ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Black Mirror, 6η σεζόν: όταν η Σάλμα Χάγιεκ τρολάρει τον εαυτό της

"Σκεφτόμουν: μήπως μπω σε μπελάδες;" λέει η ηθοποιός που το τερμάτισε και θα πρέπει να της βγάλουμε το καπέλο για αυτό. Προσοχή: μίνι σπόιλερ.

Στις 15 Ιουνίου έκανε την πρεμιέρα του η έκτη σεζόν του Black Mirror, της τηλεοπτικής σειράς του Netflix που κάνει το αίμα μας παγάκια. Η σκοτεινή σειρά είναι γνωστό ότι παίζει στα δάχτυλα τη φόρμα του θρίλερ και συχνά χρησιμοποιεί σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να μας καθηλώσει. Μόνο που αυτά τα σενάρια δεν μοιάζουν πια και τόσο μακρινά και πατάνε πάνω σε φόβους που πυροδοτεί η σύγχρονη ζωή και η τεχνολογία.

Μόλις έφτασαν λοιπόν στους δέκτες μας τα νέα επεισόδια. Και ενώ απείχα από το σίριαλ (γιατί πραγματικά είχα αναστατωθεί με κάποια παλιότερ επεισόδια), τώρα μου κίνησε το ενδιαφέρον η συμμετοχή της Σάλμα Χάγιεκ στο επεισόδιο που φέρει τον τίτλο Joan is awful σε συνδυασμό βέβαια με την υπόθεση. Φανταστείτε λοιπόν το εξής: μετά από μια πολύ δύσκολη μέρα στη δουλειά και μετά από μερικά δελεαστικά μηνύματα στο κινητό σου, μετά την συνεδρία με την ψυχαναλύτρια όπου έχεις αποκαλύψει τα πάντα επιστρέφεις στο σπίτι. Δίπλα στον κάπως ανιαρό καλό σου που σου προσφέρει όμως ασφάλεια και αγάπη. Κάθονται στον καναπέ και λένε να βρουν κάτι νέο να δουν σε μια πλατφόρμα, το layout της οποίας μοιάζει βέβαια πολύ με το Netflix.

Kαι διαλέγουν ένα σίριαλ που λέγεται Joan is awful. Πρωταγωνιστεί η Σάλμα Χάγιεκ με μαλλιά που μοιάζουν πολύ με τα δικά σου. Και τι με αυτό; Πατάς play. Και τι βλέπεις; Καρέ - καρέ όλη την ημέρα σου με πάσα λεπτομέρεια. Με τη Σάλμα Χάγιεκ να υποδύεται εσένα...

Κι έτσι απλά όλη η ζωή σου, τα μυστικά και τα πάθη σου να βγαίνουν στη φόρα. Ο σύντροφός σου να βλέπει στην οθόνη την ανταλλαγή μηνυμάτων με τον πρώην, αλλά και όσα είπες στη συνεδρία. Γιατί; Γιατί όταν υπέγραψες για τη συνδρομή σου, ανάμεσα στα μικρά γράμματα η πλατφόρμα κέρδισε το δικαίωμα να εκθέτει τη ζωή σου, χωρίς βέβαια να το καταλάβεις, όπως συνήθως γίνεται με τα συμβόλαια π.χ της τηλεφωνίας, των εταιριών ηλεκτρισμού κόκ.

Πώς μπορεί να σταματήσει άραγε όλο αυτό; Η Joan, η πρωταγωνίστρια στην αληθινή ζωή θα σκαρφιστεί κάποιους ακραίους τρόπους, που θα πρέπει να ακολουθήσει και η Σάλμα Χάγιεκ τινάζοντας τη φήμη της στον αέρα. Από την πλευρά της είναι επίσης παγιδευμένη γιατί είχε υπογράψει με την πλατφόρμα ο αβατάρ της να υποδύεται ό,τι θέλει η πλατφόρμα. Παρεμπιπτόντως ο νέος κύκλος χαρακτηρίζεται από άπλετο μαύρο χιούμορ και βέβαια το ίδιο το Netflix τρολάρει τον εαυτό του και τις πολιτικές του νέου είδους τηλεόρασης.

"Όταν διάβασα το σενάριο και το όνομά μου δίπλα σοκαρίστηκα" είπε η Σάλμα Χάγιεκ για τον νέο της ρόλο, "όμως ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να αυτοσαρκαστώ".

"Μπορούσα λοιπόν να εξερευνήσω όλα τα κλισέ που πιστεύουν οι άνθρωποι για μένα και να αυτοσαρκαστώ", είπε η σταρ σε συνέντευξή της. "Είναι σαν να δημιούργησα ένα alter ego όπου θα μπορούσα να κάνω τα πιο αηδιαστικά, γκροτέσκα πράγματα που δεν θα έκανες ποτέ στην πραγματική ζωή... και να έχω την άδεια να το κάνω!"

"Υπάρχουν τόσες πολλές στιγμές που με συγκλόνισαν στο σενάριο. Υπάρχει σε κάποια φάση κάτι που έπρεπε να αποδεχτώ και με έκανε να αναρωτηθώ: "Θέλω πραγματικά να το κάνω αυτό;". Μήπως μπλέξω σε μπελάδες;" αναρωτήθηκε η σταρ που αποφάσισε όμως να προχωρήσει με το πρότζεκτ, γιατί την ιντριγκάρει το ίδιο το σίριαλ (που είναι ο ορισμός του weird), αλλά και η ευκαιρία να επανεφεύρει τον εαυτό της και να γελάσει με την ίδια της την εικόνα.

Η έκτη σεζόν συνεχίζει πολύ δυνατά (δεν την έχω τελειώσει ακόμα), άλλοτε μόνο με πολύ σασπένς και φόβο, άλλοτε με ωραίο, μαύρο, καυστικό χιούμορ.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.