ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αντζελίνα Τζολί- Μπραντ Πιτ: Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μπραντ επιχείρησε να "πνίξει" ένα από τα παιδιά τους

Νέες αποκαλύψεις για τη διαμάχη του άλλοτε τέλειου ζευγαριού του Χόλιγουντ, Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί, φέρνει στο φως το Vanity Fair.

Ήταν άνοιξη του 2007 όταν ο υπεύθυνος του θρυλικού Hôtel du Cap-Eden-Roc στη Γαλλική Ριβιέρα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα. Ήταν ο βοηθός της Αντζελίνα Τζολί και του είπε ότι εκείνη και ο αρραβωνιαστικός της, Μπραντ Πιτt αναζητούσαν ένα μεγάλο ακίνητο στη Νότια Γαλλία για να νοικιάσουν.

Έτσι άρχισαν οι ένδοξες διακοπές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, για την Τζολί, τον Πιτ και τα τέσσερα παιδιά τους σε ένα αχανές κάστρο με 12 άτομα προσωπικό σε έναν καταπράσινο κρυφό παράδεισο της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Το τοποίο ήταν τόσο ειδυλλιακό που το ζευγάρι αποφάσισε να βρει ένα ακόμα μεγαλύτερο και πιο απομονωμένο ακίνητο, όχι για να το νοικιάσει αλλά για να το αγοράσει.

Τον Ιούνιο του 2007 οι Μπραντ και Αντζελίνα πέταξαν με ένα ελικόπτερο και παρέα με τον μεσίτη ακινήτων Τζόναθαν Γκρέι άρχισαν να οργώνουν τοον ουρανό πάνω από την Προβηγκία.

"Ήμασταν έξι: δύο πιλότοι, ο Μπραντ και η Αντζελίνα, η τότε μοναχοκόρή τους Σίλο και εγώ", λέει ο Γκρέι, ο οποίος είχε κανονίσει μια μυστική τριήμερη περιοδεία στην περιοχή. Πέρασαν τις μέρες τους πετώντας από τη μια διεύθυνση στην άλλη, αναζητώντας αυτό που ο Πιτ αργότερα θα περιέγραφε ως "μια ευρωπαϊκή βάση για την οικογένειά μας… όπου τα παιδιά μας θα μπορούσαν να τρέχουν ελεύθερα και να μην υποβάλλονται στη διασημότητα του Χόλιγουντ".

Είδαν περισσότερες από δώδεκα ιδιοκτησίες, από φιλόξενα κάστρα μέχρι τεράστια κτήματα, από τη Ριβιέρα μέχρι την Προβηγκία. Τελικά, το πρωί της τρίτης ημέρας, πέταξαν πάνω από ένα υπέροχο κάστρο 1.000 στρεμμάτων και έναν αμπελώνα φωλιασμένο στη δική του κοιλάδα.

Το όνομά του αντανακλούσε το μεγαλείο του: Chateau Miraval.

Στο Miraval παρασκευάζεται κρασί εδώ και αιώνες. Το προνομιακό κτήμα μιας ιταλικής οικογένειας ευγενών για πέντε γενιές, πουλήθηκε το 1972 στον Γάλλο μουσικό της τζαζ Jacques Loussier. Ο μουσικός παρήγαγε κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί στο κτήμα και μετέτρεψε έναν αρχαίο υδάτινο πύργο σε στούντιο ηχογράφησης. Σε αυτό το στούντιο ηχογράφησαν σπουδαίοι καλλιτέχνες όπως οι Sting και Sade. Εκεί μάλιστα οι Pink Floyd, ηχογράφησαν το άλμπουμ τους το 1979 The Wall .


Το 1992, το Miraval αγοράστηκε από έναν απόφοιτο μηχανικού της Ναυτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, ονόματι Tom Bove και την οικογένειά του για περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια. Ο Bove ενίσχυσε την οινοποιητική λειτουργία του κτήματος, φτιάχνοντας μια μικρή ποικιλία από σοδειές, συμπεριλαμβανομένου του ροζέ Pink Floyd, το οποίο κυκλοφόρησε το 2006.

Ο Bove, του οποίου η γυναίκα είχε πεθάνει, ήταν έτοιμος να προχωρήσει στην πώληση του κτήματος.

