ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αιμιλία Υψηλάντη: "Οι ήρωες δεν γεννιούνται, δημιουργούνται από τις περιστάσεις"

Η κυρία του θεάτρου μιλά στο "α" με αφορμή την "Σκιά του Μαρτ" του Στιγκ Ντάγκερμαν όπου πρωταγωνιστεί στη Μικρή Σκηνή του θεάτρου "Αργώ", σε σκηνοθεσία της Χρύσας Καψούλη.

Τι σας γοήτευσε στη "Σκιά του Μαρτ" του Στιγκ Ντάγκερμαν;

Με γοήτευσε το θέμα του έργου, το οποίο παρόλο που αφηγείται μια ιστορία η οποία εκτυλίσσεται στη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δεν είναι απλώς σύγχρονο αλλά θέτει πολύ σοβαρούς προβληματισμούς για το πως πρέπει να δούμε μια μελλοντική κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα, θέτει ερωτήματα όσον αφορά τα πρότυπα που θέτει μια οικογένεια για τα παιδιά της, αλλά και μια κοινωνία για τις νεότερες γενιές, τα οποία όσο χρήσιμα και να είναι μπορεί να έχουν πολύ δυσμενείς συνέπειες γι’ αυτούς που δεν μπορούν, λόγω διάφορων αδυναμιών, να τα ακολουθήσουν. Ο πρωταγωνιστής του έργου το λέει ξεκάθαρα: "Πρέπει λοιπόν να μιλάμε πάντα για δύναμη και ομορφιά;".

Ήταν δική σας η επιλογή του έργου;

Ναι η επιλογή του έργου ήταν δική μου. Προσπαθώ να έχω ένα ρεπερτόριο από καλά θεατρικά έργα στα οποία να έχω και κάποιο ρόλο.

Πείτε μας δύο λόγια για το ρόλο της Αγγέλικα που ερμηνεύετε στην παράσταση.

Η Αγγέλικα είναι μία μάνα που έχει δύο γιούς. Ο ένας σκοτώθηκε πολεμώντας τον εχθρό, παίρνοντας μέρος στην αντίσταση. Ο άλλος δεν θέλησε να πολεμήσει γιατί φοβόταν. Παρακολούθησε τον πόλεμο πίσω από το παράθυρο του σπιτιού του. Η Αγγέλικα ήθελε και για τα δυο της παιδιά το καλύτερο, να είναι ωραίοι, γενναίοι, επιτυχημένοι. Αγαπάει και τα δυο της παιδιά, τον πεθαμένο όμως που είναι πια ήρωας και του έχουν στήσει και μνημείο τον θαυμάζει, ενώ τον μικρότερο, τον λυπάται και προσπαθεί να τον προφυλάξει από τις πικρίες μιας φυσιολογικής ζωής, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι τον ακυρώνει σαν γιο αλλά και σαν άντρα.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

05 Δεκ 2025

"Σώθηκα από θαύμα": Η Βrigitte Bardot μιλάει ανοιχτά για τις απόπειρες αυτοκτονίας της

Στο ντοκιμαντέρ "Bardot", το οποίο ήδη προβάλλεται στους κινηματογράφους, το είδωλο της δεκαετίας του 1960 ανατρέχει στα σκοτεινά της χρόνια, ανάμεσα στην κατάθλιψη και την απόπειρα αυτοκτονίας.

05 Δεκ 2025

Jennifer Lopez & Gwyneth Paltrow | Οι δυο πρώην του Ben Affleck ποζάρουν μαζί και αφήνουν πίσω την πολύχρονη κόντρα τους

Οι δυο πρώην σύντροφοι του Ben Affleck ξανασυναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα σε μια εκδήλωση στο Λος Άντζελες.

Περισσότερα από

News

05 Δεκ 2025

Σε καλοκαιρινό mood η Αμαλία Κωστοπούλου | Οι βουτιές στην παραλία του Μαϊάμι

Η Αμαλία Κωστοπούλου απολαμβάνει το κοκτέιλ της δίπλα στη θάλασσα.

05 Δεκ 2025

Η Katy Perry συνόδεψε τον Justin Trudeau σε διπλωματική επίσκεψη στην Ιαπωνία

Το επίσημο ντεμπούτο της Katy Perry και του Justin Trudeau ως ζευγάρι!

05 Δεκ 2025

Άλισον Φέλιξ: Όταν η κορυφαία αθλήτρια στίβου διέκοψε άσχημα τη συνεργασίας της με τη Nike - το παρασκήνιο και η ιστορική επιστροφή

Η αθλήτρια που με μία ρήξη άλλαξε όχι μόνο την καριέρα της, αλλά και τους κανόνες του γυναικείου αθλητισμού.

05 Δεκ 2025

Marie Chantal | Το σημαντικό ορόσημο που γιορτάζει πριν από την εκπνοή του 2025

Μία σημαντική στιγμή για την επιχειρηματία και σύζυγο του Παύλου Ντε Γκρες.

05 Δεκ 2025
05 Δεκ 2025

Kim Cattrall | Παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό της σε μία λιτή τελετή στο Λονδίνο με μόλις 12 καλεσμένους

Η Dior πινελιά στο νυφικό σύνολο της 69χρονης ηθοποιού, το οποίο υπέγραψε η καλή της φίλη, Patricia Field.

04 Δεκ 2025

"Το ταπεράκι της μαμάς" | Η Τζένη Μελιτά είχε την πιο γλυκιά μεσημεριανή έκπληξη

Η Τζένη Μελιτά μοιράζεται την ευχάριστη έκπληξη που την περίμενε γυρνώντας από την εκπομπή της.

04 Δεκ 2025

Πριγκίπισσα Diana | Γιατί δεν ήθελε να περνά τα Χριστούγεννα με τους Windsors;

Η αποκάλυψη για τη στιγμή αμηχανίας ανάμεσα στη δημοφιλή πριγκίπισσα και τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

04 Δεκ 2025

Kimberly Guilfoyle | Έγινε λαμπαδηδρόμος για την Ολυμπιακή Φλόγα (βίντεο)

Η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα διέσχισε τη Διονυσίου Αεροπαγίτου με την Ολυμπιακή Φλόγα.

04 Δεκ 2025

Πώς η παρουσία της Άννας Μαρίας στο Καλλιμάρμαρο συνδέεται με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Στις 4 Δεκεμβρίου, στο Παναθηναϊκό Στάδιο πραγματοποιήθηκε η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ιταλική αντιπροσωπεία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες "Μιλάνο Κορτίνα 2026".