ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Όλα όσα θέλει μια μητέρα να μάθει στο γιο της – αλλά μόνο ο μπαμπάς μπορεί

Ο Κωνσταντίνος Βενετάκος μας λέει το γιατί

Είσαι νέα μητέρα. Έχεις κάνει παιδιά τα τελευταία 4-5 χρόνια και συγκεκριμένα έναν γιο, τον λεβέντη σου. Τον "άντρα της ζωής σου” ή όπως το αποκαλείς. Δεν κρίνω.

Το γλυκό αυτό αγοράκι, λοιπόν, τελευταία σε έχει αναστατώσει. Έχει γίνει πια αντράκι. Το κουρεύεις, το περιποιείσαι, το ντύνεις με το στυλ που σ’αρέσει, το φιλάς, το αγκαλιάζεις, το ζουρμπουλουκολιαρίζεις, αλλά αυτό μεγαλώνοντας αρχίζει και "τσινάει". Δεν πολυθέλει αγκαλιές, φιλιά. Σου λέει κι ένα "ίου" μια μέρα και τελείωσες. Γιατί;

Γιατί η αντρική αγκαλιά, αυτή η ρημάδα, παρεξηγημένη, σφικτή αγκαλιά του πατέρα στον γιο δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα ζουρμπουλουκολιάρισμα.

Γιατί όταν ο γιος χαθεί στην αγκαλιά του πατέρα μετά το πρώτο του γκολ ή μετά το πάρτι, όπου το κοριτσάκι του Νηπιαγωγείου με τα γυαλιά έπαιξε περισσότερο με τον Μιχαλάκη, ξέρει ότι αυτό είναι το λιμάνι του. Νιώθει ασφάλεια και σιγουριά, την οποία τόσο χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τα βάσανα της ζωής, τα οποία συμπεριλαμβάνουν πράγματα που φαντάζεσαι, αλλά κι ίσως, δεν φαντάζεσαι, όπως μια ντροπιαστική ήττα στο Fifa18 απ’τον άσχετο κολλητό. Και αγαπημένη μας μανούλα, πίστεψέ μας, ακόμα και στα 45 μας, αυτές οι ήττες συνεχίζουν να είναι ντροπιαστικές. Γιατί έτσι είναι τα αγόρια και οι άντρες γενικότερα.

Και συνεχίζω. Μεγαλώνεις το αγόρι σου με το "σεις και το σας". Και καλά κάνεις. Το μαθαίνεις να είναι ευγενικός. Να λέει ευχαριστώ όταν του δίνουν το δώρο του και να λέει πάντα καλημέρα το πρωί στις δασκάλες του. Κι έρχεται εκείνο το Σαββατιάτικο πρωινό, (ακόμα το θυμάσαι) που είσαι στην κουζίνα και ακούς τον μικρό πρίγκηπά σου να ξεφωνίζει "όχι ρε μαλάκα" και να σκάει στα γέλια. Και ναι, σωστά το υπέθεσες. Αυτός (ο άντρας σου) φταίει. Άλλωστε τον ακούς, που έχει λυθεί και αυτός στα γέλια. Είναι δυνατόν; Ξεκινάς να πας στο σαλόνι όπου εξελίσσεται η αλητεία. Και βλέπεις δύο παιδιά, ένα "μεγάλο” και ένα μικρό να χασκογελάνε, ύποπτα, ένοχα. Ο ένας ξέρει σίγουρα ότι έχει κάνει λάθος. Ο άλλος, ο σύζυγος, προσπαθεί να δικαιολογηθεί. Το σχολείο μάλλον φταίει. Και κάνει παρατήρηση, αυστηρή, "δεν είναι σωστό", λέει με πειθώ.

Διαωάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.