ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Γκριζέλντα Μπλάνκο: η αμείλικτη βασίλισσα της κοκαΐνης που δολοφονούσε από 11 χρονών

Γεννημένη μες στο έγκλημα, στην Κολομβία, η Γκριζέλντα έγινε η Νονά των καρτέλ της Αμερικής. Η ιστορία της έχει μεταφερθεί στην οθόνη με πρωταγωνίστριες την Κάριν Zέτα Τζοόυνς και τώρα τη Σοφία Βεργκάρα.

Ήταν γνωστή ως "La Madrina", η Μαύρη Χήρα και βασίλισσα της κοκαΐνης. Ανεξάρτητα από το πώς την αποκαλούσε κανείς, όλοι συμφωνούσαν ότι η Γκριζέλντα Μπλάνκο ήταν μία από τις πιο αδίστακτες βασίλισσες των ναρκωτικών που είχε δει ποτέ ο κόσμος.

Η ζωή της Μπλάνκο θα αποτελέσει το θέμα της νέας σειράς του Netflix, "Griselda", με τη Σοφία Βεργκάρα στον ομώνυμο ρόλο και εκτελεστική παραγωγό μαζί με την ομάδα πίσω από το "Narcos". Μία μίνι σειρά στην περιγραφή της οποίας η Μπλάνκο αναφέρεται ως "επιχειρηματίας".

Το έργο της Βεργκάρα θα είναι η δεύτερη αφήγηση της ιστορίας της Μπλάνο. Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνςτην υποδύθηκε επίσης στο "Cocaine Godmother", το οποίο έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στο Lifetime το 2018.

Η Μπλάνκο έγινε ηγετική φιγούρα του υποκόσμου, διακινώντας ναρκωτικά στις ΗΠΑ, όπου μετανάστευσε χρησιμοποιώντας ψεύτικο διαβατήριο.

Ποια ήταν όμως;

Η Μπλάνκο γεννήθηκε στην πόλη Καρταχένα, λιμάνι της Κολομβίας, στις 15 Φεβρουαρίου 1943. Μεγάλωσε μες στη φτώχεια και στο έγκλημα. Σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν μόλις 11 χρονών βοήθησε στην απαγωγή ενός αγοριού. Όταν η πλούσια οικογένεια του αρνήθηκε να πληρώσει λύτρα, ήταν η Γκριζέλντα που τον πυροβόλησε θανάσιμα.

Εξάλλου ήταν η ίδια θύμα του περιβάλλοντός της. Ο σύντροφος της μητέρας της φέρεται να την βίαζε και την κακομεταχειριζόταν. Αυτός ήταν κι ο λόγος που αναγκάστηκε να φύσει από το σπίτι της όταν ήταν 16 ετών. Τώρα έπρεπε να ζει στον δρόμο και να εκπορνεύεται.

Παντρεύτηκε έναν γκάνγκστερ, τον Carlos Trujillo, και το ζευγάρι απέκτησε τρία παιδιά. Όταν το ζευγάρι πήρε διαζύγιο, εκείνος βρέθηκε νεκρός. Πολλοί υποπτεύθηκαν ότι η Μπλάνκο τον σκότωσε.

Έπειτα παντρεύτηκε τον γκάνγκστερ Αλμπέρτο Μπράβο. Ο Μπράβο τη σύστησε στο διαβόητο καρτέλ Μεντεγίν της Κολομβίας, του οποίου οι πιο διάσημοι ηγέτες ήταν ο Φάμπιο Οτσόα και ο Πάμπλο Εσκομπάρ.

Η Μπλάνκο άρχισε να εργάζεται για το καρτέλ διακινώντας κοκαΐνη που έκρυβε στα εσώρουχά της κάνοντας συχνά το ταξίδι από την Κολομβία σε πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως στη Νέα Υόρκη, στο Λος Άντζελες και αργότερα το στο Μαϊάμι- το τελευταίο μάλιστα έγινε με τον καιρό το "βασίλειό της".

