ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

NIKKEI FLORESTA: Το πιο fancy Peruvian Resto-Bar

Εξαιρετικές γαστριμαργικές προτάσεις που συνοδεύονται από υπέροχα signature cocktails,

nikkei

Το καλοκαίρι στην Αθήνα έχει τον απόλυτο προορισμό με εξαιρετικές γαστριμαργικές προτάσεις που συνοδεύονται από υπέροχα signature cocktails: το Nikkei Floresta.

Το Nikkei Floresta στη δεξαμενή στο Κολωνάκι και το φετινό καλοκαίρι θα υποδεχθεί τους πιστούς θαμώνες του- αλλά και καινούργιους- σε έναν υπέροχα ανακαινισμένο χώρο με κοσμοπολίτικη αύρα που τα τραπέζια "αγκαλιάζουν" τη μεγάλη μπάρα σε ένα σκηνικό πλημμυρισμένο από τροπικά φυτά, σαν ένα ταξίδι στα υπέροχα δάση του Αμαζονίου!

Το Nikkei Floresta έχει προσωπικότητα και δημιουργεί το δικό του θεσμό στο food and beverages, απογειώνοντας τις fusion γευστικές προτάσεις του.

Συμπληρώνοντας οκτώ χρόνια επιτυχημένης παρουσίας το Nikkei Floresta, με πολλές και σπουδαίες διακρίσεις, θα κάνει και φέτος τη διαφορά προσθέτοντας στον κατάλογό του νέα πιάτα με ακόμα πιο τολμηρούς συνδυασμούς.

Από το φετινό καλοκαίρι τα Nikkei διαφοροποιούνται σε concept καθώς θα είναι ανάλογα με τις επικείμενες συνεργασίες. Αυτό σημαίνει ότι η Νikkei κουζίνα, που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα στο Περού από Ιάπωνες μετανάστες εργάτες (σ.σ. "Nikkei" είναι η ιαπωνική ονομασία για τον μετανάστη) οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μαγειρέψουν τα ντόπια υλικά χρησιμοποιώντας τις δικές τους παραδοσιακές συνταγές και τεχνικές άνοιξαν ένα καινούριο κεφάλαιο στον παγκόσμιο γαστρονομικό πολιτισμό, θα προσαρμόζεται στο χώρο, στο σημείο και στις συνεργασίες που υπάρχουν και σε άλλες που ακολουθούν.

Κάθε Nikkei θα είναι και μία έκπληξη

Από αυτό το καλοκαίρι, το μενού στο Nikkei Floresta, υπογράφει ο Νίκος Ψηλός και τα signature cocktails η Μαίρη Ταλαιπώρου . Αξίζει να σημειωθεί πως το bar του Nikkei πρόσφατα τιμήθηκε από τα βραβεία FNL με το βραβείο ως το καλύτερο bar εστιατορίου!

Ο Νίκος Ψηλός, που ξεκίνησε την καριέρα του το 2011 σε ηλικία 19 ετών, έκανε το ντεμπούτο του, στο Costa Navarino, σε ένα από τα πιο φημισμένα Ιαπωνικά εστιατόρια που λειτουργούν στην Ελλάδα, στο ΙΝΒΙ, όπου και παρέμεινε για τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Στη συνέχεια, ανέβαλε head chef στο εστιατόριο του διεθνούς φήμης ξενοδοχείου Cavo Tagoo στην Μύκονο. Τον χειμώνα του 2017 μετακόμισε στο Λονδίνου με στόχο την εξέλιξή του επιλέγοντας να συνεργαστεί με το Zuma Restaurant στο Knightsbridge. Το Zuma, ήταν σταθμός για τον Νίκο Ψηλό, καθώς έγινε head Chef σε χρόνο που κανένας άλλος δεν το έχει πετύχει έως τώρα σε τόσο νεαρή ηλικία. Το παγκόσμιο brand, μάλιστα, του ανέθεσε και το επόμενο μεγαλύτερο project του οδηγώντας τον και πάλι στο νησί των Ανέμων καθώς δημιούργησε τον δικό του χώρο στο Cavo Tagoo. Εκεί, ο Νίκος Ψήλος διεύθυνε κουζίνα 90 μαγείρων δημιουργώντας ξεχωριστά πιάτα, για περισσότερα από 1000 άτομα που κάθε νύχτα επισκέπτονταν τον μαγευτικό χώρο και γεύονταν το φαγητό του. Έξι χρόνια μετά, η πυξίδα τον οδηγεί στην Αθήνα όπου, με καινούριους συνεργάτες, υπογράφει το μενού του Περουβιανού εστιατόριου-bar Nikkei Floresta, ενός χώρου που από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έχει θέσει πολύ υψηλά τον γευστικό πήχη, δημιουργώντας μία σπουδαία ιστορία και κερδίζοντας τη δική του θέση στον γαστριαμαργικό χάρτη.

