ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα: δολοφονία στην Κω, ανήλικη κακοποιείται από τον σύντροφο της μητέρας της, 17χρονη από ξάδερφο της

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα στην Ελλάδα.

Μέσα σε λίγα 24ωρα μετράμε πάλι φρίκη και τραγωδίες. Η δολοφονία και ο πιθανός βιασμός της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Η σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιού από τον 54χρονο σύντροφο της μητέρας της στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δήλωσε μάλιστα πως "στη φυλακή κατάλαβα πως έκανα κάτι κακό" κι ένα 17χρονο κορίτσι από τη Ρόδο που παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από τον ξάδερφό της.

Τρεις υποθέσεις που έρχονται να προστεθούν στα δεκάδες έμφυλα εγκλήματα που έχουν τελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Εγκλήματα που αποδεικνύουν περίτρανα ποια είναι η θέση των γυναικών στη χώρα μας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο να μιλήσουμε για πρόοδο στην ισότητα και για σεβασμό των γυναικών.

Μάλιστα, όσον αφορά στις γυναικοκτονίες, η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση ανάμεσα σε 20 χώρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με άνοδο 187,5% μόλις σε ένα χρόνο, από το 2020 μέχρι το 2021.

Στοιχεία που αποκάλυψε η έρευνα "Ο ακήρυχτος πόλεμος στις γυναίκες στην Ευρώπη" που πραγματοποιήθηκε από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας (MIIR) στην Αθήνα σε συνεργασία με 18 ειδησεογραφικά πρακτορεία του European Data Journalism Network.

Τα πρόσφατα εγκλήματα:

Δολοφονία στην Κω: η Αναστάζια δολοφονήθηκε, αφού κατά πάσα πιθανότητα την βίασαν πρώτα

Η έρευνα για την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία συνεχίζεται. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή η κοπέλα φέρει ενδείξεις στραγγαλισμού. Δυστυχώς όμως, το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε κοντά σε υδροβιότοπο, όπου υπήρχε χαμηλή στάθμη νερού η οποία φαίνεται ότι αλλοίωσε κάποια δείγματα που ήθελε να λάβει ο ιατροδικαστής προκειμένου να επιβεβαιώσει τον βιασμό της και να ταυτοποιήσει φυσικά τον δράστη. Ωστόσο, υπάρχει βίντεο που αποδεικνύει πως μπήκε στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη, ενώ δεν φαίνεται να ξαναβγήκε από τις κάμερες. Ο σύντροφός της γνώριζε τις κινήσεις της και ισχυρίζεται ότι δεν την βρήκε στο σημείο που τού είχε υποδείξει εκείνη μέσω μηνυμάτων στο κινητό της. Κινητό που βρέθηκε σε διαφορετική περιοχή από τη σορό, και χωρίς την κάρτα του.

Ρόδος- Καταγγελία για ασέλγεια σε τρεις ανήλικες μαθήτριες από 17χρονο συγγενή τους

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν έπειτα από την καταγγελία μητέρας μιας ανήλικης κοπέλας, από τη Ρόδο ότι ο ένας ανήλικος, και μάλιστα συγγενής, ασέλγησε στην κόρη της. Η καταγγελία ξετύλιξε ένα κουβάρι παρενοχλήσεων του 17χρονου σήμερα ανήλικου εις βάρος ακόμα δύο ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, η μητέρα μιας 15χρονης κοπέλας, κατήγγειλε στις 21 Απριλίου 2023 πράξεις ασέλγειας εις βάρος της κόρης της τον Δεκέμβριο του 2022 μέσα στο ίδιο της το σπίτι, από τον ανήλικο εξάδελφό της.

Παράλληλα, η μητέρα ισχυρίστηκε ότι τον Νοέμβριο του 2022 πάλι μέσα στο σπίτι της 15χρονης, ο ανήλικος δράστης παρενόχλησε σεξουαλικά μια 17χρονη φίλη της, υπήκοο Αλβανίας, η οποία σήμερα έχει ενηλικιωθεί.

Οι δύο κοπέλες εξετάστηκαν παρουσία ψυχολόγου, έπειτα από παραγγελία, και επιβεβαίωσαν τις καταγγελθείσες, από τη μητέρα της 15χρονης, πράξεις.

Συγκεκριμένα, η 15χρονη ανέφερε ότι τον Δεκέμβριο του 2022 ευρισκόμενη στο σπίτι της με τον εξάδελφό της, εκείνος της πρότεινε να έρθουν σε σεξουαλική επαφή, της επέδειξε τα γεννητικά του όργανα και την άγγιξε πάνω αλλά και μέσα από τα ρούχα χωρίς τη συναίνεσή της, πράγμα το οποίο είπε στη μητέρα της τρεις ημέρες αργότερα.

54χρονος κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της συντρόφου του

Ένας άνδρας 54 ετών επέστρεψε στη φυλακή μετά την καταδίκη του σε 15ετή κάθειρξη διότι κακοποιούσε σεξουαλικά την ανήλικη κόρη της συντρόφου του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, για κατάχρηση ανηλίκου και παρουσίαση πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα, ενώ τον αθώωσε για τις πράξεις του βιασμού, για τυπικούς κι όχι ουσιαστικούς λόγους, και της ενδοοικογενειακής απειλής.

Ο 54χρονος έδειχνε βίντεο πορνογραφικού περιεχόμενου στην ανήλικη, ενώ την απειλούσε πως εάν αποκάλυπτε το παραμικρό θα χώριζε τη μητέρα της, η οποία πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Αξίζει να σημειωθεί πως κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη της συντρόφου του επί ενάμιση χρόνο.

Στην απολογία του, ο 54χρονος ομολόγησε ότι προέβη τέσσερις φορές στη σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης. "Στη φυλακή κατάλαβα πως έκανα κάτι κακό", ανέφερε, ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις του, ενώ αρνήθηκε τα περί απειλών ότι θα χώριζε την μητέρα της.

Η 15χρονη, σήμερα, παθούσα είχε καταγγείλει ότι ο κατηγορούμενος πατριός την προσέγγιζε, όταν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας κοιμούνταν και τη βίαζε. Εκμυστηρεύτηκε τελικά σε εκπαιδευτικούς της όσα βίωνε, οπότε απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., όπου εξετάστηκε παρουσία παιδοψυχολόγων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, The TOC

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"