Τα συχνά ταξίδια της Μπλάνκο και του Μπράβο τράβηξαν την προσοχή της αμερικανικής κυβέρνησης. Η Μπλάνκο και ο Μπράβο ζούσαν στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, όταν η αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) βρήκαν 150 κιλά κοκαΐνης. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί τόσο η ίδια, όσο και άλλοι 30 συνεργοί.

Μέχρι όμως την έναρξη της δίκης η Μπλάνκο είχε κατορθώσει να διαφύγει. Επέστρεψε στην Κολομβία, όπου σκότωσε τον Μπράβο σε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς υποπτευόταν ότι έκλεβε χρήματα από την επιχείρηση.

Η Μπλάνκο επέστρεψε στο Μαϊάμι προς τα τέλη του 1980. Η επιστροφή της συνέπεσε με το ξέσπασμα βίαιων επεισοδίων και εκατοντάδων δολοφονιών που θεωρήθηκαν ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και αποτέλεσαν μάστιγα για το Μαϊάμι. Οι διαστάσεις που είχε πάρει η εγκληματικότητα οδήγησαν στη δημιουργία μιας νέας Υπηρεσίας, της CENTAC 26 (Central Tactical Unit) στην οποία συνεργάστηκε το αστυνομικό τμήμα του Μαϊάμι και της κρατικής υπηρεσίας για τα ναρκωτικά.

Εκείνη την εποχή υπολογίζεται πως το εμπόριο ναρκωτικών στις ΗΠΑ ανερχόταν στα 80 εκ. δολάρια τον μήνα.

Αδίστακτη η Μαύρη Χήρα

Η Μπλάνκο παντρεύτηκε μετά τον τρίτο της άντρα, τον Ντάριο Σεπουλβέδα, με τον οποίο απέκτησε το τέταρτο παιδί της, τον Μάικλ. Όταν ο άντρας της την εγκατέλειψε το 1983, και επέστρεψε στην Κολομβία απήγαγε τον γιό τους, καθώς το ζευγάρι διαφωνούσε σχετικά με την κηδεμονία του. Η Μπάλνκο προσέλαβε κάποιον να τον "καθαρίσει" και έτσι ο γιος της επέστρεψε στο Μαϊάμι. Έπειτα και από αυτόν τον φόνο έγινε γνωστή ως "Μαύρη Χήρα".

Δολοφόνοι με μοτοσικλέτες, μια δική της "πατέντα"

Η Μπάνκο είχε εμπλακεί σε τουλάχιστον 200 δολοφονίες, ανάμεσα στις οποίες και ενός δίχρονου αγοριού, παιδιού ενός αστυνομικού. Λέγεται μάλιστα πως είναι εκείνη που εφήυρε τις εκτελέσεις από μοτοσικλετιστές -κατά τραγική ειρωνία έτσι θα ερχόταν και το δικό της τέλος.

Το 1985 η ίδια ζούσε στην Καλιφόρνια προκειμένου να προστατευτεί από τους ανταγωνιστές της στο Μαϊάμι. Κοιμόταν στο κρεβάτι της όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι της και την συνέλαβαν.

Το 1986 καταδικάστηκε για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο συνέχισε να κινεί τα νήματα και μέσα από τη φυλακή.

Το 1994 οι εισαγγελείς του Μαϊάμι προσπάθησαν να την ενοχοποιήσουν για τρεις δολοφονίες, όμως η υπόθεση κατέρρευσε όταν αποδείχτηκε πως ο κεντρικός μάρτυρας για την υπόθεση, Jorge Ayala, έκανε σεξ τηλεφωνικά με τρεις εργαζόμενες στην Εισαγγελία, οι οποίες φέρονται να είχαν επίσης χρηματιστεί από εκείνον.