Κάποια μέρα ο Bove είδε ένα ελικόπτερο να προγειώνεται στο κτήμα του και να βγαίνουν οι δύο από τους μεγαλύτερους σούπερ σταρ του πλανήτη.

Ο Πιτ άπλωσε το χέρι του και χαιρέτησε. Η Αντζελίνα κρατούσε την Σιλό αγκαλιά και "ζήτησε ένα μέρος για να αλλάξει το μωρό", λέει ο Bove. Στη συνέχεια το ζευγάρι και οι μεσίτες τους άρχισαν την ανίχνευση στο τεράστιο κτήμα. Ηταν κυριολεκτικά μια χώρα των θαυμάτων με ελιές και βελανιδιές, λιβάδια με λεβάντες, λίμνη, αμπελώνες σε πέτρινες πεζούλες και αρχαία πέτρινα κτίρια, συμπεριλαμβανομένου ενός αρχοντικού 35 δωματίων.

Η Μποβ είπε ότι η Τζολί άφησε τον Μπραντ να πάρει τον λόγο. "Τον άφησε να μιλήσει", λέει ο Bove. "Ηταν πολύ ευγενική. Πέρα από το τι συνέβη, ήταν ένα πολύ ωραίο ζευγάρι, πολύ γλυκό και προφανώς ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον".

Και προφανώς ερωτευμένοι με το chateau Miraval. Τόσο πολύ που, καθώς το πρωί έφτασε στο απόγευμα, ο Bove κάλεσε όλους να μείνουν για ένα γεύμα. "Ο Μπραντ κι εγώ μετακινήσαμε τα τραπέζια στον κήπο και φάγαμε μεσημεριανό", λέει ο Μποβ. "Ήπιε τα κρασιά του Miraval, τα οποία ήταν πολύ καλά. Και μετά περιηγηθήκαμε στην υπόλοιπη ιδιοκτησία.”

Πριν το πάρτι ανέβει στο ελικόπτερο, ο Πιτ είπε στον Μπόουβ: "Θα επιστρέψουμε". Ο Bove δεν το αμφισβήτησε. "Φαινόταν ότι ήθελαν να το αγοράσουν αμέσως". Και αυτό συνέβη.

Σχεδιασμένο ως οικογενειακό καταφύγιο, έγινε μια εμπορική επιχείρηση υψηλού επιπέδου, που παρήγαγε μέλι, ελαιόλαδο, μια σειρά περιποίησης δέρματος και μουσική από τα Miraval Studios. Όλα ξεκίνησαν με ένα επώνυμο κρασί, το ροζέ Miraval Côtes de Provence, του οποίου τα έσοδα έφτασαν τα 50 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Οι αναμνήσεις...

"Ακόμη και τώρα είναι αδύνατο να γράψω γιγι' αυτό χωρίς να κλάψω", έλεγε η Τζολί αναφερόμενη στο Miraval σε ένα email που έστειλε στον Pitt το 2021, τέσσερα χρόνια μετά την υποβολή αίτησης διαζυγίου. "Πάνω απ' όλα, είναι το μέρος όπου φέραμε τα δίδυμα σπίτι και όπου παντρευτήκαμε πάνω από μια πλακέτα στη μνήμη της μητέρας μου. Ένα μέρος…που νόμιζα ότι θα γεράσω…. Αλλά είναι επίσης το μέρος που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της οικογένειάς μας".

Η ιστορία του Miraval πμοιαζει πολύ με την ιστορία του διάσημου ζευγαριού. Σύμφωνα με την Τζολί, είναι μια ιστορία κατάχρησης αλκοόλ και οικονομικού ελέγχου. Για τον Πιτ, είναι μια ιστορία εκδίκησης.

Λίγο μετά την επίσκεψη του Πιτ και της Τζολί στο Miraval, ο Bove ενημερώθηκε από τους δικηγόρους τους ότι βιάζονταν πολύ να το αγοράσουν. "Ήθελαν η αγορά να γίνει πριν Αντζελίνα γεννήσει τα δίδυμα", λέει ο Bove. Μέσω των αντίστοιχων εταιρειών χαρτοφυλακίου τους, το ζευγάρι αγόρασε το ακίνητο στις 8 Μαΐου 2008, έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί αγόρασαν το ακίνητο τον Μάιο του 2008, λίγο πριν τη γέννηση των διδύμων τους, Knox και Vivienne. Εκεί το ζευγάρι, σε μία αναπάντεχη απόφασή τους, παντρεύτηκαν το 2014, με την Αντζελίνα Τζολί να φορά το εμβληματικό νυφικό της με ζωγραφιές των παιδιών τους αποτυπωμένες πάνω του.

