ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Sex and the City: οι 10 πιο συγκινητικές στιγμές που αποδεικνύουν πόσο σημαντικό δώρο είναι η φιλία στη ζωή

Μπορείτε να μαντέψετε ποια είναι καλύτερη φίλη από τις τέσσερις; Η Κάρι; Η Μιράντα; Η Σαμάνθα; Ή η Σάρλοτ;

Η Κιμ Κατράλ επιστρέφει στο «Sex and the City»;

Είκοσι πέντε χρόνια πριν τέσσερις φίλες ξεκινούσαν το κοινό τους ταξίδι στη συναρπαστική Νέα Υόρκη, και στην ουσία στη ζωή. Διανύοντας τότε τη δεκαετία των 30 όλοι οι δρόμοι ήταν μεν ανοιχτοί για εκείνες, αλλά όχι δίχως εμπόδια και λακκούβες. Μαζί μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους -έρωτες, απορίες, επιτυχίες, αποτυχίες και πιο ακραίες αποτυχίες, αλλά και ενθουσιασμό, διασκέδαση προσφέροντας στους θεατές τη θηλυκή οπτική για τα πράγματα -που ακόμα και σήμερα δεν είναι διόλου δεδομένο στον κινηματογράφο, τα μίντια και την ποπ κουλτούρα.

Κυρίως όμως το Sex and the City καινοτόμησε και γιατί επέλεξε να αναδείξει τη σημασία της γυναικείας φιλίας, του sisterhood, κάτι ακόμα πιο σπάνιο. Μπορεί να εξυμνείται περισταστιακά η γυναικεία φιλία (αξίζει να θυμηθούμε για παράδειγμα τις "Ανθισμένες Μανόλιες" ή τις "Φίλες" με την Μπέτι Μίντλερ) ωστόσο δεν πρωταγωνιστεί συχνά κι έτσι είναι πολύ εύκολο να επισκιάζεται από τον κυρίαρχο λόγο που θέλει τις γυναίκες να λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ τους.

Ήρθε λοιπόν μια giga σειρά, με τόση απίστευτη επιτυχία για να εντυπώσει το γεγονός πως ναι, έχουμε φίλες και πως αυτές είναι ο θεμέλιος λίθος της ζωής μας. Οι δουλειές αλλάζουν, τα σπίτια αλλάζουν, οι χώρες διαμονής αλλάζουν, οι έρωτες αλλάζουν μα τι μένει αληθινά σταθερό; Οι φιλίες. Και το Sex and theCity είχε την τόλμη να τονίσει το γεγονός και να το αναδείξει.

Με αφορμή λοιπόν την πρεμιέρα του δεύτερου κύκλου του Just Like That, αλλά και τη λαμπερή επέτειο των 25 ετών του SATC θυμόμαστε 10 κορυφαίες εκδηλώσεις φιλίας στο σίριαλ που τόσο αγαπήσαμε. Μάλιστα, από το Vodafone TV μπορούμε να απολαύσουμε το "Sex and the City Universe tribute" που περιλαμβάνει όλους τους κύκλους του κλασικού "Sex and the City", τον πρώτο κύκλο του "And Just Like That", καθώς και ακυκλοφόρητο backstage υλικό και συζητήσεις με τους σεναριογράφους της σειράς.

Ας δούμε μαζί τι σημαίνει φιλία

1. H Μιράντα ακολουθεί από πίσω την Σάρλοτ για να βεβαιωθεί ότι φτάσει καλά στο σπίτι

Γνωρίζουμε όλοι το πάθος της Σάρλοτ να βρει τον έναν μοναδικό άντρα της ζωής της με τον οποίο θα έφτιαχνε επιτέλους την οικογένειά της. Κανείς λοιπόν δεν θα περίμενε ότι κάποια άλλαη θα της της πάρει την πρωτιά, πόσο μάλλον η κυνική Μιράντα που είχε αρχικά ως στόχο να επιτύχει επαγγελματικά. Όταν λοιπόν η Μιράντα αποκαλύπτει την εγκυμοσύνη της, η Σάρλοτ πληγώνεται, απογοητεύεται, αλλά και χαίρεται για τη φίλη της. Μια μέρα η Σάρλοτ βγαίνει από τη γυναικολόγο της που την έχει μόλις ενημερώσει ότι έχει μόνο 15% πιθανότητες να μείνει έγκυος και πέφτει τυχαία πάνω στη Μιράντα και τσακώνονται. Η Σάρλοτ φεύγει μόνη της μπροστά, αναστατωμένη, αλλά η Μιράντα την παίρνει από πίσω για να βεβαιωθεί πως θα φτάσει στο σπίτι της καλά.