Το 1998 η Μπλάνκο ομολόγησε προκειμένου να μειώσει την ποινή της και έξι χρόνια μετά αφέθηκε ελεύθερη υπό τον όρο να επιστρέψει στην Κολομβία και να μην επιστρέψει ποτέ στις ΗΠΑ. Λέγεται ότι είχε πια αφήσει την εγκληματική δράση πίσω της.

Το τέλος

Το 2012 η Blanco καθώς πήγαινε για ψώνια σε ένα κρεοπωλείο στο Μεντεγίν της Κολομβίας, της πόλης όπου μεγάλωσε. Δύο νεαροί στο απέναντι πεζοδρόμιο κοιταζόντουσαν νευρικά. Έβαλε ο ένας μπροστά τη μοτοσικλέτα και ο άλλος τράβηξε το πιστόλι του που είχε κρυμμένο κάτω από τη ζώνη. Την εκτέλεσαν με δυο σφαίρες στο κεφάλι και εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ακολουθήστε το Womantoc στο Instagram

Read Next

28 Απρ 2024

Συνάντηση κορυφής: Τα πιο ακριβοπληρωμένα super models των '90s και πάλι μαζί

Ναόμι Κάμπελ, Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα και Κρίστι Τέρλινγκτον σε μια κοινή εμφάνιση.

28 Απρ 2024

Η Σάλμα Χάγιεκ γιορτάζει τη Βικτόρια Μπέκαμ

Η Βικτόρια Μπέκαμ έγινε 50 ετών και το γιόρτασε στο Λονδίνο με συντροφιά αγαπημένων φίλων, μεταξύ των οποίων η Χάγιεκ συνοδευόμενη από τον Πινό.

Περισσότερα από

News

28 Απρ 2024

Time 100 Gala: Ούμα Θέρμαν, Μάικλ Τζ. Φοξ, Κάιλι Μινόγκ- οι λαμπερές αφίξεις στο εμβληματικό πάρτι

Το πάρτι για τον εορτασμό της λίστας των 100 πιο επιδραστικών ανθρώπων είναι κάθε χρόνο ένα πολυαναμενόμενο γεγονός.

28 Απρ 2024

Βασιλιάς Κάρολος: H νέα ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ για την υγεία του

Τέλος στις φήμες για επιδείνωση της υγείας του βασιλιά Κάρολου θέλησε να βάλει το Παλάτι με μια ανακοίνωση, αλλά και μια νέα φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους.

28 Απρ 2024

Πώς θα τιμήσει η παρέα των Friends τη γλυκόπικρη επέτειο των 20 χρόνων

Η τηλεοπτική παρέα των Friends αποχαιρέτησε τον περασμένο Οκτώβριο τον Mάθιου Πέρι.

28 Απρ 2024

Μουσείο Ακρόπολης: "Παρθενώνας και Βύρωνας. Με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βύρωνα"

Τα τελευταία λόγια του λόρδου Βύρωνα πριν πεθάνει λέγεται ότι ήταν για την Ελλάδα.

28 Απρ 2024

Τζον Λένον-Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Οι γιοι τους είναι ολόιδιοι με τους μπαμπάδες και κυκλοφορούν νέο single

Μια νέα συνεργασία Λένον- ΜακΚάρτνεϊ είναι το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε κανείς.

27 Απρ 2024

Φούτζι: Οι Ιάπωνες μπλοκάρουν" την θέα του όρους Φούτζι στους τουρίστες

Δραστικά μέτρα λαμβάνει η Ιαπωνία καθώς δεν μπορεί να ανεχτεί πια τις κακές συμπεριφορές.

27 Απρ 2024
27 Απρ 2024

Νάνα Μούσχουρη: Συγκλόνισε η 89χρονη διεθνούς φήμης τραγουδίστρια στο Καλλιμάρμαρο

Στην τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας η Νάνα Μούσχουρη ερμήνευσε τους εθνικούς ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας.

27 Απρ 2024

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"

Ανδρέας Μικρούτσικος: "Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός"