ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τζένη Καρέζη: Ο λιτός γάμος και το αντισυμβατικό νυφικό της

Το υπέροχο μίνι και αντισυμβατικό νυφικό που επέλεξε για την ξεχωριστή ημέρα του γάμους της ανέτρεψε τα δεδομένα της εποχής.

Όλα ξεκίνησαν στα γυρίσματα της ταινίας "Κοντσέρτο για πολυβόλα" το 1966, όταν η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος ανέλαβαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Φίνος δεν ήθελε αρχικά τον Κώστα Καζάκο για τον ρόλο του λοχαγού, ωστόσο ο σκηνοθέτης Ντίνος Δημόπουλος επέμεινε και με ένα ιδιαίτερο τέχνασμα έπεισε ότι είναι ο πλέον κατάλληλος.

Έντυσε, λοιπόν, τον σπουδαίο ηθοποιό με την στολή ενός λοχογού και τον πήγε μπροστά στον Φίνο, ο οποίος μόλις τον είδε θαμπώθηκε τόσο λέγοντας επιτέλους το πολυπόθητο ναι. Όλα συνέβησαν για να βρεθεί αυτό το λαμπερό ζευγάρι μαζί, να ενώσουν τις ζωές τους και να ζήσουν ένα θυελλώδη έρωτα που σφράγισε την προσωπική και επαγγελματική τους πορεία.

"Είχαμε συναντηθεί αρκετές φορές σε δουλειές, αλλά πριν από εκείνο το γύρισμα ήταν σαν να μην είχαμε ειδωθεί ποτέ πιο πριν. Ήταν Δευτέρα θυμάμαι. Μου είχαν πει να πάω στα Ίσθμια για το γύρισμα. Έπαιζα στην ταινία έναν λοχαγό. Είχα βάλει, λοιπόν, τη στολή μου από το στούντιο του Φίνου και πήγα ντυμένος. Εκεί ήταν η Τζένη με τον σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο. Περιμέναμε να περάσει ένα πλοίο για να γυρίσουμε τη σκηνή. Καθίσαμε κάτω από μια ελιά και αρχίσαμε να παίζουμε τάβλι. Ήταν μανιακή ταβλαδόρισσα η Τζένη. Τελικά, ήταν μια παρτίδα τάβλι που κράτησε 26 χρόνια", θα δήλωνε αργότερα ο Κώστας Καζάκος για την αγαπημένη του, Τζένη Καρέζη.

Τζένη Καρέζη: Σπάνιο στιγμιότυπο από το γάμο της με τον Κώστα Καζάκ

Ήταν στις 5 Αυγούστου του 1968, όταν ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας σε μία απλή τελετή παρουσία λίγων συγγενών και φίλων. Η Τζένη Καρέζη φόρεσε ένα υπέροχο μίνι και αντισυμβατικό για την εποχή νυφικό, που άφηνε ακάλυπτα τα καλοσχηματισμένα πόδια της, ενώ ήταν κεντημένο με φλοράλ σχέδια. Στόλισε τα μελαχρινά μαλλιά της με λουλούδια και υπό την συνοδεία του θείου της, Αντώνη, περπάτησε προς το ιερό της εκκλησίας.

Η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος έμειναν μαζί για 26 ολόκληρα χρόνια, και απέκτησαν μαζί τον γιο τους Κωνσταντίνο. Η σχέση τους έμοιαζε με παραμύθι που δεν είχε δράκους ή δράματα. Έμειναν απόλυτα αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος της Τζένης Καρέζη το 1993.

"Όταν αρρώστησε η Τζένη και πέθανε, μου έλεγαν δεν λυπάσαι; Τι να λυπηθώ; Πέρασε μια ζωή, που μακάρι να τη ζούσαν όλες οι Ελληνίδες. Τιμήθηκε, αγαπήθηκε, πέρασε καλά και δοξάστηκε. Τι άλλο να κάνεις; Έκανε το παιδί κι είχε την οικογένειά της. Αυτό που προκαλεί λύπη ήταν ότι θα μπορούσε να έχει 10-15 χρόνια ακόμα, όπου ήταν στην ωριμότητά της να παίξει ρόλους", είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Κώστας Καζάκος.

