ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λίμνη Καστοριάς: Ο νέος top τουριστικός προορισμός

Χαλάρωση στην Πλάζ και βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της λίμνης.

Κανείς δε θα το πίστευε, πως η λίμνη Ορεστιάδας, γνωστή σε όλους ως λίμνη Καστοριάς, θα ήταν top τουριστικός προορισμός, εν μέσω των θερινών μηνών, που πέρα από την κωπηλασία, το σκι και την ιστιοπλοΐα, θα ενδεικνύονταν και για ηλιοθεραπεία και μακροβούτια. "Το συνηθίζαμε κυρίως όταν ήμασταν παιδιά, αλλά τα τελευταία χρόνια γίνεται σε κάποια σημεία της λίμνης οργανωμένα", θα πει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος τουρισμού Καστοριάς, Αθανάσιος Ρήμος.

"Η λίμνη είναι σε άριστη κατάσταση, ενώ η Πλάζ", συγκεκριμένη περιοχή της λίμνης που ενδείκνυται για μπάνιο, όπως λέει ο κ. Ρήμος "είναι στρωμένη και με μικρά χαλίκια". Το βάθος της λίμνης κυμαίνεται από 1,5 μέχρι και 12 μέτρα, με τη μέση θερμοκρασία της, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, να θεωρείται καλή για κολύμπι.

Γνωστός προορισμός αναζωογονητικής απόδρασης, η λίμνη Καστοριάς έχει διεθνή φήμη από τους αγώνες αθλητικής κωπηλασίας που διεξάγονται σε αυτή, ενώ οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν τα ήρεμα νερά της με θαλάσσιο ποδήλατο, κανό καγιάκ, αλλά και να περιηγηθούν στη μεγάλη της έκταση και τα ειδυλλιακά της τοπία, με το καραβάκι "ΟΛΥΜΠΙΑ". Η λίμνη Καστοριάς, που είναι η 11η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας, είναι ένας πλούσιος υδροβιότοπος, ενώ την ευθύνη της περιβαλλοντικής προστασίας και διαχείρισης της, την έχει η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

"Στη λίμνη Καστοριάς πραγματοποιούνται επίσης εκδρομές, μικρές κρουαζιέρες και άλλες περιπατητικές και φυσιολατρικές δραστηριότητες για να ανακαλύψει κανείς τη φυσική κληρονομιά των υδάτινων συστημάτων.

Κωπηλασία, πικνίκ σε βάρκες, εξερευνήσεις και παρατήρηση πουλιών είναι μόνο κάποιες από τις συναφείς και συγκριτικές δραστηριότητες που μπορούν να προκύψουν. Κανό, θαλάσσιο ποδήλατο, ψάρεμα, καθώς και πεζοπορία, ορειβασία, ποδήλατο βουνού, αποτελούν δημοφιλείς επιλογές παραλίμνιων και ορεινών δραστηριοτήτων που μπορούν να προσδώσουν ταυτόχρονα μια δυναμική αίσθηση wellness, αλλά και βιωματικής περιπέτειας.

Επιπλέον η πόλη της Καστοριάς έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα να βρίσκεται στο μέσον της λεκάνης των λιμνών. Οι Πρέσπες, η λίμνη της Οχρίδας και των Ιωαννίνων, η Βεγορίτιδα, η Χειμαδίτιδα και η τεχνητή λίμνη του Πολυφύτου, όλες βρίσκονται σε απόσταση περίπου μίας ώρας και προσφέρουν ένα μοναδικό πλούτο ορνιθοπανίδας, ενώ αποτελούν σημαντικούς προορισμούς bird watching και παρέχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης άλλων λιμναίων δραστηριοτήτων. Έγκειται η δημιουργία διεθνώς αναγνωρισμένου κοινού λιμναίου brand με δραστηριότητες σε διαφορετικές λίμνες και δημιουργία κοινών πακέτων αποδράσεων", επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστορίας.

Πέραν όλων αυτών των δραστηριοτήτων τα τελευταία καλοκαίρια, το μπάνιο στη λίμνη Καστοριάς, θεωρείται κορωνίδα των προτιμήσεων των ντόπιων, αλλά και των τουριστών που "βουτάνε" με κάθε ευκαιρία.

"Πρόκειται για μία ξεχωριστή εμπειρία, που δεν ελλοχεύει κανέναν κίνδυνο, αρκεί να ξέρεις να κολυμπάς", καταλήγει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Καστοριάς, Αθανάσιος Ρήμος.

Γεγονός πάντως είναι πως πέρα από τις δροσιστικές βουτιές, ακόμη και δίπλα στους λευκούς κύκνους που κολυμπούν αμέριμνοι, παράκτια της λίμνης στήνονται και υπαίθρια "τσιμπούσια", ενώ την τιμητική τους έχουν τα παραλίμνια ταβερνάκια που προφέρουν χίλιες δυο τοπικές λιχουδιές με φρέσκα ψαράκια, κάνοντας την εμπειρία των επισκεπτών αξέχαστη και διεκδικώντας έτσι, επάξια, μία υψηλή θέση προτιμήσεως τουριστικού προορισμού, που ανταγωνίζεται ακόμη και πολλές από τις ειδυλλιακές ακτές της χώρας.

Πηγή- Εικόνες: ΑΠΕ

Read Next

21 Μαϊ 2024

Έλενα Μαυρίδου: "Η συνεργασία μου με τον Δημήτρη Λάλο ήταν ένα μοίρασμα"

Η ηθοποιός έκανε αίσθηση με τον πρωταγωνιστικό ρόλο της στο "Σώσε με",το αστυνομικό θρίλερ που προβάλλεται μέσα από το συνδρομητικό κανάλι του ΑΝΤ1. Το Woman Toc συνομιλεί μαζί της.

21 Μαϊ 2024

Μαρί Σαντάλ - Παύλος: Στο εσωτερικό του σπιτιού τους - Τα πορτραίτα του Παύλου και της Φρειδερίκης

Με μία τρυφερή ανάρτηση ευχήθηκε η Μαρί Σαντάλ για τα γενέθλια του συζύγου της Παύλου.

Περισσότερα από

News

21 Μαϊ 2024

Βάνα Μπάρμπα: "Όταν πήγα στα Όσκαρ έβαλα κραγιόν για πρώτη φορά στη ζωή μου"

Άκρως αποκαλυπτική για διάφορες πτυχές της ζωής της ήταν η Βάνα Μπάρμπα.

21 Μαϊ 2024
21 Μαϊ 2024

Εφιάλτης για 27χρονη στον Ασπρόπυργο: 46χρονος τη βίασε μέσα στο λεωφορείο που τη μετέφερε στη δουλειά της

Ο 46χρονος δράστης οδήγησε το θύμα με το λεωφορείο της εταιρείας σε ερημική περιοχή του Ασπροπύργου και την κακοποίησε σεξουαλικά - 'Ηταν η πρώτη της μέρα στη δουλειά - Συνελήφθη ο οδηγός αλλά δεν είναι στη λίστα της εταιρείας.

21 Μαϊ 2024

Φεστιβάλ Καννών 2024: Έκανε η Κέιτ Μπλάνσετ δήλωση υπέρ της Παλαιστίνης με το φόρεμά της;

Στα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης ήταν το φόρεμα που επέλεξε χτες η Κέιτ Μπλάνσετ στο κόκκινο χαλί, στο Φεστιβάλ των Καννών.

21 Μαϊ 2024

Τζέσικα Μπίελ: Πώς μίλησε στον 9χρονο γιο της για την περίοδο

"Οι γυναίκες κουβαλάμε ακόμα μια ντροπή για την περίοδό μας". Η Τζέσικα Μπίελ απενοχοποιεί την περίοδο μέσα από το νέο της βιβλίο.

21 Μαϊ 2024

Νίκος Δένδιας: Η σπάνια δημόσια εμφάνιση του υπουργού με την γυναίκα του

Σε νέα δημόσια εμφάνιση απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός τον Νίκο Δένδια με τη σύζυγό του, Δάφνη Λάλα.

21 Μαϊ 2024

"Κι αν ξαναέδινα τώρα Πανελλήνιες; 10 πράγματα που μπορώ να... φωνάξω με σιγουριά 20+ χρόνια μετά τις δικές μου Πανελλαδικές"

Όλα όσα έμαθα από τη δική μου... κακή εμπειρία και θα ήθελα να πω σε κάθε παιδί πριν πάει να δώσει εξετάσεις.

21 Μαϊ 2024

Τα ηλεκτρονικά τοπία του Κ. Βήτα θα πρωταγωνιστήσουν στον Κήπο του Μεγάρου για μια μόνο μαγική βραδιά

Είστε έτοιμοι να ακούσετε τη νέα μουσική του αφήγηση για την αγάπη, την ελευθερία και τη σύγχρονη ζωή;

21 Μαϊ 2024

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ: "Σιχαίνομαι το γεγονός ότι είμαι αδύνατη"

"Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να πάρω βάρος"