Το νέο menu του Nikkei Floresta, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει : Otoro nigiri dumbling με scallop & chorizo, Ceviche bouilliabaisse με αστακό, κόκκινη γαρίδα κοιλάδας και αχινό, αγκινάρες με σος στρειδιών και crispy jamon iberico, Tacos με Rubia Galicia tartare και kimchi sauce, Nigiri wagyu Foie gras, Causa με ψητό χταπόδι και pico de galo, Lomo saltado wagyu tataki, Scallop και Yellowtail roll με jalapeno sauce, Gyoza με πάπια και κρέμα παρμεζάνας με μαύρη τρούφα, Jalapeno poppers τυλιγμένα σε guanciale, Blackcod με greipfruit miso και σαλάτα με σταμναγκάθι.

Στο Nikkei Floresta, θα υπάρχει ceviche bar με live act, όπου ο chef με την ομάδα του, θα παρουσιάζουν ξεχωριστά πιάτα nigiri, tiradido, sushi, ceviche.

Nikkei Floresta: Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι, Αθήνα 106 73, (ξενοδοχείο St. George Lycabettus), Τηλέφωνο: 21 0723 9366., Μενού: nikkeirestobars.com

Read Next

23 Σεπ 2023

Ένα νέο ντοκιμαντέρ στο Netflix μας αποκαλύππτει όλα όσα κάνουν οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

Το νέο ντοκιμαντέρ του Buettner στο Netflix, "Live to 100: Secrets of the Blue Zones", αποκαλύππτει όλα όσα κάνουν οι μακροβιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για να παραμένουν υγιείς και ευτυχισμένοι

23 Σεπ 2023

Vera Wang: Η 74χρονη σχεδιάστρια με την 30χρονη κόρη της είναι σαν δίδυμες

Η Vera Wang γιόρτασε τα 30α γενέθλια της κόρης της και πραγματικά μοιάζουν σαν δίδυμες.

Περισσότερα από

News

23 Σεπ 2023

Μαριάννα Κιμούλη:"Δεν θέλω να μιλήσω για τις υποθέσεις που αφορούν στον πατέρα μου"

Τι απάντησε η κόρη του Γιώργου Κιμούλη, Μαριάννα αναφορικά με τις υποθέσεις και καταγγελίες σε βάρος του πατέρα της.

23 Σεπ 2023

Χιου Τζάκμαν: Πώς θα μοιράσει την περιουσία αξίας 290 εκατομμυρίων με την πρώην σύζυγό του

Το ζευγάρι ετοιμάζεται να μοιράσει την κοινή περιουσία τους μετά την ανακοίνωση του διαζυγιού τους.

23 Σεπ 2023

Πόπι Ντελεβίν: Η 37χρονη σύντροφος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουρκ έχει μια διάσημη αδερφή

Ποια είναι η σύντροφος του πρωτότοκου γιου του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ;

23 Σεπ 2023

Γεννητούρια στο Αττικό Πάρκο: Ένα σπάνιο (και) αξιολάτρευτο κόκκινο πάντα γεννήθηκε

Ένα κόκκινο πάντα γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο πριν από περίπου 2 μήνες, όπως ανακοίνωσε το Πάρκο με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

22 Σεπ 2023
22 Σεπ 2023

Λακής Γαβαλάς: "Σε ένα πάρτι ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε με φούστα και γόβες και ήταν εξαιρετικός"

Ο Λάκη Γαβαλάς παρευρέθηκε σε θεματικό πάρτι με τον Στέφανο Κασσελάκη.

22 Σεπ 2023

Η Σίντι Κρόφορντ ξέρει τι κατέστρεψε τον γάμο της με τον Ρίτσαρντ Γκιρ και παίρνει την ευθύνη πάνω της

Το supermodel και ο πιο περιζήτητος εργένης της εποχής παντρεύτηκαν όταν εκείνη ήταν μόλις 26 ετών και αυτός 42. Ο γάμος τους δεν κράτησε για πολύ.

22 Σεπ 2023

Viral: Ο γάτος "Pepper" πέρασε μια βόλτα και από το στούντιο του Skai

Έτυχε να επισκεφθεί το στούντιο όταν ήταν καλεσμένος ο Νίκος Φίλης για να συζητήσουν όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.