H σπάνια φωτογραφία από τον γάμο τους δημοσιεύθηκε στο Elena’s Diary Blog με την παρακάτω λεζάντα:

Η Τζένη Καρέζη την ημέρα του γάμου της με τον Κώστα Καζάκο τον Αύγουστο του 1968, συνοδεύτηκε στην εκκλησία από τον αγαπημένο της θείο Αντώνη αδελφό της μητέρας της, καθώς η πρωταγωνίστρια είχε μια μάλλον κακή σχέση με τον πατέρα της. Ο Κώστας Καρπούζης δεν είδε ποτέ με καλό μάτι τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της κόρης του. Άνθρωπος παλαιάς εποχής, βαρύς, δεν είχε καλή σχέση ούτε με τη γυναίκα ούτε με το παιδί του. Στα εφηβικά χρόνια της ηθοποιού η ατμόσφαιρα στο σπίτι της οικογένειας, που είχε μετακομίσει τότε στο Χαλάνδρι, ήταν ασφυκτική. "Ήμουν μικρούλα τότε για να της πω: "Μάνα, μη με φορτώνεις έτσι. Δεν το θέλω αυτό το φορτίο. Φύγε. Έχεις τη δουλειά σου, έχεις τα νιάτα σου, έχεις την ομορφιά σου. Φύγε." έγραψε η Καρέζη στα "Τετράδια ζωής". "Σταμάτα να ζεις αυτή την απαίσια ζωή. Φύγε. Μη με αφήνεις να τα βλέπω όλα αυτά. Ό,τι κι αν συμβεί θα ‘ναι καλύτερο. Φύγε, μάνα. Μάνα μου”. Δεν έφυγε. Έμεινε. Έμεινα κι εγώ"."Ο χωρισμός κόρης-πατέρα, έγινε όταν η Τζένη ήταν στην πρώτη τάξη του Εθνικού." είχε διηγηθεί ο Κώστας Καζάκος. "Όταν το έμαθε της έδωσε ένα χαστούκι. Δεν δεχότανε αυτή τέτοια πράγματα. Επαναστάτησε. Του έπιασε το χέρι και του είπε: "Αυτό δεν θα ξαναγίνει”. Και πήρε την μητέρα της και έφυγαν από το σπίτι!".

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

05 Μαϊ 2024

Eurovision 2024: Η συνάντηση της Μαρίνας Σάττι με την Ελένη Φουρέιρα

Η Ελένη Φουρέιρα βρίσκεται στο Μάλμε για το act της στη Eurovision και συνάντησε την εκπρόσωπό μας στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Μαρίνα Σάττι.

05 Μαϊ 2024

60χρονη στέφθηκε Miss Buenos Aires και θα διαγωνιστεί για τον τίτλο Μις Υφήλιος

Μία 60χρονη δικηγόρος και δημοσιογράφος από την La Plata της Αργεντινής θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στον διαγωνισμό Miss Universe.

Περισσότερα από

News

05 Μαϊ 2024

Γράφεται ιστορία στο Euro 2024: Οι πρώτες φυλετικά ουδέτερες τουαλέτες είναι γεγονός

Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την UEFA προς τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως ουδέτερα.

05 Μαϊ 2024

11 ζευγάρια διδύμων θα αποφοιτήσουν φέτος από το Λύκειο στην Πενσυλβάνια

"Λέτε να έχει κάτι το νερό;" αστειεύτηκε ο διευθυντής του σχολείου για την ξεχωριστή αποφοίτηση.

05 Μαϊ 2024

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο η καλοκαιρινή φώτο της Κατερίνας Λέχου

Η Κατερίνα Λέχου, έκανε την καλοκαιρινή της εξόρμηση και μας το έδειξε με μια αποκαλυπτική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram.

05 Μαϊ 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Τι την συμβούλευσε η Γκρέις Κέλι όταν την είδε δακρυσμένη στην τουαλέτα

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν μόλις 19 ετών, όταν συνάντησε σε επίσημη εκδήλωση την Πριγκίπισσα του Μονακό. Η Γκρέις Κέλι της είπε τότε μια κουβέντα που σήμερα θα θεωρούσαμε προφητεία.

04 Μαϊ 2024

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την αξέχαστη ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

04 Μαϊ 2024

Επιτάφιος: Η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας σκύβει το κεφάλι

Η ξεχωριστή στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο παλικαριάς, λεβεντιάς και πειθαρχίας, θα σκύψει το κεφάλι