2. Η Σαμάνθα δέχεται να κάνει babysitting στον Μπρέιντι, κι όμως, ναι

Το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη Σαμάνθα να κάνει είναι… babysitting. Όταν κάποια στιγμή η Μιράντα τρελαίνεται ως νέα μαμά από τα κλάματα του μωρού και καταρρέει η μεγαλόψυχη Σαμάνθα δέχεται να κρατήσει το μωρό και να παραχωρήσει το ραντεβού της στο κομμωτήριο στη Μιράντα. Θα υπάρξει δε και ιδιαιτέρως ευρηματική Μαίρη Πόππινς, όταν σπάσει το ριλάξ του μωρού.

3. "I curse the day that you were born” (ανάθεμα τη μέρα που γεννήθηκες)

Η επική ατάκα της Σάρλοτ. Η Σάρλοτ είναι ετοιμόγεννη με μια μεγάλη, μεγάλη κοιλιά όταν σταματάει σε ένα εστιατόριο να φάει μεσημεριανό και βλέπει εκεί τον Mr Big και κυριολεκτικά φεύγει τρέχοντας. Είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται απ’ όταν έστησε την Κάρι στον γάμο τους. Η άκακη λοιπόν Σάρλοτ γίνεται έξαλλη, δακρύζει και του λέει ότι τον μισεί και του σερβίρει την θεϊκή ατάκα "I curse the day that you were born”. Μόνο που κάποιος πρέπει να την πάει άμεσα στο μαιευτήριο.

4. Η Σαμάνθα στέκεται στο πλευρό της Κάρι στην απιστία της

Όταν η Κάρι απατά τον Έινταν με τον αιώνιο Mr Big τα κορίτσια θυμώνουν μαζί της, αφού είναι η μόνη σχέση της Κάρι που κυλά αβίαστα και όμορφα. Μόνο η Σαμάνθα δεν θα πει κάτι και θα παραμείνει δίπλα της χωρίς να κραδαίνει το δάχτυλο επιβεβαιώνοντας πως οι φίλοι στα λάθη φαίνονται.

5. Η Κάρι συμπαραστέκεται στην Μιράντα

Όταν η Μιράντα χάνει τη μητέρα της, πρέπει να επιστρέψει στη γενέτειρά της. Η Μιράντα είναι ακόμα single εκείνη την περίοδο, αλλά δεν θέλει να το περάσει μόνη της. Όλα τα κορίτσια είναι εκεί, αλλά η Κάρι θα είναι εκείνη που θα τρέξει αν της πιάσει το χέρι όταν το χρειαστεί όσο τίποτα άλλο.

6. Όλες στο πλευρό της Κάρι

Όταν η Κάρι διαλύεται μετά το στήσιμο του Mr Big στον γάμο τους, είναι τα κορίτσια που παρά τις υποχρεώσεις τους θα παρατήσουν τα πάντα για να πάνε μαζί της στο γαμήλιο ταξίδι που είχε προετοιμάσει, για να της σταθούν, να την φροντίσουν και να την επαναφέρουν στη ζωή.

7. Η Κάρι θα είναι δίπλα στη Μιράντα ακόμα κι όταν εκείνη γεννάει

Η Μιράντα ζητάει στην Κάρι να είναι μαζί της στην αίθουσα του τοκετού την ώρα της γέννας. Και εκείνη θα το κάνει και θα την υποστηρίξει μέχρι τέλους.

8. Η Κάρι συγχωρεί τη Μιράντα

Πριν την τραγική εξέλιξη του γάμου της Κάρι με τον Big η Μιράντα, πάνω στα νεύρα της με τον Στιβ, του λέει πως είναι τρελός που παντρεύονται και πως ο γάμος καταστρέφει τα πάντα. Μετά από πολύ καιρό, κι αφού έχει κάνει κάποιες μικρές απόπειρες το ομολογεί στην Κάρι που γίνεται έξαλλη μαζί της -αν και ξέρουμε πως δεν ήταν αυτός ο λόγος που δεν πήγε ο Big στον γάμο τους. Μετά από λίγο καιρό και αφού η Μιράντα επιμείνει πολύ, τελικά η Κάρι θα την συγχωρέσει και θα την πιέσει να κάνει και εκείνη το ίδιο με τον Στιβ.

