ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ναυάγιο στην Πύλο: Η συγκινητική συνάντηση του 17χρονου Μοχάμεντ με τον αδερφό του Φάντι

Ο Φάντι ταξίδεψε αμέσως από την Ολλανδία αναζητώντας τον 18χρονο αδερφό του που επέβαινε στο πλοίο.

Ένας έφηβος από τη Συρία που επέζησε από το ναυάγιο του πλοίου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 78 άνθρωποι, επανενώθηκε με τον μεγαλύτερο αδελφό του την Παρασκευή, αλλά δεν υπήρχαν νέα για τους άλλους συγγενείς που συγκεντρώθηκαν στην Καλαμάτα αναζητώντας τους αγαπημένους τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες μαρτύρων, 400 έως 750 άνθρωποι είχαν κατακλύσει το αλιευτικό σκάφος μήκους 20 έως 30 μέτρων (65 έως 100 πόδια) που ανατράπηκε και βυθίστηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης περίπου 80 χιλιόμετρα από τη νότια παραθαλάσσια πόλη της Πύλου.

Αμέσως μετά την καταστροφή 104 επιζώντες και 78 άνθρωποι που πνίγηκαν μεταφέρθηκαν στην ακτή από τις ελληνικές αρχές, αλλά έκτοτε δεν έχει βρεθεί τίποτα.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο επιζών Μοχάμεντ, 18 ετών, από τη Συρία, ξέσπασε σε λυγμούς όταν εντόπισε τον μεγαλύτερο αδελφό του Φάντι, ο οποίος ταξίδεψε από την Ολλανδία και τον αναζητούσε.

Έκλαιγαν και αγκαλιάζονταν ανάμεσα από τα σύρματα που είχε στήσει η ελληνική αστυνομία γύρω από μια αποθήκη στην Καλαμάτα, όπου κοιμούνται οι επιζώντες τις τελευταίες δύο ημέρες.

"Δόξα τω Θεώ για την ασφάλειά σου", είπε ο Φάντι, φιλώντας επανειλημμένα το μικρότερο αδελφό του στο κεφάλι.

Περίπου 25 άλλοι συγγενείς συγκεντρώθηκαν έξω ελπίζοντας να ακούσουν κάποιο νέο, κρατώντας τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων στα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι μετανάστες είχαν πληρώσει 4.500 δολάρια

Το αλιευτικό σκάφος πιστεύεται ότι είχε αναχωρήσει από την Αίγυπτο και στη συνέχεια παρέλαβε επιβάτες στην παράκτια πόλη Τομπρούκ της Λιβύης στις 10 Ιουνίου. Οι επιζώντες που μίλησαν στις ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι πλήρωσαν 4.500 δολάρια ο καθένας για να πάνε στην Ιταλία.

Οι ακριβείς συνθήκες της βύθισης του σκάφους, ενώ αυτό βρισκόταν υπό την παρακολούθηση του ελληνικού λιμενικού, παραμένουν ακόμη ασαφείς.

Οι αρχές, οι οποίες ειδοποιήθηκαν από την Ιταλία την Τρίτη και στη συνέχεια παρακολούθησαν το σκάφος επί 15 ώρες πριν βυθιστεί, λένε ότι οι επιβαίνοντες στο σκάφος αρνήθηκαν επανειλημμένα την ελληνική βοήθεια, λέγοντας ότι ήθελαν να πάνε στην Ιταλία.

Μια ομάδα που βρισκόταν σε επικοινωνία με το σκάφος δήλωσε ότι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ότι άτομα που επέβαιναν στο σκάφος παρακάλεσαν για βοήθεια. Η ομάδα, Alarm Phone, δήλωσε ότι είχε ειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές και τις υπηρεσίες βοήθειας ώρες πριν εκτυλιχθεί η καταστροφή.

Οι ελληνικές αρχές διέψευσαν τους ισχυρισμούς που εμφανίστηκαν αργά την Πέμπτη ότι το σκάφος αναποδογύρισε μετά την προσπάθεια της ακτοφυλακής να το ρυμουλκήσει.

"Δεν έγινε καμία προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος Νίκος Αλεξίου στην κρατική ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ.

Εννέα άτομα, τα περισσότερα από αυτά από την Αίγυπτο, συνελήφθησαν για το ναυάγιο το βράδυ της Πέμπτης. Οι αρχές δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, έκθεση ζωής σε κίνδυνο, πρόκληση ναυαγίου και εμπορία ανθρώπων.

Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο σε καταυλισμό μεταναστών στη Μαλακάσα, κοντά στην Αθήνα, την Παρασκευή.

Υπό τη συντηρητική κυβέρνηση που βρισκόταν στην εξουσία μέχρι τον περασμένο μήνα, η Ελλάδα τήρησε σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση, κατασκευάζοντας τείχη και ενισχύοντας τους συνοριακούς ελέγχους.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

02 Μαϊ 2024

Οι άγνωστες σπουδές της Ελένης Μενεγάκη πριν γίνει παρουσιάστρια

Ελάχιστοι είναι αυτοί που γνωρίζουν το επάγγελμα της Ελένης Μενεγάκη, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τα φώτα της δημοσιότητας.

02 Μαϊ 2024

Η ασύλληπτη γκάφα της Μπάρμπρα Στρέιζαντ προς την Μελίσσα ΜακΚάρθι: "Πήρες Ozempic";

Η τραγουδίστρια έσβησε αμέσως μετά το σχόλιο που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Περισσότερα από

News

02 Μαϊ 2024

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου φόρεσε το τζιν παντελόνι που κάνει τη σιλουέτα να δείχνει ψιλόλιγνη

Η Νάνσυ Ζαμπέτογλου αγαπά τη μόδα και αυτό φαίνεται από τις στυλιστικές της επιλογές.

02 Μαϊ 2024

Αν βρεθείς στο Λονδίνο μην χάσεις την μαγική έκθεση του Marc Quinn στο Kew Gardens

Μια έκθεση εντυπωσιακών γλυπτών που συνομιλούν με τον φυτικό κόσμο περιμένουν τους επισκέπτες του Kew Gardens, ενός από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της μητρόπολης.

02 Μαϊ 2024

Τάιρα Μπανκς - Χάιντι Κλουμ: Η ζωή αρχίζει στα 50

Μια εμφάνιση- έκπληξη στην συναυλία της Μαράια Κάρεϊ στο Λας Βέγκας, έκαναν τα δυο τοπ μόντελς και το γλέντησαν πραγματικά.

02 Μαϊ 2024

Δημήτρης Παπανικολάου: "Δεν μπορώ να είμαι περήφανος, επειδή γεννήθηκα 2 μέτρα και καρφώνω καλύτερα, Στόχος μου είναι να εμπνέω τους ανθρώπους"

Για αυτό και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του: σημασία δεν έχουν μόνο τα δώρα που μας χάρισε απλώς η Φύση, αλλά ό,τι κατακτούμε με το πνεύμα και την ψυχή μας.

02 Μαϊ 2024

Γιατί η Τζένιφερ Άνιστον αναστάτωσε το διαδίκτυο με τη νέα ανάρτησή της στο Instagram;

Παρότι ήταν μια ανάρτηση για προϊόν η Τζένιφερ Άνιστον έβαλε φωτιές.

02 Μαϊ 2024

Όταν η Ρούνεϊ Μάρα υποδύθηκε τη Μαρία Μαδγαληνή δίπλα στον Χοακίν Φίνιξ

Τότε η ηθοποιός είχε δηλώσει πως η Μαρία Μαγδαληνή υπήρξε "ριζοσπαστική" γυναίκα.

02 Μαϊ 2024

Τομ Χανκς- Ρίτα Γουίλσον: "Ακόμα δεν πιστεύω πως η γυναίκα μου βγαίνει μαζί μου"

Οι δύο καλλιτέχνες μετρούν 36 χρόνια γάμου και έχουν πολλά να πουν για τις σχέσεις.

02 Μαϊ 2024

Ο πρίγκιπας William μιλά για πρώτη φορά για την υγεία της Kate

Τη δική της μάχη με τον καρκίνο δίνει η πριγκίπισσα Kate Middleton, και ο πρίγκιπας William θέλησε να ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη της υγείας της.

01 Μαϊ 2024

Πολ Όστερ:Το συγκλονιστικό βιβλίο του για την οπλοκατοχή και το οικογενειακό δράμα που κρύβεται από πίσω

Ο σπουδαίος συγγραφέας Πολ Όστερ προσπαθεί να εξηγήσει ένα αμιγώς αμερικανικό φαινόμενο, που κρύβει και ένα οικογενειακό δράμα.

01 Μαϊ 2024

O Κιάνου Ριβς φιλά (ξανά) την σύντροφό του με ανοιχτά μάτια - Μήπως είναι το νέο dating trend;

Για ακόμα μια φορά ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε το φιλί του ηθοποιού Keanu Reeves στη σύντροφό του Alexandra Grand.