Μετά τον γάμο τους, ο Μπράντ Πιτ χαρίζει στην Ατζελίνα Τζολί το 10% του μεριδίου του στην ιδιοκτησία και τις οινοποιητικές επιχειρήσεις στην Γαλλία και έτσι γίνονται ισάξιοι, με 50-50 κατοχή για τον καθένα.

"Το Μiraval, όπως ονομάζεται το ακίνητο, ήταν μία ερωτική επιστολή προς τη γυναίκα του και τα παιδιά του, για να παράσχει μια όμορφη ζωή στην Αντζελίνα Τζολί και τα παιδιά και να τους προστατεύσει από τις έντονες πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι celebrities", είπε ο Frank Pollaro, σχεδιαστής επίπλων και σύμβουλος του Μπραντ Πιτ για την οινοποιία.

Ωστόσο, ενώ η σχέση του Μπρντ Πιτ με την Αντζελίνα Τζολί επιδεινώθηκε ανεπανόρθωτα τα τελευταία χρόνια, η μάχη για το Miraval έχει γίνει προσωπική και πολύ έντονη. Το Vanity Fair σημειώνει ότι, πριν από την αγορά του ακινήτου, ο αρμόδιος για την διαχείριση της περιουσίας της Ατζελίνα Τζολί είχε προτείνει μια ρήτρα που όριζε ότι, σε περίπτωση που το ζευγάρι χωρίσει, ο καθένας θα είχε το δικαίωμα να αγοράσει το μερίδιο του άλλου στο Miraval.

Ερωτευμένοι όπως ήταν εκείνη την εποχή, όμως Μπραντ Πιτ και Αντζελίνα Τζολί απορρίπτουν την πρόταση. Σύμφωνα με μια καταγγελία της Αντζελίνα Τζολί κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης τους, ο Μπράντ Πιτ είπε ότι "δεν ήταν απαραίτητο για δύο λογικούς ανθρώπους".

Αργότερα θα δηλώσει ότι αυτός και η Αντζελίνα Τζολί υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλον να μην πουλήσουν ποτέ τα αντίστοιχα μερίδιά τους στο Miraval χωρίς τη συγκατάθεση του άλλου. Όμως τώρα η Αντζελίνα Τζολί αρνείται τον ισχυρισμό αυτόν.

Τα προσωπικά email μεταξύ Τζολί και Πιτ

Όπως αποκαλύπτει το Vanity Fair, η Τζολί έστειλε ένα φορτισμένο συγκινησιακά email στον Μπαντ Πιτ στις 21 Ιανουαρίου 2021, για να του γνωστοποιήσει την απόφασή της να πουλήσει το μερίδιό της στη Miraval. Ο λόγος σύμφωνα με την ίδια ήταν εν μέρει ότι το ακίνητο ήταν "μια επιχείρηση που επικεντρώνεται στο αλκοόλ", κάτι που θεωρείται ότι ήταν μία αναφορά στο διαβόητο περιστατικό που φέρεται να συνέβη στο αεροπλάνο το 2016.

Για το περιστατικό αυτό η Αντζελίνα Τζολί ισχυρίζεται ότι ο Μπραντ Πτι ήταν μεθυσμένος και επιτέθηκε σε δύο από τα παιδιά τους. Ενώ όλη η οικογένεια βρισκόταν σε ένα ιδιωτικό τζετ, εκείνος φέρεται, σύμφωνα με την Τζολί, να επιχείρησε να "πνίξει" ένα από τα παιδιά τους ενώ στην συνέχεια φέρεται να "χτύπησε ένα άλλο στο πρόσωπο" πριν χύσει πάνω της και στα υπόλοιπα παιδιά, ακόμα περισσότερο αλκοόλ. Η Αντζελίνα Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου λίγες μέρες αργότερα.