9. "Εσείς είστε οι άνθρωποί μου!"

Sex and the City: οι 10 πιο συγκινητικές στιγμές που αποδεικνύουν πόσο σημαντικό δώρο είναι η φιλία στη ζωή

Στον γάμο της Μιράντα, η Σαμάνθα έχει μόλις μάθει ότι έχει καρκίνο του μαστού. Θα το πει στην Κάρι μες στο ταξί, καθοδόν προς το γάμο κι έπειτα στη Σάρλοτ όταν κάτσουν στο τραπέζι. Έπειτα, έρχεται να της χαιρετίσει και η Μιράντα που καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά τα κορίτσια δεν θέλουν να της χαλάσουν τη μέρα. Η Σάρλοτ την παροτρύνει να "πάει στους δικούς της" και τότε η Μιράντα απαντάει: "εσείς είστε οι δικοί μου και θα το συζητήσουμε τώρα".

10. Soulmates

Τα κορίτσια συζητούν για τη θεωρία περί soulmates και τι πιστεύουν για αυτό. Κι εντελώς αναπάντεχα είναι η Σάρλοτ που πετάει την ιδέα: "κι αν είμαστε εμείς αδερφές ψυχές η μία της άλλης;".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

30 Απρ 2024
30 Απρ 2024

Μαρίνα Σάττι: Το outfit που είδαμε στην πρώτη πρόβα της Μαρίνας Σάττι για την Eurovision 2024

Ποιος είναι ο Bερολινέζικος οίκος μόδας που είναι γνωστός για τα avant garde ρούχα του;

Περισσότερα από

News

30 Απρ 2024

Μπιγιονσέ: Η 70χρονη μητέρα της "δανείστηκε" την τζιν ολόσωμη φόρμα της

Η 70χρονη μητέρα της Μπιγιονσέ μοιάζει πολύ στην κόρη της.

30 Απρ 2024

30 χρόνια πριν: Όταν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ήταν ζευγάρι με τον Αλέκο Συσσοβίτη

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και ο Αλέκος Συσσοβίτης έζησαν έναν μεγάλο έρωτα

30 Απρ 2024

Φίλιππος Μιχόπουλος: Γελαστός στην πρώτη του ανάρτηση μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου

Το ζευγάρι εξέδωσε την ανακοίνωση του χωρισμού του, την περασμένη Παρασκευή, αμέσως αφού έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα.

30 Απρ 2024

13 νέα βιβλία από τις εκδόσεις Διόπτρα αμέσως μετά το Πάσχα

13 νέες προτάσεις μας περιμένουν, μεταξύ των οποίων δύο εκδόσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη.

30 Απρ 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Θύελλα αντιδράσεων για τις ποινές- χάδι που επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους

Εκτιτέα τα πέντε έτη, δυνατότητα μετατροπής σε χρηματική ποινή.

30 Απρ 2024

13 χρόνια μαζί: Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ μοιράστηκαν μια νέα φωτογραφία από τον γάμο τους

Η δύσκολη επέτειος και το love story ενός ζευγαριού με πολύ γερά θεμέλια.

30 Απρ 2024

Η Άννα Βίσση τραγουδά σε μίνι μάρκετ στην Σκύρο και γίνεται viral

Στη Σκύρο βρίσκεται η αγαπημένη τραγουδίστρια και βρήκε ευκαιρία να κάνει ένα φανταστικό Tik Tok μέσα από το μίνι μάρκετ που μπήκε να κάνει τα ψώνια της.

30 Απρ 2024

Παράτησε το Χόλιγουντ και έγινε επιχειρηματίας: Η Εύα Μέντες στα 50 της ζει μια άλλη ζωή

Η λατίνα καλλονή έκλεψε και πάλι την παράσταση (και τα likes).

30 Απρ 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού με την κούκλα μαμά της: Πόσο μοιάζουν

Μία σπάνια φωτογραφία με τη μητέρα της δημοσίευσε η Κατερίνα Γερονικολού.