ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Dead Ringers: γιατί όλες οι γυναίκες πρέπει να δουν τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί η Ρέιτσελ Βάις

Προφανώς και οι άντρες. Απλώς δεν ξέρουμε αν θ' αντέξουν.

Λέγαμε κάποτε πως το Sex and the City ήταν μια σειρά που κατέγραφε επιτέλους τη γυναικεία οπτική. Το Dead Ringers, τηλεοπτική μεταφορά του θρίλερ στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Τζέρεμι Άιρονς και υπέγραφε ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Γιατί αυτή είναι πράγματι μια σειρά που μιλά για τη θηλυκή εμπειρία. Και ναι είναι ωμή, είναι ενίοτε βίαιη, είναι σπαρακτική, όπως οι ζωές των γυναικών.

Dead Ringers: γιατί όλες οι γυναίκες πρέπει να δουν τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί η Ρέιτσελ Βάις

Στο Dead Ringers η Ρέιτσελ Βάις υποδύεται ρόλο διπλό: δίδυμων γυναικών, γυναικολόγων που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τη δική τους κλινική για γυναίκες η καθεμία για διαφορετικούς ρόλους. Η Μπέβερλι είναι το πιο ήσυχο, συναισθηματικό και ενίοτε ανασφαλές μέρος της εξίσωσης που οραματίζεται μια κλινική προκειμένου να εξαλείψει τις κοινωνικές ανισότητες και να απαντήσει πραγματικά στα προβλήματα των γυναικών. Φωνάζει, δικαίως, πώς μετά από τόσους αιώνες που γεννούν οι γυναίκες δεν είναι δυνατόν το επίπεδο της περίθαλψης να είναι ακόμα αυτό!

dead ringers, ρέιτσελ βάις

Το άλλο της μισό, η Έλιοτ είναι δυναμική, αυθάδης, φιλόδοξη, επιρρεπής σε καταχρήσεις και αδιανόητα αλλεργική προς τις ουσιώδεις ανθρώπινες σχέσεις (εκτός βέβαια από την αδερφή της). Δική της φιλοδοξία είναι να δημιουργήσει in vitro θαύματα, να οδηγήσει την εξωσωματική γονιμοποίηση εκεί που ποτέ δεν έχει διανοηθεί κανείς, με δυο λόγια να αλλάξει τον ρου στην ιστορία της αναπαραγωγής.

Παράλληλα όμως βλέπουμε ιστορίες γυναικών. Και κυρίως βλέπουμε και footage από αληθινές γέννες, μεταβολισμένες με γρήγορο μοντάζ. Μια μεταλλική λαβίδα κρατάει στον αέρα ένα μωρό από το κρανίο, το νυστέρι σκίζει το δέρμα της κοιλιάς για να πραγματοποιηθεί καισαρική, γυναίκες υποφέρουν απώλειες, γυναίκες απογοητεύονται, γυναίκες πονάνε όταν κάνουν εξετάσεις.Και βέβαια αίμα, αίμα, τόσο αίμα. Γιατί; Γιατί αυτή το αίμα και ο πόνος είναι άρρηκτα δεμένος με τη φύση μας.

dead ringers, ρέιτσελ βάις

Το "ασθενές φύλος" (ας τολμήσει να το πει κάποιος αφού δει πρώτα τη σειρά) πρέπει πονώντας, μετρώντας απώλειες και πληγές να φορτωθεί τις περισσότερες ευθύνες, έχοντας λιγότερες ευκαιρίες, χαμηλότερες αμοιβές και ένα βουνό από προσδοκίες να ανέβει σαν το ελαφάκι. Το Dead Ringers επιβεβαιώνει πως το μόνο που αναλογεί στις γυναίκες είναι μια βαθιά υπόκλιση στην τόσο σύνθετη φύση τους, στην ανθεκτικότητα, το θάρρος, την αστείρευτη δύναμη.

dead ringers, ρέιτσελ βάις

Στα πρώτα επεισόδια θα δούμε μια γυναίκα να πεθαίνει γιατί δεν εξέτασαν έγκαιρα τον κοιλιακό της πόνο μετά τη γέννα. Μια γυναίκα να γεννά νεκρό το μωρό της και να το παίρνει αγκαλιά. Μια διάσημη ηθοποιό που μαθαίνει πως είναι πολύ δύσκολο να κάνει παιδιά, ενώ το επιθυμεί τόσο.

Ποια είναι λοιπόν η απάντηση; Ίσως η φόρμα του θρίλερ είναι η καλύτερη ιδέα για αυτή τη σειρά.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

27 Ιουλ 2024

Αν Χάθαγουεϊ: Κάνει διακοπές στην Ελλάδα με την οικογένεια της

Σε ποιο νησί απολαμβάνει τις διακοπές της, μαζί με διάσημο σχεδιαστή Μόδας.

27 Ιουλ 2024
Περισσότερα από

News

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Το πρόγραμμα των Αγώνων για τους Έλληνες αθλητές

Οι 100 Έλληνες αθλητές που θα παλέψουν για μετάλλιο και οι ημέρες και ώρες που θα γίνουν τα αγωνίσματα.

26 Ιουλ 2024

ΗΠΑ: Το ζεύγος Ομπάμα στηρίζει την Κάμαλα Χάρις για την Προεδρία της χώρας

Όλα όσα είπαν στην Αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών.

26 Ιουλ 2024

Αρετή Κετιμέ: Πώς είναι σήμερα το κορίτσι-θαύμα που πριν από 20 χρόνια μάγεψε τον κόσμο στην "Αθήνα 2004";

Πριν από 20 χρόνια μία 15χρονη και το σαντούρι της μεσουρανούσαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

26 Ιουλ 2024

Κόλαφος η απάντηση της ΕΣΗΕΑ στην Ακρίτα για την επίθεση στην Παναγοπούλου: "Οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε"

"Σε μια εποχή που ο κακοποιητικός λόγος ισοπεδώνει τη γυναικεία προσωπικότητα, οι δημοσιογράφοι έχουμε μεγάλη ευθύνη για τον δημόσιο λόγο που εκφέρουμε και στον χώρο των social media" αναφέρει η ανακοίνωση.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Φρενίτιδα με τη Σελίν Ντιόν- Ποιο τραγούδι θα ερμηνεύσει και πώς την αποθεώνει ο κόσμος

Η μεγάλη ντίβα ανταποδίδει την αγάπη που της δείχνει ο κόσμος και εκθειάζει το Παρίσι στο Instagram της.

26 Ιουλ 2024

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: To λαμπερό πάρτι της Louis Vuitton- Όλοι οι διάσημοι καλεσμένοι

Πλήθος αστέρων παρευρέθηκαν στο πάρτυ που παρέθεσε ο γαλλικός οίκος λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων στο Παρίσι.

26 Ιουλ 2024

"Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματος. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω"

Ο Παύλος Πολάκης για άλλη μια φορά "παραδίδει μαθήματα ευγένειας", τα οποία προφανώς και διδάχτηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ. Και αποχώρησε αμετανόητος και προφανώς ατιμώρητος.

26 Ιουλ 2024

Μαρία Μενούνος: Χειροκροτεί την κόρη της, Αθηνά, την ώρα που κάνει τα πρώτα της βήματα

Η Μαρία Μενούνος φαίνεται ενθουσιασμένη καθώς η Αθηνά μεγαλώνει.

26 Ιουλ 2024

Παρίσι 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στο δείπνο Μακρόν στο Λούβρο

Καλεσμένοι ήταν αρχηγοί κρατών, βασιλείς, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και αθλητικών φορέων και φυσικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.