ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Τα συγκινητικά "αντίο" των διάσημων στη βασίλισσα του ροκ εν ρολ, Τίνα Τέρνερ

Εξυμνώντας τη δύναμη της, το πάθος της για τη ζωή και την Τέχνη, την απίστευτη ενέργεια και το ταλέντο της, διάσημες προσωπικότητες λένε το μεγάλο αντίο στην σπουδαία σταρ.

Στα 83 της χρόνια έφυγε από τη ζωή ένας θρύλος της σύγχρονης μουσικής σκηνής, η Τίνα Τέρνερ. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Ελβετία με τον σύζυγό της και βίωνε "την ιδανική ευτυχία", σύμφωνα με δικές της δηλώσεις, έπειτα από μια ταραχώδη και δύσκολη ζωή.

Περισσότεροι από 100 εκ. δίσκοι της έχουν πωληθεί διεθνώς καθιστώντας την Τίνα μία από τις πιο επιτυχημένες και εμπορικά καλλιτέχνιδες. Με βελούδινη φωνή κι εκρηκτική παρουσία στη σκηνή κατόρθωνε να ξεσηκώνει τα πλήθη με την ερμηνεία της και το συναίσθημα που διοχέτευε σε κάθε της τραγούδι.

Βραβευμένη με 12 Grammy Awards ήταν η πρώτη μαύρη καλλιτέχνης και η πρώτη γυναίκα που φιγούραρε στο εξώφυλλο του εμβληματικού μουσικού περιοδικού Rolling Stone, το οποίο την έχει συμπεριλάβει στη λίστα των 100 καλύτερων καλλιτεχνών όλων των εποχών.

Τώρα ο κόσμος της τέχνης, της μουσικής, του κινηματογράφου και της πολιτικής την αποχαιρετούν με συγκινητικά μηνύματα.

Πρώτος από όλους ο αγαπημένος της Μικ Τζάγκερ. Οι δυο τους έχουν εμφανιστεί μαζί στη σκηνή ανεβάζοντας παλμούς. Αισθησιακοί και εκρηκτικοί αμφότεροι δημιουργούσαν ηλεκτρική ατμόσφαιρα. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως η Τίνα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δική του κίνηση επί σκηνής, ενώ υπήρχε πάντα φοβερή χημεία μεταξύ τους, ίσως και ένας πλατωνικός έρωτας. Κάποτε μάλιστα ο Τζάγκερ της έσκισε τη φούστα επί σκηνής.

"Λυπάμαι τόσο πολύ για τον θάνατο της υπέροχης φίλης Τίνα Τέρνερ. Ήταν πραγματικά μια απίστευτα ταλαντούχα περφόρμερ και τραγουδίστρια. Ήταν πηγή έμπνευσης, ήταν ζεστή, αστεία και γενναιόδωρη. Με βοήθησε τόσο πολύ όταν ήμουν νέος και δεν θα την ξεχάσω ποτέ" έγραψε στην ανάρτησή του στο Instagram.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία είχε φιλοξενήσεις πολλές φορές την Τέρνερ στην εκπομπή της, αλλά την είχε ακολουθήσει και σε τουρνέ της, έγραψε για εκείνη:

"Ξεκίνησα ως φαν της Τίνα Τέρνερ ακολουθώντας της από συναυλία σε συναυλία σε όλη τη χώρα και τελικά γίναμε πραγματικές φίλες. Είναι η θέα του rock ‘n’ roll για πάντα, ένας άνθρωπους που είχε ένα τεράστιο απόθεμα εσωτερικής δύναμης που μεγάλωνε κατά τη διάρκεια της ζωής της. Ήταν πρότυπο όχι μόνο για εμένα, αλλά για τον κόσμο. Ενδυνάμωσε ένα κομμάτι δικό μου, που δεν ήξερα ότι υπάρχει.

Μόλις διεκδίκησε την ελευθερία της έπειτα από χρόνια ενδοοικογενειακής βίας, θριάμβευσε. Είμαι ευγνώμων για το κουράγιο της, και που μας έδειξε πως μοιάζει η νίκη φορώντας Manolo και δερμάτινη μίνι φούστα. Κάποτε είχε μοιραστεί μαζί μου πως όταν έρθει η ώρα να φύγει από τη γη, δεν θα φοβόταν αλλά θα ήταν ενθουσιασμένη και περίεργη. Γιατί έμαθε πώς να ζει δίπλα στον αγαπημένο της σύζυγο, Έρβιν και σε φίλους. Είμαι καλύτερη γυναίκα, καλύτερος άνθρωπος, γιατί η δική της ζωή άγγιξε τη δική μου. Ήταν πράγματι η καλύτερη".

Ο Έλτον Τζον γράφει: "χάσαμε μία από τις πιο συναρπαστικές και "ηλεκτρικές" περφόρμερ του κόσμου. Ένας θρύλος στη δισκογραφία και στη σκηνή. Ήταν άπιαστη. Συλληπητήρια στον Έρβιν και στην οικογένειά της".