"Ακόμη και τώρα είναι αδύνατο να το γράψω αυτό χωρίς να κλάψω", έγραψε η Αντζελίαν Τζολί στο email. "Πάνω απ' όλα, είναι το μέρος όπου φέραμε τα δίδυμα στο σπίτι (μετά τη γέννησή τους) και εκεί όπου παντρευτήκαμε. Ένα μέρος όπου νόμιζα ότι θα γεράσω. Αλλά είναι επίσης το μέρος που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της οικογένειάς μας", αναφέρει το email που έστειλε η Αντζελίνα Τζολί στον Μπραντ Πιτ.

Read Next

16 Μαϊ 2024

Η κίνηση του William για να μη διαταραχτεί η ιδιωτικότητα της Kate που συνεχίζει τις θεραπείες της

H απόφαση του διαδόχου του θρόνου με σκοπό να προστατεύσει τη σύζυγό του

16 Μαϊ 2024

"Ο Διάβολος φοράει Prada": 10 πράγματα που δεν ήξερες για την κωμωδία

Η αμοιβή της Στριπ, σε ποιον βάσισε την ερμηνεία της, οι σχεδιαστές που δεν έδιναν από φόβο ρούχα τους και πολλά, πολλά ακόμη!

Περισσότερα από

News

16 Μαϊ 2024

Διαζύγιο για την Τζένιφερ Λόπεζ και τον Μπεν Άφλεκ; "Απλά δεν μπορούν να το κάνουν να δουλέψει"

Πηγή κοντά στο ζευγάρι αποκάλυψε ότι πρακτικά έχουν ήδη χωρίσει.

16 Μαϊ 2024

Piano City Athens: Το πρώτο φεστιβάλ ¨δρόμου" που συμβαίνει κυριολεκτικά σε όλη την πόλη.

Mετά το πρώτο φεστιβάλ τον Μάιο 2023, το αγαπημένο φεστιβάλ δρόμου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά!16, 17, 18, 19 ΚΑΙ 20 Μαΐου όλη η Αθήνα θα γεμίσει μουσική.

16 Μαϊ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι drag queen που θα κρατήσουν την Ολυμπιακή Φλόγα

"Είναι σημαντικό για όλο τον κόσμο να δει ότι στη Γαλλία μπορείς να είσαι drag queen και να μεταφέρεις την Ολυμπιακή Φλόγα" δήλωσε η drag queen, Miss Martini.

16 Μαϊ 2024

Λένα Μαντά: "Ο πατέρας μου πέθανε με άνοια. Καθόλου δεν με ένοιαξε"

Η Λένα Μαντά μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο σύζυγός της αλλά και τη δύσκολη σχέση με τους γονείς της.

16 Μαϊ 2024

Το καλοκαίρι της Ελένης Μενεγάκη | Τα ωραιότερα beach looks της

Η παρουσιάστρια απολαμβάνει το καλοκαίρι της, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, ιδιωτικά μαζί με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

16 Μαϊ 2024

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μεταφέρει στο Μπρόντγουεϊ την επιτυχία του "Good Night, and Good Luck"

"Είναι τιμή μου, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, να επιστρέφω στη σκηνή, και ειδικά στο Μπρόντγουεϊ", ανέφερε ο Κλούνεϊ σε δήλωσή του.

16 Μαϊ 2024

Μελέτης Ηλίας: Σίγουρα δεν θυμάσαι ότι είχε παίξει σε αυτήν τη διαφήμιση

Ο αγαπημένος ηθοποιός, Μελέτης Ηλίας, μιλά για τις πτυχές της ζωής του και μας θυμίζει τη διαφήμιση που είχε παίξει στο παρελθόν.

16 Μαϊ 2024

Μαριτίνα Ντενίση:"Σε αγαπάω περισσότερο από τον καθένα"

H Μαριτίνα Ντενίση ευχήθηκε στη μητέρα της με μια τρυφερή φωτογραφία τους

16 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Η μεγάλη επιστροφή του Mad Max

Ο σχεδόν 80χρονος Τζορτζ Μίλερ επέστρεψε με ένα ακόμη έπος του "Mad Max", το "Furiosa" με πρωταγωνιστές την Άνια Τέιλορ-Τζόνσον και τον Κρις Χέμσγουορθ.

16 Μαϊ 2024

Χιου Γκραντ: "Το Χόλιγουντ με εγκατέλειψε αλλά είχα την ευκαιρία να κάνω άλλα πράγματα"

Ο ηθοποιός Χιου Γκραντ δεν είναι πλέον "ο αγαπημένος" του Χόλιγουντ.