεύσει τι θέλει να κάνει", συνέχισε.

"Αν ξαναπάω στο κρεβάτι, είμαι κουρασμένη και χρειάζομαι λίγο περισσότερο χρόνο για να χαλαρώσω, γιατί δεν πηγαίνεις πάντα για ύπνο και κοιμάσαι κατευθείαν όλη τη νύχτα. Οπότε κάνω ό,τι καλύτερο ξέρω".

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.