H Νταϊάνα Ρος αποχαιρετά τη Τέρνερ λέγοντας λιτά πως "είμαι σοκαρισμένη. Λυπημένη. Στέλνω τα συλληπητήρια μου στην οικογένεια και τους αγαπημένους της Τίνα Τέρνερ".

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι εκφράζει πάλι αυτό που όλοι νιώθουμε- την έκπληξη όταν ένας άνθρωπος γεμάτος τόση ενέργεια φεύγει. "Ένιωσα θλίψη και δυσπιστούσα όταν έμαθα για τον θάνατο της Τίνα Τέρνερ: με την απίστευτη ενέργειά της έμοιαζε αιώνια. Σίγουρα η μουσική της είναι. Θα μου λείψει μια υπέροχη φίλη, την οποία είχα τη χαρά να ντύσω πολλές φορές. Στη ζωή ήταν όπως και στη σκηνή, γεμάτη ενέργεια. Είμαι βαθιά λυπημένος".

Η ηθοποιός Άντζελα Μπάσετ είχε την τιμή να την υποδυθεί στην ταινία ... Η ίδια η Τέρνερ την είχε ευχαριστήσει τότε λέγοντας πως δεν υποδύθηκε εκείνη, αλλά βρήκε τη δική της "Τίνα" μέσα της και την απέδωσε.

Η Μπάσετ γράφει λοιπόν για εκείνη:

"Πώς λέμε αντίο σε μια γυναίκα που είχε τον έλεγχο του πόνου και του τραύματός της και το χρησιμοποίησε για να αλλάξει τον κόσμο; Με το κουράγιο να μοιραστεί την ιστορία της, τη δέσμευσή της να παραμείνει στην πορεία της ζωής της, όσες θυσίες κι αν χρειαζόντουσαν, και την αποφασιστικότητα της να σμιλεύσει έναν χώρο στο rock and roll για τον εαυτό της και όσους της μοιάζουν, η Τίνα Τέρνερ έδειξε στους άλλους που ζούσαν στον φόβο πόσο όμορφο μέλλον υπάρχει με αγάπη, συμπόνοια και ελευθερία (...)".

M' ένα λιτό, αλλά ουσιώδες μήνυμα την αποχαιρετά και ο συγγραφέας Στίβεν Κινγκ κάνοντας λογοπαίγνιο με το διάσημο τραγούδι της "Best".

O πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον γράφει για εκείνη: "Αγαπούσα την Τίνα Τέρνερ και δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν την γνώρισα όταν είχε έρθει στο Little Rock για μια συναυλία, μόλις είχε κυκλοφορήσει το Private Dancer, το 1984. Ειδωθήκαμε και πάλι στα 67α γενέλιά της στο St. Petersburg, όπου τραγούδησε με τον Έλτον Τζον για φιλανθρωπικό σκοπό. Το είχε ακόμα- το ταλέντο, το στιλ, την ενέργεια, την αυθεντικότητα- ένα ανεκτίμητο δώρο για τους λάτρεις της μουσικής παντού. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη".

Ακολουθήστε το Womantoc στo Instagram

Read Next

29 Απρ 2024

Η Λίντα Εβαντζελίστα με τον μοναχογιό της, τον 17χρονο Αγκουστίν

Η Λίντα Εβαντζελίστα έχει έναν μοναχογιό που είναι καρπός της σχέσης της με τον Γάλλο μεγιστάνα Φρανσουά Πινό.

Περισσότερα από

News

29 Απρ 2024

Μαρία Μενούνος: Βάφτισε την κόρη της και η τελετή ήταν μια αληθινή γιορτή

Η Μαρία Μενούνος και ο σύζυγός της, Κέβιν Άντεργκάρο, βάφτισαν την Κυριακή 28 Απριλίου την κόρη τους, με το όνομα Αθηνά -Αλεξάνδρα.

29 Απρ 2024

Φέιθ Κίντμαν- Ούρμπαν: Η κόρη της Νικόλ Κίντμαν μεγαλώνει και γίνεται καλλονή

H δεύτερη κόρη της από τον γάμο της με τον Kέιθ Ούρμπαν εντυπωσιάζει καθώς μοιάζει τόσο πολύ στη μητέρα της.

28 Απρ 2024

"Έχει την καρδιά λέαινας": H Νικόλ Κίντμαν τιμήθηκε με το ανώτατο βραβείο του κινηματογράφου, το AFI Life Achievement Award

"Είναι δύσκολο να μη ζηλέψει κανείς τη Νικόλ, είναι επίσης αδύνατο να μη τη θαυμάσει" είπε η Μέριλ Στριπ στην Κίντμαν παραδίδοντας της το εμβληματικό βραβείο. Kαι η Κίντμαν υποκλίθηκε κυριολεκτικά σε εκείνη.

28 Απρ 2024

Παναγιώτης Φασούλας: Η σπάνια φωτογραφία με τη σύζυγό του Μάσα και την κόρη τους

Η Μαριέλλα Φασούλα, μπήκε στα 18 και πλέον παίζει μπάσκετ επαγγελματικά.

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.